Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 97 Lån penge i 30 år til en fast rente på 0,5 pct.

[Top] 97 Lån penge i 30 år til en fast rente på 0,5 pct.

Du ser emneartiklen [Top] 97 Lån penge i 30 år til en fast rente på 0,5 pct., som er udarbejdet af os fra mange kilder på internettet

Hvordan fungerer renter på lån?
Hvordan fungerer renter på lån?

2019_08 Lån penge i 30 år til en fast rente på 0,5 pct.

Laveste boligrente nogensinde

De lange boligrenter kender tilsyneladende kun én retning, og det er ned. Boligkøberne kan være godt tilfredse, da det betyder, at det er blevet billigere at låne penge og nemmere at blive kreditgodkendt. Rentefaldet har nemlig gjort det muligt for Nordea Kredit at åbne et nyt 30-årigt lån til den laveste faste rente nogensinde:

”Rentefaldet har gjort det muligt at åbne et nyt 30-årigt lån med en fast rente på 0,5 pct., og det er den laveste rente, vi nogensinde har set på et 30-årigt fastforrentet lån”, siger chefanalytiker og boligøkonom i Nordea Kredit Lise Nytoft Bergmann og fortsætter:

”Alle boligejere kreditgodkendes på baggrund af deres evne til at forrente og afdrage netop den låntype, dvs. et 30-årigt lån med fast rente, og når renten falder, bliver det billigere at låne penge og derfor også nemmere at blive kreditgodkendt. Så rentefaldet betyder altså, at flere danskere får mulighed for at komme ind på boligmarkedet”.

Boligøkonomen fremhæver også, at renten er fast i hele lånets løbetid, og at boligejerne derfor ikke skal være bekymrede for ubehagelige overraskelser, selv om renten på et senere tidspunkt vender tilbage til det, vi tidligere betragtede som mere normale niveauer:

”Renten er fast i alle 30 år. Så boligejerne behøver ikke at bekymre sig om, hvad der sker på rentemarkederne. De kan groft sagt lægge et budget i dag for de næste 30 år i dag, og derefter læne sig tilbage. Det er der mange boligejere, der godt kan lide. Ikke mindst fordi en rente på 0,5 pct. virker tiltalende for mange.”

Så meget koster det nye 30-årige 0,5 pct. lån

Nordea Kredit er allerede begyndt at tilbyde det nye 30-årige lån til boligejerne, og obligationerne bag lånet er foreløbigt blevet handlet i en kurs omkring 96. Det er ifølge Nordea Kredit boligøkonom, Lise Nytoft Bergmann en fin kurs.

”Tager man udgangspunkt i et lån på 1 mio. kr. i hånden, der finansieres med det nye 30-årige 0,5 pct. lån med afdrag, så ligger den månedlige ydelse efter skat på ca. 3.440 kr. Heraf er de 2.760 kr. afdrag, mens de resterende 700 kr. går til renter og bidrag”, siger boligøkonomen og uddyber:

”Hovedstolen, dvs. det beløb man skylder, når alle omkostninger i forbindelse med lånets optagelse er lagt oveni, og der er taget højde for tinglysning, kurtage og kurstab, udgør 1.068.000 kr., og det betragter vi som et fint niveau for et nyt lån”.

Kort Rente lån har fået ny rente – slår alle tidligere rekorder

Figur 1: Så stor betydning har renten for, hvor meget koster det at låne 1 mio. kr., hvis det finansieres med et 30-årigt lån med afdragAnm.: Kursen er i alle tilfælde sat til 96 og skatteprcenten til 33,6 pct.
Kilde: Nordea Kredit

De 20-årige lån er også en god mulighed

Rentefaldet har også påvirket de 20-årige lån. Kursen på det 20-årige 0,5 pct. lån ligger i øjeblikket omkring 99,6 og er dermed tæt på det niveau på 100, hvor realkreditinstituttet ikke længere må udstede nye lån i serien. Men det er ikke noget, der bekymrer Lise Nytoft Bergmann:

”Vi har allerede besluttet at åbne et 20-årigt 0 pct. lån. Så skulle kursen på det 20-årige 0,5 pct. komme over 100, har vi allerede en erstatning klar. Så længe kursen på 0,5 pct.-lånet er under 100, anbefaler vi dog at boligejerne vælger det nuværende 0,5 pct. Det er en stor og likvid serie, og det kan investorerne godt lide, hvilket de kvitterer for i form af nogle flotte kurser”.

Faktaboks: Fordele og ulemper ved det nye 30-årige 0,5 pct. lån

Fordele ved det 30-årige 0,5 pct. lån

  • Lav rente på 0,5 pct.
  • Rente er fast i hele lånets løbetid.
  • Lav bidragssats sammenlignet med andre låntyper.
  • God mulighed for at skære af restgælden, hvis renten stiger eller lånet skal indfries før tid.

Ulemper ved det 30-årige 0,5 pct. lån

  • Renten er fast og falder ikke, selv om de lange renter falder yderligere.
  • Den månedlige ydelse er højere end på variabelt forrentede lån.
  • Forholdsvist stort kurstab ved optagelse af lånet.
  • Risiko for indlåsning, da der er tale om en ny obligation. Indlåsning opstår, hvis obligationsserien ikke bliver stor nok, hvorfor kursfølsomheden bliver lavere end forventet.

Hvem bør vælge det nye 0,5 pct. lån

Vi anbefaler det nye 30-årige lån til alle boligejere, der ønsker en fast rente på deres boliglån. En fast rente giver sikkerhed mod rentestigninger, og en rente på 0,5 pct. er i en historisk kontekst en meget lav rente.

Boligejere, der tror, at renten vil falder yderligere, og som har råderum i budgettet til uventede hændelser, bør stadig overveje et variabelt forrentet lån.

Artiklen er en del af nyhedsbrevet Nordea Kredit BoligNyt. Tilmeld dig her og få flere artikler om bolig- og rentemarkedet.

Lånet er også for boligkøbere, der ikke er kunde i Nordea i dag

Er du ny kunde, glæder vi os til at møde dig. Vi sidder klar ved telefonen for at aftale et møde med dig alle ugens dage kl. 8-20 på telefon 70 33 33 33.

Artiklen er en del af vores nyhedsbrev Nordea Kredit BoligNyt. Ønsker du analyser af bolig- og rentemarkedet og hurtig besked, når der er blevet fastsat en ny rente på F1-, F3-, F5-lån eller eller Kort Rente, så tilmeld dig Nordea Kredit BoligNyt her.

Se mere information relateret til dette emne her: renten på fastforrentet lån

Du er nu færdig med at læse emneartiklen [Top] 97 Lån penge i 30 år til en fast rente på 0,5 pct. leveret af Cindytips. Tak for din tillid.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *