Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 89 Fredagens aktier: Danske Bank blev dumpet efter hvidvask-nyt

[Top] 89 Fredagens aktier: Danske Bank blev dumpet efter hvidvask-nyt

Du ser emneartiklen [Top] 89 Fredagens aktier: Danske Bank blev dumpet efter hvidvask-nyt, som er udarbejdet af os fra mange kilder på internettet

How to Use MobilePay | Danske Bank MobilePay app
How to Use MobilePay | Danske Bank MobilePay app

Fredagens aktier: Danske Bank blev dumpet efter hvidvask-nyt

Foto: /ritzau//Rune Aarestrup Pedersen

Danske Bank fik endnu en tur i møllen fredag, hvor de danske aktier endte med samlet tilbagegang efter en ellers positiv start.

Nye oplysninger fra Wall Street Journal peger på, at hvidvasksagen i Estland vokser drastisk i omfang, og det kunne investorerne ikke lide, så Danske Bank blev sendt helt til bunds.

Sammen med en amerikansk jobrapport, der indikerer en mulig snarlig renteforhøjelse fra Federal Reserve, samt fortsat usikkerhed om handelskrig og de nye markeder, trak det C25-indekset 0,1 pct. ned i 1136,74.

“Jobrapporten stak lidt i begge retninger, men lønstigningerne var stærke, og det er noget af det, som Federal Reserve formentlig vil fokusere på ved næste rentemøde. Det ser ud til, at der er en renteforhøjelse på vej,” siger Martin Munk, der er senioraktierådgiver hos Jyske Bank, til Ritzau Finans.

Fredagens store vinder blev Zealand Pharma, der strøg kraftigt til vejrs efter et salg af rettigheder til royalties og milepæle for to diabetesmidler.

Hvidvasksag vokser tilsyneladende – fakta mangler

For Danske Bank blev oplysninger om hvidvasksagen i bankens estiske afdeling endnu en gang udslagsgivende for et større fald til aktien.

Banken er ifølge Wall Street Journal i færd med at undersøge transaktioner på omkring 150 mia. dollar – eller 960 mia. kr. – der har passeret gennem den estiske afdeling.

Mange af pengene kommer ifølge avisens oplysninger fra selskaber med bånd til Rusland og det tidligere Sovjetunionen, men hvor stor en del af transaktionerne, der kan sættes i forbindelse med hvidvask, er endnu ukendt.

“Fakta har vi stadig ikke på bordet, men det øger nervøsiteten for, hvor stort omfanget af det her er. Det bliver interessant at se Danske Banks egen rapport, så vi kan få nogle fakta på bordet,” siger Martin Munk.

Danske Bank-aktien faldt under kraftig omsætning med 4,2 pct. til 177 kr. og endte sidst i C25.

Analytikere: Presset vokser på Danske Bank-ledelsen

Erhvervsminister: Hvidvasksagen i Danske Bank påvirker danske bankers rating

Jyske-analytiker: Stor risiko hos Danske Bank forud for intern rapport

Se mere information relateret til dette emne her: danske bank ringsted tlf

Du er nu færdig med at læse emneartiklen [Top] 89 Fredagens aktier: Danske Bank blev dumpet efter hvidvask-nyt leveret af cindytips.com. Tak for din tillid.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *