Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 88 Fodbold i Danmark – Rohledersport.dk

[Top] 88 Fodbold i Danmark – Rohledersport.dk

Du ser emneartiklen [Top] 88 Fodbold i Danmark – Rohledersport.dk, som er udarbejdet af os fra mange kilder på internettet

10 Bedste Mål i Fodbold ⚽
10 Bedste Mål i Fodbold ⚽

Fodbold er den mest populære sportsgren i Danmark. Dette gælder både i forhold til, hvor mange der møder op som tilskuere til professionelle fodboldkampe samt antallet af fodboldspillere i landet.

Faktisk har dansk fodbold været i fremgang, da der har været en stigning på 3384 fodboldspillere i Danmark i perioden mellem 2017 og 2018, som er en stigning på ca. 1,04 procent.

Flot fremgang i dansk damefodbold

Ifølge medlemstal fra Danmarks Idrætsforbund spiller 329.922 personer fodbold i Danmark. Der har især været en fremgang blandt kvindelige fodboldspillere, som er gået frem med 2000 medlemmer. Dermed går Dansk Bold Union (DBU) i den rigtige retning, når det kommer til at opnå deres mål med at have 130.000 kvindelige fodboldspillere i Danmark i 2025. Før 2018 havde der været en drastisk tilbagegang på aktive kvindelige fodboldspillere. Der var ca. 78.000 kvindelige fodboldspillere i Danmark i 2018, mens det tal var på omkring 62.000 i 2016.

Den nylige interesse i dansk kvindefodbold kan være forbundet med den øgede interesse for det danske damefodboldlandshold. Da der var EM i damefodbold i 2016 så ca. 417.000 danskere med, da Danmark spillede mod Belgien den 16. juli. Dette var 43.000 flere seere sammenlignet med samme års Champions League finale mellem Real Madrid og Juventus. Dog skal det nævnes, at danskerne kunne følge kvindelandsholdet på DR1, mens CL-finalen blev vist på betalingskanalen TV3+. Alligevel er det dejligt at høre, at der er en øget interesse i dansk damefodbold, og at medlemstallet går i den rigtige retning.

Historien for de danske fodboldklubber

Men dansk fodbold domineres af drenge og mænd, der dyrker sportsgrenen. Dansk Bold Union (DBU) blev grundlagt i maj 1889 og optaget syv år senere i Danmarks Idræts-Forbund (DIF). I samme periode startede nogle englændere den første fodboldklub i Danmark, under navnet Football Club, som blev startet op i 1878. Klubben holdt dog kun et år.

Den ældste danske fodboldklub er Kjøbenhavns Boldklub, som blev startet op i 1876, men som først fik fodbold på programmet i 1879. Tro det eller ej, så blev KB faktisk startet op som en cricketklub, men de tilføjede altså hurtigt fodbold til programmet. Ud over at være den ældste danske fodboldklub anses KB også som den ældste fodboldklub uden for de britiske øer.

I dag er der mere end 1600 fodboldklubber i Danmark. Hvis du gerne vil spille fodbold hos en af de ældste fodboldklubber i Danmark, skal du altså vælge KB, men du har naturligvis også andre valgmuligheder. I København startede BK Frem i 1886, mens Akademisk Boldklub (AB) startede i Storkøbenhavn i Gladsaxe i 1883.

I Superligaen finder vi også ofte tre historiske klubber i form af AGF, OB og AaB. Aarhus Gymnastik Forening (AGF) startede op som gymnastikforening i 1880, og de tilføjede fodbold på programmet i 1902. Odense Boldklub startede op i 1887 som cricketklub og tilføjede fodbold i 1889, mens Aalborg Boldspilklub startede som en cricketklub i 1885, og senere tilføjede de fodbold på programmet i 1902.

Se mere information relateret til dette emne her: https://cindytips.com/danmarks-mest-populaere-sport-jh2ioxgy

Du er nu færdig med at læse emneartiklen [Top] 88 Fodbold i Danmark – Rohledersport.dk leveret af cindytips.com. Tak for din tillid.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *