Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 85 Har du fornyet dit blå sygesikringskort?

[Top] 85 Har du fornyet dit blå sygesikringskort?

Du ser emneartiklen [Top] 85 Har du fornyet dit blå sygesikringskort?, som er udarbejdet af os fra mange kilder på internettet

✨10 UFEJLIGE tricks til at rengøre med eddike🍂 TRÆRENSER #my_essential_style #eddike
✨10 UFEJLIGE tricks til at rengøre med eddike🍂 TRÆRENSER #my_essential_style #eddike

Er dit blå sygesikringskort stadig gyldigt?

Det blå EU-sygesikringskort har siden 2014 erstattet det gule sygesikringskort, når det gælder behandling på offentlige hospitaler i udlandet, og det er derfor altid en god idé at medbringe det blå kort, når man skal på ferie i Europa. Ud af de omkring 4 millioner blå kort, der er udstedt i Danmark, har halvdelen dog en udløbsdato her i 2019.

Bestilling og fornyelse af blåt sygesikringskort

Er du en af dem, der står med et blåt kort, der er udløbet eller snart vil være det, er det heldigvis nemt at få fat i et nyt. Det blå kort kan fornyes på Borger.dk, hvor leveringstiden på et nyt kort er ca. 2-3 uger. Har du eller dit barn endnu ikke anskaffet et EU-sygesikringskort, kan det også bestilles for første gang samme sted.
Er der mindre end 2-3 uger til din afrejse, er det også muligt at anvende et midlertidigt kort, der vil blive sendt til dig med Digital Post med det samme.

Hvad dækker det blå kort?

Det blå EU-sygesikringskort gælder i alle EU-lande samt Norge, Schweiz, Liechtenstein og Island. Kortet giver adgang til den offentlige sygesikring i det land, du befinder dig i. Det betyder i praksis, at du vil være ligestillet med en borger i det pågældende land i tilfælde af behov for behandling af sygdom eller tilskadekomst på rejsen. Her skal du dog være opmærksom på, at det ikke er alle lande, der har det samme niveau af offentlig behandling eller statslig støtte til betaling, som vi har i Danmark. Det betyder bl.a., at du risikerer at stå med en del af hospitalsregningen selv, hvis du rejser med det blå kort uden også at have tegnet en egentlig rejseforsikring.

Du kan læse mere om det blå EU-sygesikringskort, og hvordan det dækker, her >>

Det blå kort erstatter ikke en rejseforsikring

Selvom det er en rigtig god idé at have det blå sygesikringskort med sig på rejsen, er det stadig vigtigt at overveje, om dækningen af offentlig behandling er nok, eller man samtidig har brug for en rejseforsikring. Rejser du i et land med en mindre god infrastruktur, og dermed lavere kvalitet af behandling på offentlige sygehuse, dækker det blå kort ikke, hvis du vælger at tage på privathospital i stedet, ligesom en rejseforsikring gør det i de tilfælde, hvor det er nødvendigt. Derudover dækker kortet ikke i forbindelse med behov for f.eks. hjemtransport, tilkald, bagageforsinkelse, forsinket fremmøde og andre udgifter, man kan komme ud for på rejsen.

Du kan læse mere om, hvad vores forskellige rejseforsikringer dækker og finde den, der passer til netop din rejse, her >>

Husk sikkerheden på rejsen!

Herunder kan du finde lige præcis den rejseforsikring, der passer til dig.

  • {{originalfilename}} x

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og køb

Se mere information relateret til dette emne her: fornyelse af eu sygesikringskort

Du er nu færdig med at læse emneartiklen [Top] 85 Har du fornyet dit blå sygesikringskort? leveret af Cindytips. Tak for din tillid.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *