Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 84 Kan jeg få bredbånd på min adresse? Test bredbånd på adresse her!

[Top] 84 Kan jeg få bredbånd på min adresse? Test bredbånd på adresse her!

Du ser emneartiklen [Top] 84 Kan jeg få bredbånd på min adresse? Test bredbånd på adresse her!, som er udarbejdet af os fra mange kilder på internettet

Jeg sendte samme besked til ALLE i min telefonbog.. Og det gik helt galt
Jeg sendte samme besked til ALLE i min telefonbog.. Og det gik helt galt

Kan jeg får bredbånd på min adresse? Test bredbånd på adresse her!

Kan jeg få bredbånd på min adresse? Test bredbånd på adresse her!

Herunder har vi gjort det let for dig og lavet en oversigt, hvor du kan klikke dig ind og teste din adresse hos alle de danske internetudbydere.

Test din adresse her

Herunder kan du som noget helt unikt teste din adresse hos samtlige udbydere på en gang. Vores værktøj tester automatisk din adresse hos alle udbydere og melder tilbage hos hvem du kan få bredbånd på din adresse.

Vi har også angivet en “fra”-pris, som angiver hvor billigt du kan få bredbånd på din adresse hos de forskellige udbydere.

Du tester følgende adresse:

Hvad bruger vi din adresse til?

Udbyder Priser Hastighed Rangeringskriterier
199 kr.Pris per md. 100 Mbit/sHastighed Se internet fra Kviknet
229 kr.Pris per md. 300 Mbit/sHastighed Se internet fra Jetnet
229 kr.Pris per md. 100 Mbit/sHastighed Se internet fra YouSee
269 kr.Pris per md. 200 Mbit/sHastighed Se internet fra Hiper
259 kr.Pris per md. 200 Mbit/sHastighed Se internet fra Stofa
234 kr.Pris per md. 1000 Mbit/sHastighed Se internet fra Fastspeed
269 kr.Pris per md. 1000 Mbit/sHastighed Se internet fra Telenor
199 kr.Pris per md. 100 Mbit/sHastighed Se internet fra Bolignet
Alternativer med mobilt bredbånd
199 kr.Pris per md. 71 Mbit/sHastighed Se internet fra YouSee
199 kr.Pris per md. 71 Mbit/sHastighed Se internet fra 3
199 kr.Pris per md. 71 Mbit/sHastighed Se internet fra CBB
229 kr.Pris per md. 71 Mbit/sHastighed Se internet fra Callme
239 kr.Pris per md. 71 Mbit/sHastighed Se internet fra Oister
299 kr.Pris per md. 300 Mbit/sHastighed Se internet fra Telmore

Liste senest opdateret den 17.03.2023

Når du tester din adresse, så er det vigtigt at du skriver den korrekt, så du får et resultat, som du kan regne med. I nogle tilfælde vil du få at vide, at du ikke kan få bredbånd på din adresse eller at det er en meget langsom hastighed du kan få, og her kan du så blot vælge at teste hos en anden udbyder.

Hvilke typer af bredbånd findes der?

Ligegyldigt hvilken type bredbånd, du gerne vil have på din adresse, er det vigtigt, at du holder øje med hastigheden, som du behøver. Selvom typen af bredbånd så absolut er vigtig, er det mindst lige så vigtigt at finde ud af, hvad man egentlig bruger sit internet til. Så i stedet for kun at spørge dig selv: ”Hvilken type bredbånd vil jeg have på min adresse?”, kan du også spørge dig selv: ”Hvor hurtigt bredbånd vil jeg have på min adresse?”

Helt kort og godt findes der tre grundlæggende typer bredbånd:

  • Kobber/DSL (Bredbånd via telefonstikker)
  • COAX (Bredbånd via Kabel-tv-stikket)
  • Fibernet

Selvom typen af bredbånd, som selskaberne tilbyder, kan variere, er det via disse tre teknologier, at bredbånd kommer ind i dit hjem. Hvis bredbånd kommer til din adresse via fiber, har du ganske enkelt en mere stabil forbindelse, end hvis bredbånd kom til din adresse via kobber. Det er muligt at rangere de tre typer, i hvilket tilfælde fiber ville tage førstepladsen, coax ville tage andenpladsen, og kobber ville tage tredjepladsen.

Hvis du ikke ved, hvilket bredbånd du har på din adresse, har du nok kobber. Kobberledninger er nemlig den type ledninger, som er trådet ud til alle hjem i Danmark på grund af fastnettelefoni. Bredbånd via kobber giver typisk en rigtig god og stabil forbindelse til de flestes behov, men til større behov kan det vakle.

Coax er generelt hurtigere end kobber, men det sker til gengæld oftere, at coax-bredbånd bliver overbelastet ved forhøjet forbrug, end at kobber gør det. Mellem de to vinder coax-bredbånd dog på hastighed og stabilitet ved almindeligt forbrug. Coax-ledninger er de ledninger, som dit kabel-TV også løber igennem. Fiber er den ubestridte vinder, da du her både får stabilitet og høj hastighed – og endda for overraskende få penge!

Hvis du nu sidder og tænker: ”Er det relevant, hvilken type bredbånd jeg kan få på min adresse?”, så er svaret ja. Det kan nemlig sagtens være muligt, at du kan finde en type bredbånd på din adresse, som virker langt bedre til dig end det bredbånd, som du allerede har på din adresse.

Herunder har vi opsummeret de 3 teknoliger, hvad der kan bruges til og hvem der udbyder dem:

fiber
Info Fiberbredbånd er den pt. hurtigste og mest stabile type bredbånd du kan vælge lige nu. Fiberkabler skal typisk skal indlægges i din lejlighed eller hus, hvis det ikke allerede er gjort i forvejen, før end at du kan få fiber.
Hastighed Fiber fås med meget højehastigheder. Hastighederne går helt fra 10 Mbit/s og op til 1000 Mbit/s (1 Gbit/s). Med fiber får du hasighedsgaranti, som sikrer, at den fulde hastighed altid er til rådighed.
Flere brugere Du vil ikke mærke til det, hvis andre bruger forbindelsen samtidig med dig.
Stabilitet Meget stabilt.
Latency Latency er meget lav med fiber. Latency er vigtigt f.eks. i forbindelse med online gaming.
Mobilitet Nej – Dog kan der opsættes router, så brugere i husstanden eller virksomheden kan anvende en trådløs forbindelse.
Udbydere Kviknet Telenor YouSee Stofa Fastspeed Hiper Bolignet Jetnet
coax (kabel-tv-stik)
Info Kabel-tv bredbånd, bedre kendt som COAX bredbånd leveres via kabel-tv-stikket med et COAX-kabel (deraf navnet).
Hastighed Med COAX kan du få hastigheder helt op til 500 Mbit/s, og da det leveres igennem dit tv-stik behøver du ikke yderligere kabling, som ved f.eks. fiber.
Flere brugere Andre brugere udenfor husstanden / virksomheden kan til en vis grad have indflydelse på din hastighed. Det er dog ikke en indflydelse du vil lægge meget mærke til.
Stabilitet Stabilt.
Latency Latency er med bredbånd via TV-stikket lav, hvilket sikrer, at du f.eks. kan bruge nettet til online gaming
Mobilitet Nej – Med en wifi-router vil det dog være muligt at gøre nettet tilgængeligt trådløst i husstanden / virksomheden.
Udbydere Kviknet Telenor YouSee Stofa Fastspeed Hiper Jetnet
vdsl (telefonstik)
Info En hurtigere og videreudviklet udgave af ADSL. VDSL står for Very High Bitrate Digital. VDSL leveres, som ADSL, via dit telefonstik.
Hastighed Op til 150 Mbit/s alt afhængig af, hvor langt der er fra din adresse til centralen.
Flere brugere Man kan til en vis grad blive påvirket af andre brugere, når man anvender nettet samtidig.
Stabilitet Stabilt
Latency VDSL leverer en middel latency. Vil man game online, er det bedst med en lav latency.
Mobilitet Nej – de fleste udbydere leverer dog denne løsning med en wifi-router, så du kan opsætte trådløst netværk i din husstand /virksomhed.
Udbydere Kviknet Telenor YouSee Hiper

Hvorfor afhænger det af min adresse hvilket bredbånd jeg kan få?

”Hvordan finder jeg ud af, hvilke typer bredbånd, jeg kan få på min adresse?” tænker du nok nu. Her kan du ganske enkelt bruge vores smarte adresse-tjekker længere oppe i denne artikel. Du kan dog også tage nogle kvalificerede gæt ud fra, hvilke forbindelser du ellers har til dit hjem.

Som nævnt er det muligt at få bredbånd via kobber i stort set alle danske hjem. Selvom fiber er både billigere og bedre, er det dog ikke lige så nemt tilgængeligt. Kobberledningerne er nemlig allerede gravet ned alle steder, men fiber er kun begyndt at blive installeret i løbet af det sidste årti. Coax-ledninger kan ses lidt oftere, da det som bekendt er meget normalt at have kabel-TV i sit hjem. Dog er det ikke længere så populært blandt udbyderne at levere bredbånd via coax, da det helt nye på alles læber er fiber-bredbånd.

Fiber-kabler bliver mere og mere tilgængelige, som tiden går. Dog er det stadig ikke alle, der kan modtage det. Hver dag bliver der dog gravet metervis af fibernetkabler ned over hele Danmark, så flere og flere kan nyde godt af mere stabilt og hurtigere bredbånd. Fibernet kan komme helt op på 5.000 Mbit/t, altså megabit i timen. Dog ligger det gennemsnitlige fiber-bredbånd på 1.000 Mbit/t.

Hvordan vælger jeg det rigtige bredbånd?

Svaret på dette spørgsmål afhænger, som nævnt foroven, af din bopæl. Hvis det kun er muligt for dig at få internet gennem en kobber-forbindelse, så er der stadig mange udbydere, som kan give dig fordelagtige priser, men det vil selvfølgelig ikke slå en fiber-forbindelse. Det kan faktisk være lidt overvældende at finde ud af den helt rigtige udbyder, da der i størstedelen af Danmark er stor rift om forbrugere blandt udbyderne. Her får du nogle gode råd til at finde det rigtige bredbånd på din adresse til dine behov.

Først og fremmest skal du finde ud af, om din adresse giver dig en særlig aftale med et særligt selskab. Nogle boligforeninger har nemlig aftaler med visse udbydere, som kan give dig både hurtigere og billigere bredbånd. Hvis dette ikke er tilfældet for din adresse, kan du undersøge, om du kan få fiber-bredbånd på din adresse. Slutteligt kan du slå bredbånd og TV-pakke sammen, da der ofte er penge at spare ved en pakkeløsning af bredbånd, TV-pakke og endda mobiltelefoni.

Du kan evt. tage nedenstående test, hvis du har brug for yderligere hjælp til at find ud af, hvilket bredbånd der er det rigtige for dig.

Husstanden

Hvor mange personer er der i husstanden?

Antallet af personer der anvender internettet i husstanden, er meget vigtig for bestemmelsen af den nødvendige hastighed. Det siger sig selv, at jo flere personer der bruger internettet på samme tid, jo flere mbit båndbredde skal der være at tage af.

Streaming

Hvor mange timer om ugen streames der TV og film i husstanden?

Streaming optager en del båndbredde, specielt hvis man streamer i HD eller UHD kvalitet. Er der flere, der vil streame på samme tid og i længere tid ad gangen, så er det vigtigt at have en hurtig og stabil bredbåndsforbindelse.

Download

Anvendes nettet til at hente store filer?

Hvis nettet i husstanden bruges til at hente store filer (filer over 1000mb) fra eksempelvis torrent-tjenester, så vil der typisk være brug for en højere hastighed. Store filer kræver meget båndbredde, og har man et langsomt bredbånd, så kan det nemt tage tid at hente en fil på blot 500-1000mb. Er man flere i husstanden, vil man med en lav hastighed også kunne mærke, når der hentes store filer, da én enhed der donwloader, ofte kan tage det meste af båndbredden fra de andre.

Gaming

Spiller personer i husstanden spil online?

Online gaming kræver faktisk i sig selv ikke en ret høj hastighed, men ønsker du en spiloplevelse uden det såkaldte “lag”, skal du have en stabil forbindelse med en lav ping. Dette fås typisk ved køb af fiberbredbånd, og her er hastighederne ofte i den høje ende. Hvis du ønsker at hoste spil, er det desuden en god idé at vælge en bredbåndsforbindelse med en høj uploadhstighed.

Kan jeg tage mit bredbånd med hvis jeg flytter til ny adresse?

Du kan altid tage kontakt til din udbyder af bredbånd, når du ved, hvad din nye adresse bliver, og høre, om de dækker det område. Det er desværre ikke givet, medmindre man har en af de større udbydere, især hvis man flytter langt væk fra sin tidligere adresse. Dog kan dette være en god ting; måske du flytter et sted hen, som har bedre kvalitet bredbånd til samme pris, eller endda billigere.

Hvad skal jeg være opmærksom på når jeg køber bredbånd på min adresse?

Som med så mange andre ting er det vigtigt at tage sine forholdsregler, når man køber bredbånd på sin adresse. Der er både nogle ting, som man virkelig skal være vagtsom omkring og nogle ting, som man kan spare lidt penge på at holde øje med. Af potentielt farlige faktorer kan der nævnes følgende:

  • Skjulte gebyrer
  • Promoverede hastigheder versus reelle hastigheder
  • Bindingsperiode og opsigelse

Skjulte gebyrer er jo farlige, uanset om vi snakker bredbånd på din adresse eller en hvilken som helst anden service, som du kan betale for. Inden du underskriver en kontrakt, er det altså vigtigt, at du læser den godt igennem, så du kan fange disse skjulte gebyrer. Det kan trods alt hurtigt blive en dyr fejltagelse at lade være.

Hvad angår promoverede hastigheder, skal man huske, at alle udbydere af bredbånd selvfølgelig vil vise sit produkt fra bedste side. Den hurtigste måde at finde ud af, hvad du egentlig får af hastighed, er at finde ”minimumshastigheden”. Dette er den reelle hastighed, som den som det laveste må komme ned på, og den kan være mere end 50 Mbit lavere end den promoverede maksimalhastighed. Det er desuden vigtigt, at du ved, hvad din bindingsperiode er, da det kommer til at blive meget svært at opsige din kontrakt, hvis du har 12 måneders binding.

Dog er det jo ikke alt sammen død og ulykke, når det kommer til forholdsregler. Du kan også med fordel få bredbånd på din adresse, som gør det muligt at opgradere til en højere hastighed og/eller til fordelagtige priser. Langt de fleste udbydere giver mulighed for at opgradere sit bredbånd, efter den første bindingsperiode er overstået, da du derved bliver tilbagevendende kunde og kan nyde godt af deres særlige tilbud til loyale kunder.

Hvor hurtigt internet kan jeg få til min adresse?

Det er meget forskelligt, hvor hurtigt internet du kan få på din adresse. Der er nemlig flere faktorer, der spiller ind, og det er derfor lettest for dig at tjekke din adresse online for at se, hvor hurtigt internet du rent faktisk kan få.

Hastigheden afhænger typisk af, hvilken type internet du kan få på din adresse. Der findes nemlig forskellige internetforbindelser. Det kan være alt fra COAX til fibernetforbindelser og endda mobilt bredbånd. Fibernettet er den nyeste form for internet, vi har i Danmark, og det er ikke alle boliger, der endnu er koblet herpå. Det har betydning for dit internetvalg. Kan du ikke vælge fibernet til din husstand, er det simpelthen, fordi det endnu ikke er lagt ind til din bolig.

Heldigvis kan du ofte stadig få en fornuftig forbindelse, og du kan også selv gøre noget i hjemmet for at forbedre forbindelsen. Anvender du wi-fi, er det vigtigt, at du placerer din router så centralt i hjemmet som muligt. Så har du nemlig en mere stabil og hurtigere forbindelse. Du kan med fordel koble dit trådløse internet på et MESH-netværk, som er et netværk med flere routere fordelt i dit hjem. Så har din wi-fi endnu bedre rækkevidde.

Ellers er det altid en stor fordel at anvende kabelforbindelse. På den måde får du altid den mest stabile forbindelse og mest ud af dit internets hastighed.

Hvilket internet kan jeg få til min adresse?

De forskellige internetteknologier er DSL, COAX, fiber og mobilt bredbånd. Det mest anvendte i Danmark i lang tid har været COAX- og DSL-forbindelse. Det er det internet, der enten kommer igennem dit antennestik eller dit telefonstik. Begge af disse forbindelsestyper er ganske fornuftige og kan give dig en hurtig internethastighed. Desværre er de dog ikke lige så gode og effektive som en fibernetforbindelse.

Alt afhængigt af hvor du er bosat i Danmark, kan du få forskellige internetmuligheder, der alle sammen inkluderer en af disse teknologier. Er du bosat i en af de større byer, kan du nærmest med garanti få en fibernetforbindelse, som klart er den mest populære forbindelsestype.

Bor du på landet eller i en af de mindre byer, bliver du måske nødt til at anskaffe dig en af de andre teknologier. Det er simpelthen, fordi fibernettet ikke eksisterer i dit område endnu. Heldigvis bliver der arbejdet på fibernettet hver dag, så der går nok ikke alt for længe, inden det også er en mulighed for dig.

Bedste internet på min adresse

Hvis vi kigger helt basalt på, hvad der er det bedste internet, er det det internet, der har den hurtigste og mest stabile forbindelse. I dag er 1.000 Mb den hurtigste hastighed, vi kan få, og det mest stabile internet kommer igennem fibernettet. Derfor må det bedste internet være 1.000 Mb.

Det betyder dog ikke, at 1.000 Mb fibernet er det bedste internet til lige netop dig. Et godt internet er nemlig det internet, der bedst muligt dækker dine internetvaner til den billigste pris. Her vil 1.000 Mb fibernet ligge i den dyrere ende af spektret. Kan du nøjes med en lavere forbindelse, kan du hurtigt spare penge på dit internet.

Det er dog heller ikke sikkert, at du kan få 1.000 Mb fibernet på din adresse. Måske er det bedste internet 300 Mb igennem dit kabelstik. Dette vil dog i langt de fleste tilfælde også være mere end rigeligt, da 300 Mb er en ret hurtig forbindelse. Du bør derfor finde det internet, som bedst passer til dine behov.

Internetudbydere på min adresse

Der findes et væld af forskellige internetudbydere i Danmark. Mange af dem tilbyder lignende løsninger med små forskelle, så det kan være lidt vanskeligt at finde ud af, hvorfor du bør vælge en internetudbyder over en anden. Typisk bør du kigge på prisen og de få ekstra ting, som udbyderne kan tilbyde dig.

Oplever du, at du gerne vil have billigt internet fra en specifik internetudbyder, men at lige præcis den udbyder ikke leverer internet til din adresse, er der faktisk en ganske god grund til det. Det fungerer nemlig sådan, at de forskellige udbydere skal købe sig ind på områder, som de så kan udbyde internet til.

Her kan det sagtens være, at en internetudbyder endnu ikke har valgt at købe sig ind på det område, som din bolig ligger i, og de kan derfor ikke tilbyde dig internet endnu. Det handler meget om konkurrence og selvfølgelig indtjeningsmuligheder for udbyderne, og måske har de ikke vurderet dit område som relevant endnu.

Flere og flere udbydere udvider dog deres rækkevidde, så de kan nå endnu flere kunder, så har du set dig varm på en specifik udbyder, skal du måske ikke vente længe, før de også er at finde i dit område.

2 Kommentarer

  • Useriøs side der ikke afspejler det korrekte billede hos udbyderne – men ellers et godt forsøg der er helt klart behov for sådan en side.

Skriv et svar

Flere populære artikler

Nyheder

Sådan tjekker du bredbånd dækning, der hvor du bor.

Brug vores test til at tjekke, hvor god bredbånds dækningen er i det området, hvor du bor. Se hvor godt du er dækket ind med bredbånd!… Læs nyhed

2023-02-16

Hvad kan jeg få af internet?

Se hvad du kan få af internet, der hvor du bor. Brug vores store test til at se hvor hurtigt og billigt internet du kan få…. Læs nyhed

2023-03-19

Hvad er et modem?

Er du usikker på, hvad et modem er? I denne artikel får du svar på, hvad et modem er samt en lang række andre spørgsmål relateret til modem…. Læs nyhed

2023-02-27

YouSee internet anmeldelse 2023

Læs alt om YouSee i denne YouSee internet anmeldelse [year]. Vi kigger blandt andet på priser, alternativer, tilbud, dækning og meget mere… Læs nyhed

2023-03-19

Waoo internet anmeldelse 2023

Læs alt om WAOO i denne WAOO internet anmeldelse [year]. Vi kigger blandt andet på priser, alternativer, tilbud, dækning og meget mere… Læs nyhed

2022-10-20

Norlys internet anmeldelse 2023

Læs alt om Norlys i denne Norlys internet anmeldelse [year]. Vi kigger blandt andet på priser, alternativer, tilbud, dækning og meget mere… Læs nyhed

2022-12-07

Se mere information relateret til dette emne her: kan jeg få yousee tv på min adresse

Du er nu færdig med at læse emneartiklen [Top] 84 Kan jeg få bredbånd på min adresse? Test bredbånd på adresse her! leveret af Cindytips. Tak for din tillid.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *