Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 82 Rådhuset, Stemmer Bygger Bro og Music City Aarhus 2022 inviterer alle morgenfriske aarhusianere til fællessang under Aarhus Festuge

[Top] 82 Rådhuset, Stemmer Bygger Bro og Music City Aarhus 2022 inviterer alle morgenfriske aarhusianere til fællessang under Aarhus Festuge

Du ser emneartiklen [Top] 82 Rådhuset, Stemmer Bygger Bro og Music City Aarhus 2022 inviterer alle morgenfriske aarhusianere til fællessang under Aarhus Festuge, som er udarbejdet af os fra mange kilder på internettet

Atmospheres of Aarhus – 4K
Atmospheres of Aarhus – 4K

Danskerne elsker at synge, og det gælder ikke mindst i Aarhus! Derfor inviterer Rådhuset, Stemmer Bygger Bro og Music City Aarhus 2022 hele byen til at starte ugen med morgensang mandag den 29. august kl. 08:15 i Rådhushallen.

I anledning af Music City Aarhus 2022 er repertoiret i år særligt udvalgt, så det kredser om Jyllands hovedstad. Borgmester Jacob Bundsgaard vil byde velkommen, og han glæder sig til den årlige tradition:

”Morgensang i Rådhushallen er blevet en dejlig tradition, som jeg håber, rigtig mange igen i år har lyst til at deltage i. Alle er velkomne til at være en del af det fællesskab, der opstår, når man deltager i korsang – og jeg vil opfordre alle til komme forbi rådhuset og kaste sig ud i det. Uanset om man er trænet korsanger eller en forsigtig nybegynder, er korsang en god måde at starte dagen på,” siger Jacob Bundsgaard.

Vært for morgensangen er den anerkendte aarhusianske korleder Jens Johansen, der har spillet en stor rolle i at sætte Aarhus på verdenskortet som korby. Jens Johansen er blandt andet dirigent for det prisvindende aarhusianske kor Vocal Line og grundlægger af Aarhus Vocal Festival.

“Det aarhusianske sangkatalog er fyldt med skønne sange, der er med til at definere musikbyen og korbyen Aarhus. Til Morgensang i Rådhushallen samles vi i fællesskab om byens melodier og tekster og kommer i stemning til årets Festuge,” siger Jens Johansen.

Aarhus – en korhovedstad

Morgensang i Rådhushallen er en tilbagevendende tradition under Aarhus Festuge. Siden 2018 har Aarhus Festuges besøgende både kunnet deltage i fællessang og opleve en lang række af byens mange kor under Stemmer Bygger Bro.

Stemmer Bygger Bro er en festival i festivalen, som kororganisationerne Syng og Kor72 står bag, og hvert år præsenterer Stemmer Bygger Bro en mangfoldig palette af korkoncerter, der bevæger sig inden for alle genrer, niveauer og aldersgrupper.

“Aarhus har en lang og stolt tradition for musik og sang, og selv ude i verden er Aarhus anerkendt som en hovedstad for kor. Det bliver tydeligt hvert år, når Stemmer Bygger Bro præsenterer byens mange kor i Festugens program, og Aarhusianerne bakker altid stærkt op om koncerterne”, siger Gustav Andreas Berg, der er forperson for ungdomskororganisationen Syng og medarrangør af Stemmer Bygger Bro.

Aarhus er hjemby for flere internationalt anerkendte kor og ensembler, der gennem de seneste år har vundet et utal af priser. I 2019 vandt Akademisk Kor Århus en verdensmestertitel ved World Choral Championship i Tokyo, mens Vocal Line samme år løb med sejren ved Eurovision Choir. Senest har det aarhusianske barbershopmiljø markeret sig med kvartetten Clementones – udsprunget af skt. Clemens drengekor – der netop har vundet guld ved verdensmesterskaberne i USA og BarbAros og HusAar, der har vundet sølv ved både de skandinaviske og de europæiske mesterskaber. Flere af de nævnte kor kan opleves som en del af Stemmer Bygger Bro, hvor alle arrangementer er gratis.

“Aarhus har et meget varieret korliv, og det er udtryk for en stærk tradition og et lokalt miljø, hvor man engagerer sig og inspirerer og bakker hinanden op. Hvor der er plads til stor mangfoldighed på scenerne, og hvor amatørerne er en vigtig del af fødekæden og kulturen,” siger Gustav Andreas Berg.

Netop derfor er Aarhus også blevet udpeget som værtsby for europamesterskaberne i korsang i 2015, European Choir Games. Og det er en stor anerkendelse, understreger Gustav Andreas Berg: ”Aarhus er den oplagte værtsby for European Choir Games.”

Se mere information relateret til dette emne her: århus festuge 2021 program

Du er nu færdig med at læse emneartiklen [Top] 82 Rådhuset, Stemmer Bygger Bro og Music City Aarhus 2022 inviterer alle morgenfriske aarhusianere til fællessang under Aarhus Festuge leveret af cindytips.com. Tak for din tillid.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *