Du ser emneartiklen [Top] 82 Nu kan du tjekke, om du skal have penge tilbage i skat, som er udarbejdet af os fra mange kilder på internettet
Nu kan du tjekke, om du skal have penge tilbage i skat
Skattestyrelsen løfter først formelt sløret for årsopgørelserne på mandag, men vanen tro kan man smugkigge allerede nu.
Du kan nu gå ind på skat.dk og tjekke, om du er en af de danskere, der skal have penge tilbage i skat, eller om du i stedet skal betale restskat.
Det er officielt først mandag 15. marts, at der bliver åbnet for tilgangen, men igen i år tyvstarter Skattestyrelsen for at sprede belastningen ud fra de hundredtusindvis af digitale besøgende.
Weekenden bliver traditionelt brugt som en betaperiode for at få de sidste ting helt på plads, og man vil som oftest møde lange digitale køer og stor ventetid, inden man kan se sin årsopgørelse.
Sidste år sad omkring 125.000 danskere i kø, kort efter der blev åbnet for tilgangen.
Skattestyrelsen anbefaler derfor, at danskerne benytter tidspunktet mellem midnat og klokken seks om morgenen for at undgå den meget lange kø.
I 2020 fik danskerne udbetalt 17,4 milliarder kroner i overskydende skat fordelt på 3,4 millioner borgere. 1,1 millioner borgere skulle derimod betale restskat.
Den overskydende skat bliver udbetalt i april.
Vær ekstra opmærksom på kørsel
2020 har været et specielt år for alle danskere, og coronapandemien har haft indvirkning på stort set alt. Årsopgørelsen er ingen undtagelse.
Fordi så mange danskere har arbejdet hjemmefra, udregnes kørselsfradraget ikke automatisk af årsopgørelsen i år. Hvis du har pendlet i løbet af 2020, skal du derfor selv tælle, hvor mange dage du har været på arbejdspladsen og beregne fradraget på baggrund af det.
Det oplyste underdirektør i Skattestyrelsen, Karoline Klaksvig, i en pressemeddelelse tidligere på året.
Hun understregede samtidig, at Skattestyrelsen vil have særlig opmærksomhed på fradraget, når de redigerede oplysninger skal kontrolleres.
Udover kørsel er der også en række andre fradrag, du skal holde øje med, når du retter i din årsopgørelse – eksempelvis hvis du er en af de mange danskere, der har renoveret hjemmet det seneste år.
Se mere information relateret til dette emne her: du skal have penge tilbage