Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 72 Sådan bliver din pension beregnet

[Top] 72 Sådan bliver din pension beregnet

Du ser emneartiklen [Top] 72 Sådan bliver din pension beregnet, som er udarbejdet af os fra mange kilder på internettet

Hvad er folkepension? (2019)
Hvad er folkepension? (2019)

Når Sampension beregner, hvad du skal have udbetalt i pension, så indgår bl.a. din opsparing, dit afkast og hvor mange år pensionen skal række i regnestykket.

Det er den store regnemaskine, der bliver taget frem, når den enkelte kundes pension for det næste år skal beregnes. Der skal fx tages højde for, hvor meget er der sparet op, hvor mange år skal pensionen række og afkast af investeringer.

Opsparingen bliver stadig investeret, selvom udbetalingen er i gang, og derfor er afkastet meget centralt.

”Som kunde kan det være svært helt præcist at forstå, hvordan pensionen bliver beregnet. Det skyldes nok især, at beregningen også afhænger af differencen mellem det faktiske afkast i 2022 og et allerede indregnet afkast,” siger Anne Louise Baltzer Engelund, produktdirektør i Sampension.

Når pensionen bliver beregnet, sker det med afsæt i det faktiske afkast af investeringer og et indregnet fremtidigt afkast.

Eksemplet tager afsæt i et afkast for 2022 på -4 %. For de allerfleste kunder blev afkastet dog lavere.

Så når man undrer sig over, at pensionen kan falde med mere end afkastet, skyldes det, at pensionen er fastsat ud fra en forudsætning om et fremtidigt positivt afkast.

Satsen for det fremtidige afkast – beregningsrenten – kan variere fra kunde til kunde. Det afhænger fx af, hvornår pensionsordningen er startet. I Sampension har mange kunder en beregningsrente på 4,5 %.

Her følger et eksempel på, hvordan udbetalingen af pension ændrer sig fra år til år – alt efter opnået afkast.

Eksemplet tager afsæt i Ulla, som er 74 år og har en pensionsordning i Sampension med markedsrente. I fastsættelsen af, hvor meget Ulla skal have udbetalt hvert år, er beregningsrenten 4,5 %.

Et fald i udbetalingen fra Sampension vil dog typisk give mulighed for en større udbetaling fra det offentlige, hvis du har nået din folkepensionsalder. Et fald i pensionen på 10 %, kan fx for en enlig betyde, at den samlede indkomst kun ændres med 1 %.

Det skyldes, at det pensionstillæg, som er en del af folkepensionen, i mange tilfælde stiger, når udbetalingen fra din pensionsordning falder. Se flere beregninger her

Mandag-torsdag: 8.30-21.00
Fredag: 8.30-16.00

Se mere information relateret til dette emne her: https://cindytips.com/hvornar-bliver-folkepensionen-udbetalt-sdvkk15j

Du er nu færdig med at læse emneartiklen [Top] 72 Sådan bliver din pension beregnet leveret af Cindytips. Tak for din tillid.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *