Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 7 EU og verdenshandlen i tal

[Top] 7 EU og verdenshandlen i tal

Du ser emneartiklen [Top] 7 EU og verdenshandlen i tal, som er udarbejdet af os fra mange kilder på internettet

Fragt fra Kina – De 3 mest almindelige fejl folk begår
Fragt fra Kina – De 3 mest almindelige fejl folk begår

Få overblikket over EU’s handel med verden i vores infografik: eksport, import, indflydelse på beskæftigelsen i EU og meget mere.

EU har altid handlet om handel. Ikke kun om at fjerne grænser for handel EU-landene imellem, men også om at opfordre andre lande til at handle med EU. I 2016 stod EU’s eksport for 15,6% af den globale handel og 13,9% af importen, hvilket gør EU til en af verdens største spillere sammen med USA og Kina.

Handelsaftaler

EU har i øjeblikket 130 handelsaftaler på plads og flere er undervejs eller i gang med at blive opdateret, vedtaget eller forhandlet.

Handelsaftaler er ikke kun en vej til at mindske told og afgifter, men også en måde at få modparterne til at anderkende EU’s kvalitets- og sikkerhedsstandarder og at beskytte produkter med en særlig oprindelsesstatus som f.eks. champagne eller roquefortost. Det er meget vigtigt, at europæiske fødevareprodukter nyder godt af et ry for at være af god kvalitet og tradition.

EU bruger også handelsaftaler til at fastsætte nye standarder for miljøet og arbejdet f.eks. for at undgå at importere varer produceret af børnearbejdere.

Den seneste handelsaftale, EU har underskrevet, var med Vietnam i 2020, som Parlamentet godkendte i februar 2020, men mange andre er i gang med at blive forhandlet. Derudover godkendte Parlamentet i april 2021 en samarbejdsaftale med Storbritannien.

EU’s import og eksport

Europæiske firmaer får ikke kun gavn af at være en del af verdens største indre marked, men også af de handelsaftaler, der gør det muligt for dem at eksportere deres tjenesteydelser og varer.

Selskaber uden for EU, der ønsker at eksportere til EU, skal leve op til de samme høje standarder som lokale firmaer, så der er ingen risiko for uretfærdig konkurrence.

EU’s eksport faldt mindre end importen, og dermed blev handelsbalancen øget fra €192 mia. i 2019 til €217 mia. i 2020, hvilket er en markant stigning for 2019 (+€191 mia.). EU’s største handelspartner for eksporten i 2020 og 2021 var USA, og for importen var det Kina i 2020 og Storbritannien i 2021.

USA forblev den største eksportdestination for EU i 2020 med en andel på 18,3%. Storbritannien var den næststørste destination for EU’s eksport (14,4% af den samlede eksport) efterfulgt af Kina (10,5%).

Handlen med ikke EU-lande førte til skabelsen af millioner af job i Europa. I 2017 skønnede EU-Kommissionen, at omkring 36 millioner job er forbundet handel med disse lande. Det indre marked har også øget handlen EU-landene imellem: En femtedel af de eksportunderstøttede job findes i et andet medlemsland, end det der eksporterer.

Derudover har importen af varer og tjenesteydelser fra ikke-EU lande tvunget europæiske selskaber til at blive mere konkurrencedygtige samtidig med, at det giver forbrugerne flere valg og lavere priser.

Mere om den globale handel og EU:

Se mere information relateret til dette emne her: er der told på varer fra england

Du er nu færdig med at læse emneartiklen [Top] 7 EU og verdenshandlen i tal leveret af cindytips.com. Tak for din tillid.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *