Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 67 Akutte patienter må vente, når grænsekontrollen firedobler transporttiden

[Top] 67 Akutte patienter må vente, når grænsekontrollen firedobler transporttiden

Du ser emneartiklen [Top] 67 Akutte patienter må vente, når grænsekontrollen firedobler transporttiden, som er udarbejdet af os fra mange kilder på internettet

Fakta Tysklands NYE APP – se hvad den kan
Fakta Tysklands NYE APP – se hvad den kan

– Hvis man vil noget illegalt i Danmark – om det er terror, tyveri eller indsmugling af stoffer – er man nok ikke så dum at køre over ved de bevogtede grænseovergange, vel?

Et retorisk spørgsmål fra Inna Wendt, som efterhånden er godt træt af kontrollen ved grænsen.

Det kan betyde, at jeg må svare patienten, at jeg ikke kan komme, og at vi i stedet må ringe efter en ambulance

Sammen med sin mand Michael Wendt driver hun Hjerteklinikken i Flensborg, og med bopæl i Rønshoved i Danmark er parret en del af de pendlere, der hver dag krydser den dansk-tyske grænse.

Ifølge Vejdirektoratet passerer omkring 18 millioner køretøjer hvert år grænsen.

Siden 4. januar 2016 er vejen til Danmark gået forbi en grænsekontrol. Tre steder med permanent kontrol. 10 steder med stikprøvekontrol i perioder.

Mens turen til Tyskland går glat og uden ventetider, må man jævnligt væbne sig med tålmodighed, når man skal ind i Danmark, fordi grænsekontrollen skaber kilometerlange køer.

20 minutter eller halvanden time

Det kan have store konsekvenser, når man som Inna Michael Wendts hjertepatienter har brug for hjælp. Netop det har Michael Wendt oplevet en weekend, hvor han akut måtte rykke ud til en patient.

Det tog ham 20 minutter at hente et nødvendigt apparat i klinikken i Flensborg, mens turen tilbage til patienten i Danmark tog halvanden time.

– Det er for lang tid. Det kan betyde, at jeg må svare patienten, at jeg ikke kan komme, og at vi i stedet må ringe efter en ambulance, siger han.

Om grænsekontrollen

Politiets udgifter til grænsekontrol er i år 207 millioner kroner. Tallet dækker udgifter til den samlede grænsekontrol i hele Danmark og altså ikke alene kontrollen i Sønderjylland.

I august 2022 anvender politiet 296 årsværk ved grænsekontrollen mod Tyskland. Herudover yder Hjemmeværnet bistand med 32 årsværk. Samlet set udgør indsatsen omkring 328 årsværk.

I 2019 passerede der hver dag i gennemsnit 89.000 køretøjer over de danske grænseovergange. Det svarer til, at næsten 32,5 millioner køretøjer har passeret grænserne i løbet af 2019.

Syd- og Sønderjyllands Politi har oplyst, at politikredsen i perioden fra den 23. september 2020 til og med den 31. august 2021 har rejst 8.195 sigtelser i forbindelse med den midlertidige grænsekontrol mod Tyskland.

I 2016 blev 558 personer dømt for overtrædelser i forbindelse med grænsekontrollen i Sønderjylland, mens tallet i 2020 var 1650. Færdselsloven og øvrige særlove er klart de to største områder, der er faldet dom indenfor. Narkotika og smugling den tredjestørste.

Kilde: Rigspolitiet, Vejdirektoratet og Syd- og Sønderjyllands Politi

Også privat oplever parret, at grænsekontrollen udfordrer. Særligt når Inna Wendt skal hente deres børn i daginstitution. Hvis der er kø ved grænsen, kan hun ikke nå frem inden lukketid.

– Så går det ud over andre end mig, og det har jeg det dårligt med, siger hun.

Mere bøvlet at være kriminel

Selvom pendlere som Inna og Michael Wendt har råbt op før og fortalt, hvordan kontrollen udfordrer hverdagen, har de svært ved at trænge igennem til politikerne, der holder fast i, at den midlertidige grænsekontrol fortsat skal være der.

– I denne situation, hvor Europas ydre grænser er hullede, og EU ikke har talent og potentiale til at kontrollere, kan vi ikke lade vores egne grænser stå åbne, siger Peter Kofod fra Dansk Folkeparti.

Med i alt 1.064 beslaglagte våben i perioden 1. januar 2019 til 31. juli 2022 og 32.207 afvisninger ved grænsen, kalder han grænsekontrollen en succes.

– Heldigvis gør grænsekontrollen livet surt for mennesker, der har skumle tanker med Danmark. Jeg synes, at den har været en kæmpe succes, og derfor fortsætter vi. For mig er det ikke til diskussion at have kontrol ved landegrænserne, understreger han.

Tabellen herunder viser udviklingen i antallet af personer, som Syd- og Sønderjyllands Politi og Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har afvist ved grænsen i perioden fra 1. januar 2019 til og med 31. juli 2022.

År Antal
2019 1.767
2020 11.253
2021 17.193
2022 (t.o.m. 31. juli) 1.994
I alt: 32.207

På Inna Wendts spørgsmål om, hvorvidt kontrollen overhovedet nytter, når man som kriminel bare kan vælge en af de ubevogtede overgange, svarer Peter Kofod:

– Kontrollen nytter, da du som kriminel skal gøre et større arbejde for at få succes med dit forehavende. Det bliver altså mere bøvlet at begå kriminalitet. Jeg ved ikke, om jeg ville vælge de ubevogtede overgange, da der her kan være baglandspatruljer, stikprøvekontrol og scanning af nummerplader, så du kan aldrig være sikker.

Folk misforstår tallene

I Radikale Venstre mener de, at grænsekontrollen bør afskaffes. For partiets Lotte Rod er det vigtigt, at Sønderjylland ikke bliver lukket inde bag grænsen, men at landsdelen skal være porten til Europa.

– Den gør også noget ved os oppe i hovedet. Den bygger en grænse, som vi har været generationer om at bryde ned, siger hun.

Grænsekontrollen sørger blandt andet for, at der hvert år bliver beslaglagt omkring 300 våben ved grænsen i Sønderjylland – hovedsageligt knive.

Tabellen herunder viser fordelingen af våben, som Syd- og Sønderjyllands Politi har beslaglagt ved den dansk-tyske grænse i perioden 1. januar 2019 til 31. juli 2022.

Våben-type 2019 2020 2021 2022 (t.o.m. 31. juli) I alt
Skydevåben 0 4 3 1 8
Knive 100 125 130 71 426
Strømpistoler 18 11 19 2 50
Slagvåben 40 54 42 27 163
Peberspray 68 112 102 76 358
Øvrige 23 21 10 5 59
I alt 249 327 306 182 1064

Lotte Rod mistænker, at mange bliver snydt af tallene for, hvad der bliver beslaglagt.

– Meget er helt almindelige mennesker, som har glemt passet eller tilfældigvis har en lille kniv liggende i bilen. De store ting finder politiet, når de er blevet tippet af kollegaer i Tyskland og Holland, og det kunne de lige så godt have gjort ved at stoppe de pågældende biler på den næste rasteplads før grænsekontrollen, siger hun.

Vælgerne betaler en høj pris til de betjente, der bruger deres tid på at vinke til alle os almindelige mennesker, der krydser grænsen

I 2019 viste en megafonundersøgelse, at 54 procent af de syd- og sønderjyske vælgere ønskede at beholde grænsekontrollen, mens 33 procent ville droppe den.

Tallene får dog ikke Lotte Rod til at føle sig ude af trit med sine vælgere, når hun anbefaler at afskaffe kontrollen.

– For mig giver det ikke nogen mening, at så mange politikere på Christiansborg gerne vil bestemme, hvordan politiet skal gøre deres arbejde. Jeg vil hellere lade dem selv bestemme, hvordan de bruger kræfterne bedst, siger hun og tilføjer:

– Vælgerne betaler en høj pris til de betjente, der bruger deres tid på at vinke til alle os almindelige mennesker, der krydser grænsen, i stedet for at der var flere til at hjælpe, når vi oplever kriminalitet i vores hverdag.

Se mere information relateret til dette emne her: https://cindytips.com/hvor-meget-ma-man-have-med-over-graensen-2ozb2dsj

Du er nu færdig med at læse emneartiklen [Top] 67 Akutte patienter må vente, når grænsekontrollen firedobler transporttiden leveret af cindytips.com. Tak for din tillid.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *