Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 42 Folkepensionister kan se frem til en større ældrecheck i september

[Top] 42 Folkepensionister kan se frem til en større ældrecheck i september

Du ser emneartiklen [Top] 42 Folkepensionister kan se frem til en større ældrecheck i september, som er udarbejdet af os fra mange kilder på internettet

Avslørt for asyl-juks الكشف عن غش في طلبات اللجوء
Avslørt for asyl-juks الكشف عن غش في طلبات اللجوء

Folkepensionister kan se frem til en større ældrecheck i september

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S). | Foto: Jens Dresling

Inden september er omme, forventer beskæftigelsesministeren, at der økonomisk hjælp at være på vej til ældre borgere, som er blevet presset af de stigende energipriser efter krigen i Ukraine.

Det siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) fredag.

”Så snart det er behandlet i Folketinget, vil den første del af denne ældrecheck kunne blive udbetalt ikke så lang tid efter,” siger han.

Et bredt flertal i Folketinget blev i juni enige om at udbetale en ekstra økonomisk støtte på 5000 kroner skattefrit til de folkepensionister, som modtager ældrecheck.

Regeringen vil bede Folketingets formand om, at lovforslaget skal hastebehandles inden Folketingets åbning i oktober, sådan at det 8. september er færdigbehandlet og vedtaget i Folketinget.

Herefter vil første halvdel af ældrechecken, 2500 kroner, kunne blive udbetalt kort tid efter.

”Hvis vi kan have færdigbehandlet hastebehandlingen, er det forventningen, at pengene kan blive udbetalt inden oktober måneds regninger, og det vil sige i anden halvdel af september,” siger Peter Hummelgaard.

Anden halvdel af den økonomiske hjælp vil blive udbetalt i begyndelsen af næste år.

Det samme gælder det skattefri engangsbeløb på 2000 kroner til personer på tilbagetrækningsydelser.

Et skattefrit engangsbeløb på 2000 kroner til personer med handicap, der i forvejen modtager tillæg, og enlige forsørgere kan udbetales senest i midten af oktober.

”Der er ingen tvivl om, at mange danskere har svært ved at få pengene til at række på grund af de stigende priser, som blandt andet er en følge af krigen i Ukraine,” siger Peter Hummelgaard.

Omkring 290.000 danskere modtog ældrecheck sidste år. Hele aftalen koster 3,1 milliarder kroner, og den bliver blandt andet finansieret ved lavere anlægsrammer for offentlige investeringer i 2022 og 2023.

Spørgsmålet er, om det kan blive aktuelt at yde mere hjælp til økonomisk trængte borgere, hvis energipriserne fortsætter med at være høje.

”Det kan vi i hvert fald ikke afvise,” siger Peter Hummelgaard.

”Med den aftale, der blev indgået før sommerferien, blev der afsat penge til kompensation både i 2022 og 2023. Men det kan sagtens vise sig at være nødvendigt at gøre yderligere,” siger han.

Se mere information relateret til dette emne her: https://cindytips.com/er-aeldrecheck-forud-eller-bagud-uknkzgny

Du er nu færdig med at læse emneartiklen [Top] 42 Folkepensionister kan se frem til en større ældrecheck i september leveret af Cindytips. Tak for din tillid.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *