Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 38 Skal jeg vælge lån med fast eller variabel rente?

[Top] 38 Skal jeg vælge lån med fast eller variabel rente?

Du ser emneartiklen [Top] 38 Skal jeg vælge lån med fast eller variabel rente?, som er udarbejdet af os fra mange kilder på internettet

Fast eller variabel rente på realkredit lånet?
Fast eller variabel rente på realkredit lånet?

Skal jeg vælge lån med fast eller variabel rente?

Når du skal låne penge til din bolig skal du træffe et vigtigt valg. Skal du vælge lån med fast eller variabel rente?

Fast rente

Når du optager et realkreditlån med fast rente, betyder det, at renten altid er den samme i hele lånets løbetid. Så uanset om der kommer en generel rentestigning – eller et rentefald – så skal du betale det samme i rente hver eneste måned.

Variabel rente

Vælger du et lån med variabel rente, betyder det, at renten både kan stige og falde. Kommer der en generel rentestigning, vil dit lån med variabel rente blive dyrere. Og på samme måde vil et generelt rentefald gøre dit lån billigere. Så din månedlige udgift kan både blive højere og lavere. Der er altså fordele og ulemper ved begge låntyper.

Hvad skal jeg så vælge?

Der er fordele og ulemper ved at vælge fast eller variabel rente, og valget afhænger af din situation, dine behov, dine fremtidsplaner og hvor længe du har planer om at blive boende.

Det fastforrentede lån er til dig, der vægter sikkerhed og tryghed højt. Lånet har nemlig den fordel, at du kender renten i hele lånets løbetid. Herudover giver de fastforrentede lån den bedste friværdibeskyttelse, da værdien af restgælden som udgangspunkt vil falde, hvis renterne stiger. Ulempen er, at renten her og nu er højere end på et variabelt forrentet lån.

De variabelt forrentede lån er til dig, der ikke har behov for at kende renten i hele lånets løbetid og har det godt i maven med at renten kan ændre sig. Fordelen er, at du får en lavere rente her og nu end på et fastforrentet lån – det kan dog ændre sig over tid. På grund af den lavere rente vil en større del af lånets ydelse samtidig gå til afdrag. Ulempen er, at renten kun ligger fast for en kort periode af gangen (typisk et halvt til fem år).

Kontakt os

Vil du have rådgivning i forhold til, om du skal vælge fast eller variabel rente? Så kontakt din rådgiver i netbanken til en snak om dine muligheder.

Har du ikke en rådgiver kan du ringe til os på 70 10 90 00 eller udfylde vores kontaktformular nedenfor, så vender vi retur til dig hurtigst muligt.

Se mere information relateret til dette emne her: fast eller variabel rente 2018

Du er nu færdig med at læse emneartiklen [Top] 38 Skal jeg vælge lån med fast eller variabel rente? leveret af Cindytips. Tak for din tillid.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *