Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 35 Varer for 3,3 mia. kr. blev importeret på Brexit-aftale i første halvår 2021

[Top] 35 Varer for 3,3 mia. kr. blev importeret på Brexit-aftale i første halvår 2021

Du ser emneartiklen [Top] 35 Varer for 3,3 mia. kr. blev importeret på Brexit-aftale i første halvår 2021, som er udarbejdet af os fra mange kilder på internettet

The history of marriage – Alex Gendler
The history of marriage – Alex Gendler

Varer for 3,3 mia. kr. blev importeret på Brexit-aftale i første halvår 2021

Knap halvdelen af varer, der lever op til Brexit-aftalens regler, er i første halvdel af 2021 importeret toldfrit eller til nedsat told. Det viser nye tal fra Toldstyrelsen.

Juleaftensdag sidste år indgik EU og Storbritannien en handelsaftale, kort tid før briterne forlod EU. Nu viser tal fra Toldstyrelsen, at handelsaftalen er blevet brugt. Knap halvdelen af varer, der opfylder handelsaftalens krav, er importeret til Danmark til ingen eller nedsat told.

I første halvår af 2021 var værdien af alle varer afsendt fra Storbritannien til Danmark 10,1 mia. kr. Heraf importerede borgere og virksomheder i Danmark varer med oprindelse i Storbritannien for 7,3 mia. kr., hvor varer for 3,3 mia. kr. blev importeret på handelsaftalens vilkår. Det svarer til 45 pct af importen af varer med oprindelse i Storbritannien.

– Vi kan se, at mange virksomheder importerer varer til ingen eller nedsat told fra Storbritannien. Det kan de gøre i kraft af handelsaftalens muligheder. 45 pct. af varer, der opfylder kravene i aftalen, er importeret toldfrit eller til nedsat told, fortæller Peter Bürgel, der er handelsdirektør i Toldstyrelsen.

For at kvalificere sig til toldfritagelse eller toldnedsættelse skal en vare ifølge reglerne i handelsaftalen have oprindelse i Storbritannien. Oprindelse betyder i toldmæssig forstand, at en vare er fuldt ud fremstillet eller tilstrækkelig produceret i Storbritannien.

Ifølge handelsdirektøren kan der være flere forklaringer på, hvorfor handelsaftalen ikke bliver brugt, hver gang en vare skal fra Storbritannien til Danmark.

– For en række virksomheder er det nyt at handle med lande uden for EU. Tallene viser, at nogle virksomheder måske ikke er opmærksomme på muligheden for at opnå helt eller delvis toldnedsættelse som følger af aftalen mellem Storbritannien og EU. Toldstyrelsen har fokus på løbende at oplyse virksomheder om muligheden for at bruge handelsaftalen, og vi har henvendt os til over 30.000 virksomheder og afholdt målrettede webinarer til virksomheder, der ikke tidligere har arbejdet med told, fortæller Peter Bürgel.

Læs mere om handelsaftalen på skat.dk/brexit, og læs mere om Toldstyrelsens håndtering af Brexit i publikationen her.

Handelsaftalen mellem EU og Storbritannien

Storbritannien forlod EU den 1. januar 2021. Siden har borgere og virksomheder i Danmark skulle angive importerede varer fra Storbritannien til Toldstyrelsen. I forbindelse med udtrædelsen indgik parterne en handelsaftale. Aftalen giver mulighed for at opnå toldfrihed eller nedsat told ved samhandel mellem parterne.

Se mere information relateret til dette emne her: https://cindytips.com/er-der-told-pa-varer-fra-england-a7hjnd52

Du er nu færdig med at læse emneartiklen [Top] 35 Varer for 3,3 mia. kr. blev importeret på Brexit-aftale i første halvår 2021 leveret af cindytips.com. Tak for din tillid.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *