Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 33 Skat strammer grebet om udenlandske pensionister

[Top] 33 Skat strammer grebet om udenlandske pensionister

Du ser emneartiklen [Top] 33 Skat strammer grebet om udenlandske pensionister, som er udarbejdet af os fra mange kilder på internettet

Skat strammer grebet om udenlandske pensionister

Skrevet af Torben Wilkenschildt, man, 04/08/2014 – 12:03

SKAT Penge & Forbrug

Efter at have lagt beslag på formuer og fast ejendom i udlandet går skatteministeriet nu efter beskatning af udenlandske pensioner.

Efter at have lagt beslag på formuer og fast ejendom i udlandet går skatteministeriet nu efter beskatning af udenlandske pensioner.

Det fremgår af et forslag fra skatteministeriet i forbindelse med udarbejdelse af den nye skattelov, som træder i kraft næste år.

Lovforslaget blev vedtaget under ministerrådsmødet fredag, og kommer især til at ramme udenlandske pensionister, der modtager pension fra udlandet. Men også spanske statsborgere, der har boet og arbejdet i udlandet og modtager pension derfra, bliver berørt.

”Amnestien” træder i kraft den 1. januar 2015, så fra den dato og seks måneder frem kan skatteyderen opgive indtægter for pensionsudbetalinger fra udlandet, som ikke er blevet beskattet i Spanien, uden bøde eller tillæg.

Øget skattekontrol i EU

Skatteministeriet har takket været øget kontrol og samarbejde mellem EU-landene konstateret at flere pensionsmodtagere i Spanien ikke har opgivet indtægter fra pensioner i udlandet, skriver 20 minutos.

Ifølge online-avisen er”hovedparten pensionister uden de helt store formuer, overvejende ældre, som har boet i udlandet i mange år og derfor ikke kender den spanske skattelov”.

I amnesti-perioden kan skatteydere indsende oplysninger om indtægter fra den pension, de har modtaget fra udlandet uden at blive straffet i form af bøde, tillæg eller sanktioner for for sent indbetalt skat.

Også lovlydige pensionister, der har betalt et straftillæg til skattevæsnet for ikke at have oplyst indtægter fra pensioner i udlandet i tide, vil få beløbet refunderet.

Ifølge finansministeriet vil ændringen i skatteloven ”lette integrationen af disse borgere, så de bliver omfattet af loven som alle andre indbyggere i Spanien”, skriver 20minutos.

– Vores land er et attraktivt sted, hvor man kan nyde sin pensionisttilværelse, og det er til gavn for landet, at Spanien er destination for pensionister med en vis købekraft, som bidrager til genopretning af landets økonomi, siger skatteminister Cristóbal Montoro.

28.000 kontroller

Siden maj har skattevæsnet indledt undersøgelse af indtægtsforholdene hos 27.696 pensionsmodtagere i Spanien, der er mistænkt for at have opgivet mangelfulde oplysninger til det spanske skattevæsen. Det gælder dels udenlandske pensionsmodtagere – som udgør den allerstørste gruppe – men altså også spanske borgere, der modtager pension fra udlandet.

– De bliver ikke betragtet som svindlere, hævder skatteministeren og understreger, at hver enkelt sag vil blive undersøgt for at undgå at ”skade” folks økonomiske situation.

De berørte vil desuden få tilbud om en afdragsordning for betaling af skyldig skat for de ikke-oplyste indtægter siger ministeren.

– Vi undersøger hver enkelt sag, pensionistens alder, forsørgerrolle, eventuelt handikap og sygdom, siger Montoro.

Der vil være tilbud om afdragsordninger i de sager, hvor det unddragne beløb ikke overstiger 18.000 euro.

Der blev sidste år indledt undersøgelse af 800.000 skatteydere, som var under mistanke om ikke at have opgivet formue og indtægter i udlandet. Og i år er tallet altså indtil videre på 28.000.

Kommentarer

COPYRIGHT: Det er ikke tilladt at kopiere hverken helt eller delvist fra Spanien i dag uden aftale.

Gratis i din indbakke hver dag!

Abonnér på nyhedsbrevet Spanien i Dag og vær på forkant med begivenhederne.
Klik her for at tilmelde dig.

Se mere information relateret til dette emne her: https://cindytips.com/beskatning-af-dansk-pension-i-udlandet-wfhwxwfw

Du er nu færdig med at læse emneartiklen [Top] 33 Skat strammer grebet om udenlandske pensionister leveret af cindytips.com. Tak for din tillid.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *