Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 20 Aarhus Festuge er både folkefest og kinesisk finkultur

[Top] 20 Aarhus Festuge er både folkefest og kinesisk finkultur

Du ser emneartiklen [Top] 20 Aarhus Festuge er både folkefest og kinesisk finkultur, som er udarbejdet af os fra mange kilder på internettet

Aarhus Festuge 2020 – In It Together
Aarhus Festuge 2020 – In It Together

Aarhus Festuge er både folkefest og kinesisk finkultur

Aarhus Festuge er skudt i gang, og med alt fra linedance til tarteletfest var lørdagens program en blandet landhandel af noget til de festglade og noget til de finkulturelle.

»Ready and go!«

På en efterårsagtig lørdag formiddag var Byparkens dansetelt fyldt godt op med svedglinsende pander og cowboystøvler. Koreografien var til linedance for begyndere, og efter instruktørens gennemgang af dansetrin begyndte morgenfriske folk i alle aldre at bevæge sig til musikken. Nogle mere i takt end andre, men det blev der blot grint kærligt af.

Byparkens dansetelt er efterhånden blevet en fast del af Aarhus Festuge, hvor danseglade festugegængere gennem hele ugen kan prøve kræfter med alt fra cubansk salsa til folkedans.

Der stilles hverken krav til rytmisk sans eller danse-skills, og til dagens arrangement var et venindepar iført cowboystøvler og læderjakke mødt op for at prøve kræfter med linedance for første gang. Grinende gav de den gas på dansegulvet, og til trods for manglende erfaring gik det vældigt med at holde takten.

»Vi har slet ikke danset det før, men vi så det i programmet og syntes, det kunne være sjovt, når nu man kan klæde sig lidt ud,« smiler den ene, da nummeret slutter.

En by, der sover længe

Uden for danseteltet var frivillige hænder godt i gang med at rydde op efter fredagens store åbningsfest, der fortsat gav genklang i de mennesketomme gader, og mange udtrådte fadølskrus og McDonald’s-poser, som tittede frem i bybilledet.

Men hvor meget af byen sov længe, var Hanne Beyer en af dem, der var stået tidligt op for at gøre klar til lørdagens talks og koncerter i Byparkens Turkise Telt. Hun er frivillig hos festugen på sit tredje år, og selv om hun ikke var på vagt fredag, havde hun hørt, at der havde været »lidt af en fest«.

»Det Turkise Telt er altid garant for at skabe en fest. Her sker jo så mange ting i løbet af dagen, og med musik om aftenen er der altid en god stemning her. Vi har et åbent telt i år på grund af corona, så man kunne have ønsket sig lidt bedre vejr, men festen skal nok komme senere uanset,« siger Hanne Beyer.

Clean-up Walk og Tørfisk

Også i Mølleparken, som ligeledes må siges at være et af festugens store samlepunkter, blev der gjort en indsats for at holde byen smuk under festugen. Her var Marie Knudsen, Nichlas Hein og deres tre døtre godt i gang med skraldetængerne som en del af festugens bæredygtige Clean-up Walk. En event, hvor festugegæster kan hjælpe til med at samle skrald og bagefter mødes til frokost.

»Vi var bare ude at kigge lidt på festugen, da vi så, at man kunne hjælpe til med at samle lidt skrald. Det kunne vi lige så godt gøre. Vi må jo passe på naturen, så der også er noget tilbage, når de små vokser op,« siger Nichlas Hein og nikker imod den yngste af de tre døtre.

Efter at have befriet parken for en god mængde cigaretskod hopper hele familien om bord på en af festugens soldrevne både, der sejler ned gennem åen og langs med havnepromenaden, hvor dette års store lysfestival blandt andet holder til.

Fortsatte man videre fra Mølleparken til midtbyens mange torve og pladser, var musik- og fadølstelte ved at gøre klar til at tage imod weekendens festugegæster. Det gjaldt både på Banegårdspladsens irske telt, hvor der blev varmet op til lørdagens store tarteletfest, og på Pustervig Torv, hvor en lille flok havde stillet sig i kø i håb om at få de bedste pladser, inden bandet Tørfisk gik på klokken 13.00.

Farveflor mellem Aros og Musikhuset

Denne lørdag formiddag var der lidt for enhver smag på programmet til Aarhus Festuge, og tilbage i Byparken havde en flok kimonoklædte medlemmer fra Kinesiske Kulturforening trodset støvregnen for at give et indblik i traditionelle kinesiske danse.

Her blev den grå plads mellem Aros og Musikhuset omdannet til scene og lyst op i et sammensurium af fine farver, da medlemmerne smygede sig mellem hinanden med storslåede vifter, kirsebærblomster i håret og broderede silkedragter. Selv om der ikke var mange mennesker blandt det regnjakkeklædte publikum, var begejstringen til at tage at føle på.

Se mere information relateret til dette emne her: århus festuge 2021 program

Du er nu færdig med at læse emneartiklen [Top] 20 Aarhus Festuge er både folkefest og kinesisk finkultur leveret af cindytips.com. Tak for din tillid.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *