Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 198 Guide: Skal jeg vælge firmabil eller egen bil?

[Top] 198 Guide: Skal jeg vælge firmabil eller egen bil?

Du ser emneartiklen [Top] 198 Guide: Skal jeg vælge firmabil eller egen bil?, som er udarbejdet af os fra mange kilder på internettet

Demofilm Eletriker 2018
Demofilm Eletriker 2018

Hvis du skal have din første firmabil, så er der mange ting, du skal have styr på. Noget af det første er dog, at vurdere, om det kan betale sig for dig. Som udgangspunkt, så kan det betale sig at vælge firmabil, hvis bilens årlige omkostning er større end den værdi af fri bil, du beskattes af. Et entydigt svar kan dog kun opnås ved at have kendskab til både dit kørselsmønster, og forholdet mellem den konkrete bil beskatningsgrundlag og dens købspris.

Hvordan er dit kørselsmønster og –behov?

Det er i høj grad dit kørselsmønster og –behov, der er med til at diktere, hvorvidt det kan betale sig, at du vælger at tage imod en firmabil fra din arbejdsplads. Som udgangspunkt, så kan det bedst betale sig, at du vælger at investere i din egen bil, hvis du kører mange erhvervskilometer og få private kilometer. Hvis du dertil også er berettiget til et befordringsfradag, så er det også noget, der har betydning for resultatet og bør derfor inddrages i overvejelserne.

For at bevare både din kørselsgodtgørelse og befordringsfradrag, så er det påkrævet, at du anvender din egen bil. Derfor er det også en god tommelfingerregel, at des flere kilometer, du kører privat i bilen, des bedre kan det også svare sig, at du har en firmabil. Hvis du derfor på forhånd ved, at du kun kører ganske få kilometer, der ikke har relation til dit arbejde, så kan det kun i yderst sjældne tilfælde betale sig, at du vælger at acceptere en firmabil.

Hvilke krav stiller du til bilen?

I og med, at beskatningsgrundlaget også har stor betydning for dit valg, så er det også vigtigt, at du inddrager dine egne krav i overvejelserne. Hvis du kan finde en bil, der byder på et lavt beskatningsgrundlag kontra bilens købspris, så vil det naturligvis være mere attraktivt at tage imod en firmabil. Der findes talrige eksempler på dette på det danske marked, hvorfor det bestemt ikke er noget, der er umuligt at finde – uanset dine krav.

Det kan eksempelvis være, at du har fundet en lækker firmabil i form af en Audi A4 Avant hos Audi Danmark, der har et markant bedre beskatningsgrundlag end købspris. Sammenholdt med, at du også ved, at du f.eks. kommer til at køre 15.000-20.000 private kilometer, så vil det – højst sandsynligt – bedst kunne betale sig at vælge denne bil som firmabil. Derfor er det også sådanne tilbud, du skal sørge for at holde øje med, hvis du vil have firmabil.

Derfor bør du indregne dit årlige driftsomkostninger

Det kan ikke komme bag på nogen, at det er dyrt at have bil. Derfor er det også oplagt, at du indregner bilens årlige driftsomkostninger i vurderingen. Hvis de samlede driftsomkostninger på årligt basis er lavere den dén værdi, der gives ved fri bil, som du bliver beskattet af, så kan det bedre betale sig at vælge egen bil. Hvis de årlige omkostninger derimod er større end værdien af fri bil, så peger pilen i stedet mod, at du bør vælge at få en ny firmabil.

Se mere information relateret til dette emne her: https://cindytips.com/firmabil-eller-egen-bil-piz7q8mu

Du er nu færdig med at læse emneartiklen [Top] 198 Guide: Skal jeg vælge firmabil eller egen bil? leveret af Cindytips. Tak for din tillid.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *