Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 190 Sankt Hans i Nordjylland

[Top] 190 Sankt Hans i Nordjylland

Du ser emneartiklen [Top] 190 Sankt Hans i Nordjylland, som er udarbejdet af os fra mange kilder på internettet

Brandsikker Sankt Hans
Brandsikker Sankt Hans

Sankt Hans Skagen

Sankt Hans i Nordjylland

Knitrende varme fra bålet, smuk sang og en betagende solnedgang – Sankt Hans er en dag, hvor traditioner bliver opretholdt og nye minder formes.

Sankthans er fællesskab og traditioner. Vi fejrer den skønne midsommer i det østlige Nordjylland med bål, sang og fælles hygge – og alle er velkomne! Så find et sankthansbål i din nærhed og kom og vær med!

Opdateret 2022

Sankt Hans ved vippefyret, Skagen

Tag til det ikoniske Sankt Hans på Sønderstrand, hvor H.K.H. Prinsesse Marie holder båltale. Her er heksen lavet af børnene fra Børnehuset Trindelvej. Der er musikalsk underholdning og fællessang, hvor ”Erindring” af Holger Drachmann skal synges.

Børnenes Sankt Hans i Aalborg Zoo

Børnevenlig Sankt Hans med Popsi og Krelle, hvor der skal synges, danses, grines, høres gode historier for børn og barnlige sjæle og selvfølgelig tændes bål.

Sankt Hans i Musikkens Hus, Aalborg

Traditionen tro kan du komme til magisk sommerkoncert med Aalborg Symfoniorkester. I år kan du også høre den prisvindende trio Dreamers’ Circus til en uforglemmelig musikalsk midsommeraften.

Sankt Hans i Rhododendronparken, Brønderslev

Kom til Sankt hans i den blomstrende rhododendronpark og lav en heks til bålet. Der vil være soul & folk koncert med Christine Aggerholm og båltalen bliver holdt af journalist Frode Mulkjær.

Sankt Hans i Mølleparken, Aalborg

Sankt Hans på toppen af Aalborg. Båltalen holdes af regionsrådsformand Mads Duedahl og der vil være live musik fra Life of a Busker.

Sankt Hans på Palmestranden, Frederikshavn

Kom til Sankt Hans på Palmestranden, med tale af havnedirektør Mikkel Seedorff Sørensen og underholdning fra den lokale musiker Anne Møller m/band

Skal du til Sankt Hans i Skagen?

Så er der flere muligheder til en hyggelig aften.

Hvornår er Sankt Hans aften?

Sankt Hans aften fejres den 23. juni, og ligesom juleaften er Sankt Hans aften et levn fra hedenske skikke, hvor årets korteste dag, vintersolhverv, og årets længste dag, sommersolhverv, blev fejret. I dag fejres Sankt Hans typisk med et Sankt Hans bål med en figur, der ligner en heks, en båltale og sangen Midsommervisen – en dansk sang skrevet af Holger Drachmann.

Her er et bredt udvalg af Sankt Hans arrangementerne i Nordjylland, hvor der er mulighed for at nyde en aften med bål, båltaler og aftenhygge.

Hvorfor holder vi Sankt Hans?

Sankt Hans er en sammensmeltning af mange traditioner. Jesus’ fætter, Johannes Døberen, havde efter sigende fødselsdag den 24. juni, og da vi i Danmark fejrer helligdage aften før, fejrer vi så at sige Johannes’ fødselsdag på Sankt Hans. Det er også Johannes’ navn, som er blevet forkortet til Sankt Hans. Derudover fejres Sankt Hans på midsommeraften, hvilket er den korteste nat på hele året. Folkehistorier fortæller, at denne aften vakte særlige kræfter til live, der blandt andet blev udnyttet til lægekunsten på denne aften.

I sin tid var bålene som tændes på Sankt Hans Aften brugt som vågeblus, der skulle varsle at dagene blev kortere samt holde onde kræfter væk. En af de onde kræfter, som efter sigende kunne findes på den magiske nat, var hekse. Derfor brændte man mænd og kvinder på bålet frem til 1693, hvis man mistænkte at de var troldfolk. Det var dog først i 1900-tallet, at traditionen med at lave en heks til bålet opstod.

Listen over Sankt Hans bål bliver løbende opdateret. Kender du til et Sankt Hans bål der er offentligt tilgængelig, er du velkommen til at kontakte os på: info@destination-nord.dk

Se mere information relateret til dette emne her: https://cindytips.com/hvornar-er-det-sankt-hans-3l4xoz8m

Du er nu færdig med at læse emneartiklen [Top] 190 Sankt Hans i Nordjylland leveret af Cindytips. Tak for din tillid.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *