Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 189 Dumaen: Udenlandske mobiltelefoner og smart-tv skal have russisk software

[Top] 189 Dumaen: Udenlandske mobiltelefoner og smart-tv skal have russisk software

Du ser emneartiklen [Top] 189 Dumaen: Udenlandske mobiltelefoner og smart-tv skal have russisk software, som er udarbejdet af os fra mange kilder på internettet

Dumaen: Udenlandske mobiltelefoner og smart-tv skal have russisk software

Den russiske software skal ifølge regeringen gøre produkterne mere brugervenlige, men russere frygter overvågning.

Fra 1. juli 2020 bliver det forbudt at sælge udenlandske computere, tablets, mobiltelefoner og smart-tv i Rusland, hvis de ikke først har fået installeret russisk software.

Det vedtog det russiske parlament, Dumaen, torsdag.

Begrundelsen er, at loven skal gøre de udenlandske produkter mere brugervenlige og hjælpe russiske it-firmaer i konkurrencen med udenlandske firmaer. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge Oleg Nikolayev, en af initiativtagerne til loven, er der i forvejen installeret vestlig software i de fleste af de komplekse elektroniske produkter, der sælges i Rusland.

– Når brugerne ser disse apps, tror de naturligvis, at der ikke er russiske alternativer. Og når vi kræver, at der også bliver installeret russisk software, kan forbrugeren selv træffe et valg om, hvilke apps de vil bruge, siger han til nyhedsbureauet Interfax.

Farvel til iPhones?

Men loven vækker ikke just begejstring blandt de russiske forbrugere. Ifølge det russiske medie iCHIP vil det for det første betyde, at de udenlandske produkter komme til at stige i pris, når det russiske software skal installeres.

Det russiske telemarked er, som i mange andre lande, domineret af produkter fra Apple, Samsung og Huawei. iCHIP frygter, at Apple helt vil trække deres iPhones ud af det russiske marked, da Apple er kendt for ikke at tillade installation af tredjepartssoftware på deres enheder.

For det andet vil det nye software betyde, at internettet bliver langsommere. iChip vurderer, at det frem over vil tage op til fem minutter at få adgang til det nationale domænesystem mod otte millisekunder i dag.

Frygt for overvågning

Men det er frygten for, at staten vil kunne overvåge russerne med det ny software, som fylder mest blandt russerne på de sociale medier.

Ifølge BBC har Rusland indført strengere internetlove de seneste fem år, herunder krav om, at søgemaskiner sletter bestemte søgeresultater.

Den seneste lovgivning kommer kun nogle uger efter, at landet indførte ny kontrol af internettet gennem sin “suveræne internet”-lovgivning. I teorien giver lovgivningen embedsmænd omfattende beføjelser til at begrænse trafikken på det russiske internet.

Regeringen siger, at det vil forbedre cybersikkerheden, men kritikere mener, at regeringen vil forsøge at oprette en firewall som den i Kina, hvor myndighederne kan bestemme, hvem der har adgang til internettet.

Den nye lov, der kræver russisk software, mangler kun præsident Putins underskrift for at træde i kraft.

Se mere information relateret til dette emne her: se udenlandsk tv i danmark

Du er nu færdig med at læse emneartiklen [Top] 189 Dumaen: Udenlandske mobiltelefoner og smart-tv skal have russisk software leveret af cindytips.com. Tak for din tillid.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *