Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 182 Grøn er tilbage på aarhusiansk græs

[Top] 182 Grøn er tilbage på aarhusiansk græs

Du ser emneartiklen [Top] 182 Grøn er tilbage på aarhusiansk græs, som er udarbejdet af os fra mange kilder på internettet

Grøn Koncert i Århus
Grøn Koncert i Århus

Grøn er tilbage på aarhusiansk græs

Efter to års ufrivillig corona pause er Grøn koncert tilbage i Aarhus 23. juli. Med populære musiknavne på plakaten og – traditionen tro – entertainer Jacob Haugaard og formand for Muskelsvindfonden Simon Toftgaard Jespersen som konferenciers.

Grøn er tilbage på turné efter to års ufrivillig corona pause. 23. juli byder Grøn velkommen på Marienlystvej i Aarhus med navne som Drew Sycamore, Christopher, Andreas Odbjerg og Suspekt.

Konferenciers er, traditionen tro, entertainer Jacob Haugaard og hans tro væbner igennem elleve år; formand for Muskelsvindfonden; Simon Toftgaard Jespersen.

»I 2020 gjorde corona, at vi på Grøn måtte tænke anderledes og derfor arrangerede en række mini-koncerter med enkelte kunstnere rundt omkring i landet. Men sidste år var der ingenting…« siger Simon Toftgaard Jespersen efterfulgt af et suk.

»Med de to kasketter jeg har på – som formand for Muskelsvindfonden og som konferencier – føles det uvirkeligt. Både at vi har haft to år uden Grøn, fordi Grøn jo har været en fast tradition år efter år i knapt 40 år. Men også udsigten til næste lørdag at skulle stå på scenen i Aarhus og byde velkommen. Det føles underligt og fantastisk på samme tid!« fortsætter han.

Når den grønne karavane kommer til Aarhus, slår den sig atter ned på Marienlystvej, hvor Grøn har holdt til de senere år.

»Vi har været på Marienlystvej nogle år nu og er rigtig glade for at være der. For mig personligt er det mit Grøn-hjemsted i Aarhus. Jeg er 32 år, og min generation kan dårligt huske, at Grøn har været på andre lokationer i Aarhus,« lyder det fra Simon Toftgaard Jespersen.

Far-søn-relation

Simon Toftgaard Jespersen har været en del af Grøn siden 2010. Først som frivillig, senere som konferencier og siden som formand for Muskelsvindfonden.

»Mit første år på Grøn var i 2010, hvor jeg stod i en bod. Året efter startede jeg som konferencier samtidig med, at jeg var frivillig og stod for rengøringen på skolerne, hvor Grøns frivillige overnattede. Det var hårdt at stå op klokken seks om morgenen, iføre mig en gul vest og tage styringen på rengøringen for derefter at skulle på scenen på Grøn og være konferencier. Men det var fedt at starte med at være en del af de frivillige, som jo er hele fundamentet for Grøn,« husker Simon Toftgaard Jespersen.

Muskelsvindfondens grundlægger og en af hovedpersonerne bag Grøn, den nu afdøde Evald Krog, gav i 2016 formandsposten i fonden videre. Dengang var Simon Toftgaard Jespersen lige fyldt 26 år, og han syntes på daværende tidspunkt, at posten som formand var lige rigeligt at gabe over. Men i 2019 stillede han op til posten og vandt. Konferencier-delen har han holdt ved, og han holder meget af at stå på scenen sammen med Jacob Haugaard.

»Det føles helt vanvittigt godt at stå på scenen med Jacob. Det skøre med ham er, at man aldrig ved, hvad der kommer til at ske. For ham er forberedelse en by i Rusland. Til gengæld er han 100 procent showmanship, nærvær og indlevelse,« siger formanden om sin garvede konferencier-makker.

Det føles helt vanvittigt godt at stå på scenen med Jacob. Det skøre med ham er, at man aldrig ved, hvad der kommer til at ske. For ham er forberedelse en by i Rusland. Til gengæld er han 100 procent showmanship, nærvær og indlevelse.

»Jeg startede som en vårhare, der ikke vidste, hvad jeg lavede. Men efter nu i 11 år at have stået ved siden af en af de største entertainere i dansk showbizz har jeg lært rigtig meget. Jeg har også lært Jacob godt at kende og ved, at hans søn er jævnaldrende med mig. På den måde kan det føles helt far-søn-agtigt, når vi står der og ping-pong’er sammen på scenen.«

I maj i år rundede Jacob Haugaard 70 år. En alder der måske ville få mange til at geare ned og holde lidt igen. Men ikke Haugaard.

»Det er sindssygt hyggeligt at være sammen med Jacob, og jeg kan godt lide at udfordre ham. I år har jeg foreslået ham at trække i en latexdragt, når vi skal præsentere Suspekt. Mange på Jacobs alder ville man skulle tigge om det, men Jacob siger bare; “Det vil jeg gerne. Tror du, jeg sveder så meget, at jeg skal have talkum på først?”« Simon Toftgaard Jespersen ler.

Længsel og forventning

Hvert år i uge 29 og 30 er der sat et stort kryds i kalenderen hos Muskelsvindfonden, som sammen med Tuborg arrangerer Grøn. Det er i de to uger, Grøn karavanen rejser landet rundt og afvikler koncerter for mellem 170.000 og 190.000 mennesker.

»Uden Grøn koncert i ‘20 og ‘21 har vi oplevet et tomrum. Derfor summer Muskelsvindfondens kontor også ekstra af forventning i de her dage. Derinde er det som at se en flok travheste, der står klar i deres bokse, lige inden startskuddet lyder. Folk er der nat og dag – de vil ikke hjem. Sådan har det altid været, men i år kan man gange det op, fordi vi har ventet tre år på igen at kunne lave Grøn,« fortæller Simon Toftgaard Jespersen.

Grøn er i høj grad båret af et korps af frivillige, som hvert år sørger for, at alt spiller på Grøn-turnéen. En del af de frivillige er gengangere, og med to år uden Grøn er længslen efter at komme på græs om muligt endnu større end tidligere år.

»Vores Facebook side flyder over med opslag fra frivillige, der skriver, at de glæder sig, spørger hvad de skal huske at have med og så videre. Det er tre år siden nu, at Grøn har kunnet agere fundament for de frivillige, så at kunne invitere vores frivillige tilbage i folden er noget af det, vi glæder os allermest over i år,« siger formanden.

En god portion af Indtægterne fra den grønne musikfest går til Muskelsvindfondens arbejde for det gode liv med muskelsvind og for at skabe plads til forskelle.

»Tager jeg formandskasketten på, er de næste to uger der, hvor vi skal ud og lave en masse vigtigt arbejde. Efter to år uden Grøn, har vi efterhånden brug for at få tjent nogle penge og for at komme ud med vores vigtige budskaber. For os er Grøn i høj grad også en kommunikationsplatform, som vi nu endelig kan tage i brug igen.« Simon Toftgaard Jespersen synes lettet.

Slagkraftigt musikprogram

På musikprogrammet på Grøn anno 2022 er otte, tunge danske musiknavne: Christopher, D-A-D, Suspekt, Phlake, Drew Sycamore, Tessa, Andreas Odbjerg og Carpark North.

»Vi har et slagkraftigt musikprogram på Grøn i år, som jeg tror på vil begejstre publikum og dermed kan skabe succes for Muskelsvindfonden. Programmet er lagt et år i forvejen, så det gør mig helt glad, at vi kan præsentere navne som Andreas Odbjerg og Drew Sycamore, der ikke var så store for et år siden, men som i løbet af det seneste år er blevet kæmpe navne,« siger Simon Toftgaard Jespersen.

Også hos formanden er iveren efter at komme ud over stepperne med Grøn tydelig. Simon Toftgaard Jespersen glæder sig til 14 dage på de danske landeveje med ”den gale karavane”.

»Det er så hyggeligt, når den her gale karavane med 800-900 mennesker inklusive kunstnere og crew kører landet rundt og kommer til først min gamle hjemby Kolding og derefter til min nuværende hjemby Aarhus. Jeg glæder mig helt enormt til at stå på scenen igen og til at høre Jacob sige “Ja, ja, ja, ja…” Han lægger altid ud med de der fire gange “ja”, og når jeg hører dem, så ved jeg; Nu er vi i gang, nu kører vi! Det er den fedeste følelse!«

Se mere information relateret til dette emne her: grøn koncert aarhus 2022

Du er nu færdig med at læse emneartiklen [Top] 182 Grøn er tilbage på aarhusiansk græs leveret af Cindytips. Tak for din tillid.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *