Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 179 Forstå reglerne for omregistrering af bilen l 100% Autotjek

[Top] 179 Forstå reglerne for omregistrering af bilen l 100% Autotjek

Du ser emneartiklen [Top] 179 Forstå reglerne for omregistrering af bilen l 100% Autotjek, som er udarbejdet af os fra mange kilder på internettet

Vinterklargøring af bil – Gør det selv
Vinterklargøring af bil – Gør det selv

Omregistrering af bil: Bliv klogere på reglerne

17 november 2020

Omregistrering af bil: Bliv klogere på reglerne

Hvis det er første gang, du overvejer at købe eller sælge en brugt bil, har du måske hørt, at du skal omregistrere bilen. En omregistrering ved ejerskifte er nemlig lovpligtig, så du kommer ikke uden om den. Heldigvis kræver det ikke meget af dig, og du slipper også for at punge stort ud.

Vi guider dig gennem omregistreringen her.

Derfor skal du omregistrere din bil

Når en brugt bil skifter ejer, skal bilen omregistreres, så informationerne på bilens ejer bliver opdateret og registreret korrekt. Hvis du ikke omregistrerer bilen, så bliver afgifter, ansvarsforsikring og bøder sendt til den tidligere ejer – det lyder jo umiddelbart fint, hvis du er køber, men den går desværre ikke. Ved uheld og brug af din forsikring kræver det også, at du står som ejer af bilen, ellers er der ingen hjælp at hente.

Sådan omregistrerer du din bil

For at du kan omregistrere en brugt bil, skal der foreligge en underskrevet slutseddel. En slutseddel er et bevis for, at handlen er indgået og skal underskrives af både køber og sælger. Gem altid en kopi af slutsedlen – uanset om du er sælger eller køber.

Omregistreringen skal ske senest tre uger efter, slutsedlen er skrevet under, ellers kan sælger anmelde sagen hos SKAT. Omregistreringen kan ske på tre måder:

 1. Du omregistrerer selv bilen online på SKATs motorregister. Du skal bruge dit NemID og oplysningerne fra bilens registreringsattest for at omregistrere bilen online.
 2. Du møder personligt op hos en af SKATs motorekspeditioner med registreringsattest, billedlegitimation og bevis på forsikring. Motorekspeditionerne ligger i Aalborg, Aarhus, Odense og Høje Taastrup.
 3. Du møder personligt op ved en nummerpladeoperatør med registreringsattest, billedlegitimation og bevis på forsikring. En nummerpladeoperatør kan være en synshal eller en bilforhandler.

Det er både hurtigere og billigere at lave omregistreringen online. Men det er kun helt almindelige køretøjer, som du kan omregistrere. Specialkøretøjer som biler til kørestolsbrugere eller taxier skal omregistreres ved personligt fremmøde.

Når du omregistrerer bilen online, modtager køber en ny registreringsattest indenfor 14 dage.

Vær opmærksom på, at omregistreringen ikke kan fortrydes, når den er gennemført. Tjek derfor informationerne en ekstra gang, inden du trykker godkend. Hvis der er fejl i informationerne, skal du lave og betale for en ny omregistrering.

Det er købers ansvar at omregistrere bilen

Det er købers ansvar at omregistrere bilen. Derfor er det typisk køberen, der betaler for det. Det er en god idé at foretage omregistreringen på stedet, når slutsedlen skrives under, så begge parter ved, at det er gjort. For at kunne gennemføre omregistreringen skal bilen desuden overholde syn.

Hvad koster det at omregistrere en bil?

Hvis du omregistrerer bilen online, koster det 340 kr., og det er den billigste løsning. Ved SKATs motorekspeditioner koster det 480 kr. i alt (380 kr. + ekspeditionsgebyr på 100 kr.), og ved nummerpladeoperatørerne koster det ligeledes 380 kr. plus ekspeditionsgebyret, som ligger mellem 100-300 kr.

Omregistrering online sparer dig altså både tid og penge.

Det skal du være særlig opmærksom på, når du køber en brugt bil

Når du køber en brugt bil, er der flere ting, du skal være opmærksom på, så du ikke bliver snydt. Det kan eksempelvis være bilens kilometertal, ulykke-historik mv. Derfor skal du altid sørge for at få fat i bilens registreringsnummer inden handlen, så du kan tjekke bilens reelle oplysninger. Sørg også for altid at prøvekøre bilen, inden du køber den.

Hvis du køber din nye, brugte bil hos en 100% Autotjek-forhandler, kan du være sikker på at:

 • Bilen er grundigt tjekket ud fra en brugtbiltest
 • Du får 12 måneders Autotjek-garanti (inkluderet i bilens pris)
 • Du får alt at vide om den brugte bil, du overvejer at købe
 • Du får kilometergaranti og garanti mod restgæld
 • Du kan få dit bilkøb finansieret hos forhandleren
 • Du kan tilkøbe forsikringer og vejhjælp
 • Du har mulighed for at tilkøbe en udvidet 100% Autotjek-garantiforsikring

100% Autotjek – din sikkerhed når du køber en brugt bil

100% Autotjek er et landsdækkende netværk på over 165 frie bilforhandlere i hele landet. Vi hjælper dig med at skabe større sikkerhed og tryghed, når du køber brugt bil. For at en bil kan få et 100% Autotjek-stempel, har bilen gennemgået en uvildig brugtbiltest ved en synshal, og derefter får bilen et 12 måneders Autotjek-garanti-stempel. Ønsker du et trygt bilkøb, så kontakt os her.

Opsummering

 • Når en brugt bil skifter ejer, skal bilen omregistreres, så informationerne på bilens ejer bliver opdateret og registreret korrekt.
 • For at du kan omregistrere en brugt bil, skal der foreligge en underskrevet slutseddel.
 • Omregistreringen kan ske på tre måder: online eller personligt fremmøde ved SKATs ekspeditionskontor eller en nummerpladeoperatør.
 • Vær opmærksom på, at omregistreringen ikke kan fortrydes, når den er gennemført – tjek derfor informationerne grundigt.
 • Det er købers ansvar at få det gjort. Derfor er det typisk køberen, der betaler for omregistreringen.
 • Afhængig af hvor du får lavet omregistreringen, koster den mellem 380-680 kr. Det er billigst og hurtigst at gøre det selv online.
 • Tjek selv bilens historik, hvis du køber en brugt bil. Og prøvekør den altid først.
 • Kontakt os, hvis du skal have hjælp til at købe en brugt bil – så er du sikker på at få en god oplevelse og ikke blive snydt.

Se mere information relateret til dette emne her: omregistrering af bil til samlever

Du er nu færdig med at læse emneartiklen [Top] 179 Forstå reglerne for omregistrering af bilen l 100% Autotjek leveret af Cindytips. Tak for din tillid.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *