Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 177 Bestil nyt pas

[Top] 177 Bestil nyt pas

Du ser emneartiklen [Top] 177 Bestil nyt pas, som er udarbejdet af os fra mange kilder på internettet

Sådan bestiller du det blå EU-sygesikringskort – Borgerservice to go
Sådan bestiller du det blå EU-sygesikringskort – Borgerservice to go

Uanset din alder, skal du møde personligt op i Borgerservice. Dette gælder både, hvis du har booket en tid eller blot møder op.

Du skal altid medbringe dit gamle pas – uanset om det er gyldigt eller ej.

Hvis du ikke har dit gamle pas, skal du medbringe original dåbsattest, navneattest eller fødselsattest samt sygesikringsbevis.

OBS: Det er vigtigt, at du giver besked til kommunen, hvis et forsvundet pas dukker op igen. Hvis du rejser på et pas, der er meldt stjålet, kan det give bøder, også selvom det er dit eget pas.

Leveringstiden på et pas kan være op til 14 dage. Du bør derfor få lavet dit pas i god tid, inden du skal ud og rejse. Bemærk at leveringstiden kan være længere end 14 dage op til højtider og sommerferie.

Du skal betale for dit pas ved pasekspeditionen i Borgerservice – du kan betale kontant, med Dankort, MasterCard, Maestro, Visa, Visa Electron, JCB, American Express eller med MobilePay.

0-11 år 150 kr.
12-17 år 179 kr. + fingeraftryk 29 kr.
18 år – til personer i folkepensionsalderen 891 kr.+ fingeraftryk 29 kr.
Personer i folkepensionsalderen 379 kr.
Billede 110 kr.*
Mistet eller ødelagt pas – alle aldre Hvis du har mistet eller ødelagt dit pas, er prisen den dobbelte

*Prisen er for et foto, der digital sendes videre til Rigspolitiet før produktion af passet.

OBS! Fordobling af gebyr: uanset alder, hvis du enten har mistet dit pas eller fremviser et ødelagt pas er prisen den dobbelte. Fordoblingen gælder samtlige gebyrer inkl. fingeraftryk.

Da du bestilte tid, fik du en kvittering. I den kvittering er der et link til afbestilling af tiden, så du har mulighed for at afbestille tiden, hvis du bliver forhindret i at møde op i Borgerservice.

Hvis du har betalt for passet i selvbetjeningsløsningen, er pengene kun reserveret og vil ikke blive frigivet (pengene bliver ikke trukket på din konto), hvis du afbestiller tiden.

Har du brug for en ny tid/anden tid, skal du igen booke tid og betale for passet. Pengene bliver igen kun reserveret og bliver først frigivet (og dermed trukket på din konto), når du møder op i Borgerservice for at bestille passet.

Hvis du er bekymret for, at dit mistede pas bliver misbrugt af andre til fx at opnå kredit i dit navn, kan du indsætte en markering om såkaldt Kreditadvarsel i CPR.

På den måde har du gjort opmærksom på, at du ønsker at advare mod, at der ydes lån og kredit i dit navn.

En markering om kreditadvarsel vil være et signal til virksomhederne om at være særlig opmærksomme i forbindelse med deres identitetskontrol, før der ydes lån eller kredit.

Læs mere om Identitetstyveri og Kreditadvarsel

OBS! Det er vigtigt, at du giver besked til kommunen, hvis et forsvundet pas dukker op igen. Hvis du rejser på et pas, der er meldt stjålet, kan det give bøder, også selvom det er dit eget pas.

Der er kommet nye fælles EU regler pr. 1. januar 2012, der betyder, at man fremover skal have fingeraftryk i sit pas.

Hvis du har et stadig gyldigt pas fra før 1. januar 2012, behøver du IKKE skifte passet, før det udløber.

Det pas, du har, gælder altså indtil udløbsdatoen, selvom der ikke er fingeraftryk i det efter den 1. januar 2012.

De nye regler betyder, at du får taget dit fingeraftryk hos Borgerservice i forbindelse med pasansøgningen. Det gælder dog ikke børn under 12 år og pasansøgere, fra hvem det varigt er umuligt at optage fingeraftryk.

Fingeraftrykket vil blive lagret i passets chip og vil gøre det nemmere for pasmyndighederne at kontrollere, om et pas er ægte. Du kan dog ikke selv se fingeraftrykkene i dit pas, så du kan derfor heller ikke selv kontrollere, om der er fingeraftryk i passet.

Se mere information relateret til dette emne her: borgerservice randers bestil tid

Du er nu færdig med at læse emneartiklen [Top] 177 Bestil nyt pas leveret af cindytips.com. Tak for din tillid.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *