Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 175 Omregistrering af bil >> Sådan gør du >> Online eller fysisk

[Top] 175 Omregistrering af bil >> Sådan gør du >> Online eller fysisk

Du ser emneartiklen [Top] 175 Omregistrering af bil >> Sådan gør du >> Online eller fysisk, som er udarbejdet af os fra mange kilder på internettet

To nye biler – Max Hunt – KING OFF ROAD
To nye biler – Max Hunt – KING OFF ROAD

Står du i en salgssituation, skal du til hver en tid sørge for en omregistrering af bilen. Det er, uanset om du er køber eller sælger. Begge parter i en sådan situation har et ansvar for, at omregistreringen sker.

Der findes mange gode råd til, hvordan I sikrer hinanden. Men en slutseddel og en kvittering er den sikreste måde.

Når du skal omregistrere din bil, kan du gøre det på flere måder. Det er op til dig, hvordan du synes, det er nemmest. Ligeledes har du selv mulighed for at foretage ændringer i registreringsattesten, hvis det skulle blive nødvendigt.

Der er mange regler i forbindelse med omregistrering af bilen. Det gælder særligt i købssituationen, men også ved dødsfald eller forsikring. Hvis du ikke har styr på din omregistrering, kan det ende med, at din bil må afmeldes, og du ikke længere må køre i den lovligt.

Hvad vil det sige at omregistrere din bil?

En omregistrering af bil betyder, at bilen skifter ejer. Der sker altså et ejerskifte. Det optimale er at sørge for, at ejerskiftet sker med det samme.

Ifølge reglen skal den nye ejer omregistrere eller afmelde køretøjet senest tre uger efter ejerskifte.

Hvis du afmelder et køretøj, betyder det, at du ikke længere vil modtage opkrævningerne. Og det betyder, at pladerne i princippet skal tages af bilen.

Omregistrering af din bil kan ske i en situation, hvor det er dig, der er sælger. Eller hvis du sender din bil til skrot. Hvis du skulle have betalt udgifter i perioden efter afmeldelsen, får du dette beløb returneret.

Hvis du ikke har omregistreret bilen inden for de tre uger, skal du bede SKAT om at afmelde bilen. Det er vigtigt, at det er den rigtige ejer, der står som ejer af bilen. Hvis der skulle ske et uheld, eller hvis politiet stopper dig, og bilen ikke er omregistreret, vil du som sælger stadig have et ansvar for situationen. Derudover kan du risikere at få en bøde, da du ikke har fulgt loven om omregistrering af bil.

Hvis du omregistrerer bilen, inden køber kører afsted i bilen, vil forsikringsselskabet automatisk modtage besked derom. Forsikringsselskabet vil vidé, at der er sket et ejerskifte, og omregistreringen er gennemført. Som sælger vil du modtage en refundering, hvis du har forudbetalt ejer- eller vægtafgift.

Hvis køber derimod kører i bilen, uden at den er blevet omregistreret, skal du selv kontakte dit forsikringsselskab. Det er afgørende, at de får information om omregistreringen med det samme.

Sælgers rolle i en købssituation

Hvis det er dig, som er sælger i en købssituation, har du særlige vilkår, du skal opfylde. Som udgangspunkt er det ikke dig, der skal stå for omregistreringen. Hvis det ikke bliver gjort, er det dit ansvar at kontakte SKAT.

Du kan nemt logge ind på TastSelv og udføre dette. Du kan også møde op på et af motorkontorerne. Det koster 100 kr., da der skal betales et gebyr for personlig betjening.

Hvis omregistreringen af bilen ikke finder sted inden for de tre uger, er det dig, der har ansvar for afgifter og ansvarsforsikring.

Når der er gået tre uger efter salgsdatoen, er det en god idé at tjekke op på omregistreringen. Har køber fået anmeldt registreringen? Du kan nemt tjekke dette på skat.dk.

Når du er sælger, er det vigtigt, at du sørger for en slutseddel. En slutseddel er din dokumentation for, at sælger har overtaget bilen på salgsdatoen. Hvis du ikke har en slutseddel, vil fristen på de tre uger begynde, når SKAT modtager din afmelding. Det betyder, at du kommer ud over de tre uger, hvor det bliver risikabelt, hvis der skulle ske et uheld.

Inden du udleverer din bil og din registreringsattest, skal du have købesummen på din bankkonto. Det er din sikkerhed for, at køber ikke smutter med bilen uden betaling.

Købers rolle i en købssituation

Er du køber, har du andre forhold at tænke på. Som nævnt er det køber, der har ansvaret for, at omregistreringen sker inden for tre uger. Når du skal omregistrere din bil, kan du nemt gøre det via Motorregistret. Her skal du bruge bilens registreringsattest samt dit NemID.

Når du har godkendt og betalt for omregistreringen, vil du efter 14 dage få tilsendt den nye registreringsattest. Opkrævninger på afgifter og lignende vil automatisk tilgå dig som den nye ejer.

Du kan ikke ændre eller fortryde en registrering.

Hvis du kommer til at taste forkert, er du nødsaget til at betale for et nyt ejerskifte. Det anbefales derfor, at du har god tid til at udføre handlingen.

Hvis du er den primære ejer, men gerne vil registrere en anden person som sekundær ejer, sker det gennem SKAT. Det kræver, at du har en fuldmagt, som den sekundære ejer skal give dig. Fuldmagten gælder kun til det givne køretøj og er kun gyldig i 24 timer.

Det er den sekundære ejer, som må oprette en fuldmagt på skat.dk. Når fuldmagten er anvendt, og alt er på plads, kan du slette den igen. Det gør du under ”mine fuldmagter” på skat.dk.

Du kan læse meget mere om købers rolle i en købssituation her.

Husk at udarbejde en slutseddel

Når du køber eller sælger din bil, er en slutseddel alfa og omega. Det er begge parters dokumentation for, at aftalen forløber ud fra de krav, I har sat. Derfor er det en god idé at skrive alt ned – også de små detaljer.

En slutseddel skal som udgangspunkt indeholde:

  • Slutdato
  • Sælgers navn
  • Købers navn og adresse
  • Købers fødselsdato og kørekortnummer
  • Bilens stelnummer og mærke – eller registreringsnummer
  • Sælger og købers underskrifter.

Når begge parter har underskrevet kontrakten, er der ikke nogen fortrydelsesret. Derfor er det vigtigt, at sælger udfylder slutsedlen til fulde. Herunder gælder det også, at skader, serviceeftersyn eller større reparationer skal oplyses. Hvis der er restgæld i bilen, har sælger også pligt til at oplyse dette.

Hvis du står i en situation, hvor du føler dig presset til at købe bilen, så træk vejret et øjeblik. Selvom sælger siger, at der står en anden køber, er det vigtigt, at du har dine rettigheder på plads.

Det kan godt være, at bilen tilsyneladende virker pæn og fejlfri, men der kan gemme sig store fejl. Derfor bør du altid få testet bilen, inden du som køber underskriver kontrakten. Og særligt når du køber privat.

Hvis du køber hos en forhandler, kan du vide dig mere sikker på, at bilen er i god stand. Ofte tilbyder forhandleren en garanti. En slutseddel er dog stadig alfa og omega. Og det er en god idé at få et par andre øjne på. Så er du sikker på, at du ikke overser noget.

Sådan kan du omregistrere din bil

Om du er køber eller sælger, kan du omregistrere og afmelde bilen på forskellige måder. Fælles er dog, at du kan gøre det online samt på et motorkontor hos SKAT. Som køber har du følgende muligheder, når du skal omregistrere din bil:

  • Omregistrering af bil online
  • Omregistrering af bil hos nummerpladeoperatør
  • Omregistrering af bil på et motorkontor hos SKAT.

Vælger du at omregistrere hos en nummerpladeoperatør, kan du gøre det i en synshal eller hos en forhandler. Denne løsning er til dig, som også skal købe nummerplader. Måske sælger vælger at tage pladerne af bilen, når du køber den. Prisen for denne løsning ligger i samme leje, som hvis du udførte omregistreringen på et motorkontor. Dog uden at du skal betale for den personlige betjening.

Slutteligt kan du vælge at tage på et motorkontor. Dette alternativ er det dyreste af de tre løsninger. Det skyldes, at der kommer et personligt gebyr. Omregistreringen vil koste 380 kr. samt et gebyr på 100 kr. for personlig betjening.

Omregistrering af bil online

Vælger du at om omregistrere din bil online, kan du gøre det via hjemmesiden hos SKAT. Du kan gøre det ved at logge på ”Tast Selv Borger”. Derefter skal du vælge ”motorregister”.

Her omregistrerer du gennem Motorregistret. Du kan sidde i fred og ro og tage dig god tid. Det koster 340 kr. at omregistrere din bil gennem Motorregistret.

Husk, at en omregistrering er uden fortrydelsesret. Hvis du fortryder, får du ikke pengene tilbage. Du skal derimod foretage en ny registrering.

Når du har godkendt og betalt din omregistrering, har du udført opgaven. Du kan klikke videre, så du kan få din endelige kvittering for din omregistrering.

Denne kvittering kan du få tilsendt i fysisk stand, eller du kan gemme kvitteringen digitalt. Du kan eventuelt gøre begge dele. Kvitteringen for omregistreringen er meget vigtig. Den skal du bruge, hvis du mister din registreringsattest og skal bestille en ny. Eller hvis du på anden vis skal dokumentere, at du har omregistreret bilen i dit navn.

Selvom det er muligt at omregistrere din bil online, er det ikke muligt at have din registreringsattest digitalt. Den skal du have i fysisk form, som du til hver en tid kan fremvise.

Huskeliste til fysisk omregistrering

Hvis du vælger omregistrering via nummerpladeoperatør eller motorkontor, skal du huske følgende:

  • Billede-ID
  • Den originale registreringsattest
  • Penge til omregistrering.
  • Dokumentation for ansvarsforsikring.

Når du skal dokumentere ansvarsforsikringen, sker det som regel digitalt, da det sker automatisk ved omregistrering. Dog kræver enkelte registreringssteder et forsikringsbevis. Her skal du kontakte dit forsikringsselskab, så du kan få et dokument. Det kan være en god idé at have kontaktet dit selskab, inden du tager ned og omregistrerer din bil. Hvis et dokument er påkrævet, kan du have det parat på forhånd.

Det er dig som køber, der har ansvaret for at bevise dette.

Det er også muligt at omregistrere en bil for en anden. I dette tilfælde skal du have en fuldmagt fra denne person.

Hvis du ikke har en fuldmagt med, kan omregistreringen ikke finde sted. Derfor er det særligt vigtigt, hvis du står i denne situation.

Derfor er en registreringsattest vigtig

En registreringsattest er dit bevis for, at du ejer bilen. Registreringsattesten er en slags dagbog over bilen, hvor alle relevante informationer bliver opgivet. Det er både tidligere ejere eller andet relevant, som bilen har været udsat for.

På registreringsattesten står kun én ejer og én bruger. Hvis der er flere ejere, står de i Motorregistret. Flere ejere af en bil kaldes også for sekundære ejere.

Som primær ejer kan du selv slette, rette og tilføje ejere og brugere af din bil.

Den originale registreringsattest er derfor alfa og omega, når du køber bil. Og det er underordnet, om denne bil er ny eller brugt. Hvis du køber privat, skal du sørge for, at du har registreringsattesten med, inden du betaler.

Ejer af bilen er dig, som har købt bilen. Og det er dit ansvar, at du har samt har fået attesten med ved overdragelse af bilen.

Der findes tre typer registreringsattester, som tager udgangspunkt i, hvornår du har fået lavet registreringsattesten. Afhængigt af hvornår du har fået attesten, kan den se forskellig ud. Det har blandt andet betydning, når du skal finde kontroltal og kodedel.

Du kan læse mere om de tre registreringsattester her, og hvordan du læser dem.

Sådan kan du læse registreringsattesten

Når du skal omregistrere din bil, skal du bruge din registreringsattest. Du skal blandt andet bruge førnævnte kontroltal eller kodedel. Hvilke du skal bruge i forbindelse med omregistreringen, finder du i højre hjørne. På de nyere registreringsattester findes der både en del 1 og en del 2.

Disse kontroltal og kodedel er din sikkerhed for, at du har med den rigtige bil at gøre. Og tallene skal bruges, når du skal låse bilen op. Det vil sige, når du skal registrere bilen.

Din registreringsattest er inddelt i forskellige grupper. Det er:

  • Registreringsforhold
  • Ejerskab
  • Tekniske oplysninger
  • Supplerende oplysninger.

Det er godt at vide, hvor du skal kigge, når du læser din attest. Det giver dig et bedre overblik, og du skal ikke lede længe efter den givne oplysning.

Derudover giver det dig den fordel, at du hurtigt kan skimte en registreringsattest, hvis du køber en ny bil. Det vil sige, at du kan se, om alt er okay.

Derudover indeholder registreringsattesten følgende:

  • Bilens registreringsattest.
  • Første indregistreringsdato: Altså den første gang, hvor bilen fik nummerplade på.
  • Registreringsdato: Her bliver der registreret ændringer som eksempelvis ejerskifte, montering af træk og så videre.
  • Ejer- og brugeroplevelse: Her angives det, hvis bilen har haft andre ejere.
  • Tekniske oplysninger.
  • Type- og typeanmeldelsesnummer: Dette henviser til producentens dokument for bilens godkendelse.
  • Anvendelse: Hvad bilen har været brugt til. Eksempelvis privat kørsel eller erhvervskørsel.
  • Bilens vægtangivelser.
  • Slagvolumen: motorens størrelse.
  • Største effekt: motorens ydelse.
  • Drivkraft: bilens brændstof.
  • Brændstofforbrug: bilens forbrugstal.
  • Tolddokument.
  • Synsoplysninger.

Skal man have registreringsattest i bilen?

Det korte svar til spørgsmålet er nej.

Bilens registreringsattest skal bruges til omregistrering. Derfor behøver du ikke have registreringsattesten i bilen. Du kan sagtens opbevare den hjemme – så længe du husker, hvor den er.

Hvis du kører med påhængsvogn i Danmark, skal du kunne dokumentere, hvad din bil må trække. I dette tilfælde skal du alligevel medbringe registreringsattesten.

Hvis du skal til udlandet, skal du huske registreringsattesten. Det gælder, hvis du skal til Sydeuropa eller blot over grænsen til Tyskland.
Er du på ferie, bør du hele tiden have de nødvendige dokumenter på dig. De bør aldrig ligge i bilen alene. Hvis din registreringsattest i udlandet ligger i bilen, er der risiko for, at bilen bliver stjålet. Hvis det sker, mister du også registreringsattesten i udlandet. I dette tilfælde bliver det svært at anmelde tyveriet til politiet i det pågældende land.

Afhængigt af hvornår du har fået lavet din registreringsattest, kan du medbringe dele. Hvis du har en nyere registreringsattest, kan du fint nøjes med del 1. Hvis du har en ældre registreringsattest, der er før d. 5. december 2005, skal du have hele attesten med.

Mistet registreringsattest – det skal du gøre

Hvis din registreringsattest bortkommer, skal du hurtigst muligt bestille en ny hos SKAT. Så snart du opdager, at din registreringsattest er væk, skal du bestille en ny registreringsattest.

Det er kun den primære ejer, som kan bestille en ny. Hvis du er sekundær ejer og ikke kan finde registreringsattesten, skal du videregive det til den primære ejer.

Men det er ikke bare at bestille en ny. Det er en forudsætning, at du kan dokumentere, at du ejer bilen. Det kan du eksempelvis gøre ved at fremsende en slutseddel eller en faktura.

Det er endnu en grund til, at en slutseddel er alfa og omega.

Hvis du kun har mistet en del af registreringsattesten, skal du levere den anden del tilbage til SKAT. Derefter har du mulighed for at få den bortkomne del. Og du har nu en hel ny registreringsattest.

Det er nemt at bestille en ny registreringsattest. Registreringsattesten bliver sendt med posten til den primære ejer af bilen. Hvis du ønsker det, kan du bestille flere kopier af registreringsattesten. Det kan være en fordel, hvis du har tendens til at glemme dine dokumenter. Prisen for en kopi af en registreringsattest er omkring 100 kr. pr. stk. Du skal blot være opmærksom på, at kopier ikke kan bruges til omregistrering. Her skal du bruge den originale.

Værd at vide om registreringsattest

Der er forskel på, hvordan du forhandler din nye bil i forhold til en ny registreringsattest.

Hvis du forhandler privat, kan sælger og køber sammen omregistrere bilen hos SKAT.

I løbet af en uge vil den nye ejer få tilsendt den nye registreringsattest. Det er en den bedste måde, I kan gøre det på. På den måde er begge parter med i omregistreringen, og begge parter kan stå inde få omregistreringen.

Du kan læse her, hvordan du undgår faldgruber ved køb af bil gennem en privat.

Køber du en ny eller brugt bil gennem en forhandler, skal du sørge for at få en kvittering for indregistreringen. Det er vigtigt, hvis bilen bliver leveret og indregistreret i dit navn.

Når du køber hos en forhandler, vil forhandleren kunne omregistrere bilen gennem SKAT. Forhandleren vil ligeledes kunne udskrive den kvittering, du skal bruge. Den originale registreringsattest bliver efterfølgende sendt til dig af SKAT.

Hvis du er i tvivl om, hvordan du skal bestille en ny registreringsattest, skal du altid kontakte SKAT eller din forhandler. Det er vigtigt, at det bliver gjort korrekt, så du er dækket ind. Og du har styr på din dokumentation, hvis der skulle ske et uheld.

Kan man omregistrere uden en registreringsattest?

Vi ved, at der er mange, som går med spørgsmålet om omregistrering uden en registreringsattest. Og det kan ikke lade sig gøre.

Måske har sælger mistet sin registreringsattest og har først opdaget dette lige inden salg. Men der er ikke noget at gøre. Omregistrering uden registreringsattest er ikke en mulighed.

Derfor må I sammen finde en anden løsning. Sælger kan eventuelt bestille en ny registreringsattest. Når sælger modtager registreringsattesten i løbet af en uge, kan salget gennemføres.

En omregistrering uden registreringsattest er ikke muligt, da SKAT kræver, at der er styr på registreringsattesten. Det er en vigtig del af at udføre ejerskiftet korrekt. Derudover skal registreringsattesten bruges til omregistrering, hvorfor den indeholder nødvendige oplysninger.

Hvis sælger insisterer på, at du blot kan få attesten, når han eller hun modtager den, så hold fast. Du bør altid først afhente bilen, når du har registreringsattesten i hånden.

Det er ikke muligt for dig at omregistrere bilen uden attesten. Og da attesten skal følge bilen, bør du altid vente. På den måde er der heller ikke noget at komme efter.

Det skal du gøre ved en ændring i registreringsattest

Som primær ejer af et køretøj har du mulighed for at foretage en ændring i registreringsattesten. Ændringer af køretøjets udstyr og anvendelse skal godkendes hos en nummerpladeoperatør, en motorekspedition eller en synshal. Det afhænger af, hvad det er, du ændrer.

Ved ændringer i forbindelse med montering af træk skal du godkendes hos en nummerpladeoperatør eller motorekspedition.

Det gælder dog kun, hvis bilen er registreret for mindre end otte år siden. Når din ændring i registreringsattesten skal godkendes, skal du medbringe den seneste attest og en særlig blanket omkring montering af tilkoblingsanordning. Denne kan du finde hos SKAT.

Ved ændringer i anvendelse og indretning skal ændringerne godkendes i en synshal.

En ændring i indretning gælder blandt andet, hvis du:

  • ændrer køretøjets styreapparat, bremser eller motor.
  • ændrer køretøjets vægt eller egenvægt.
  • skifter drivkraft. Eksempelvis fra benzin til diesel.

En ændring i anvendelse gælder ved brug af bilen. Det vil sige, hvis du ændrer brugen af bilen fra privat kørsel til:

  • taxikørsel.
  • sygetransportkørsel.
  • udlejning.

Ved begge ændringer vil synsvirksomheden registrere ændringen i Motorregistret, når de er blevet godkendt. Det er altså ikke dig selv, der skal sørge for denne ændring.

Omregistrering fra gule plader til hvide plader

Som nævnt er det muligt at foretage en omregistrering af bilen, mens den anvendes. Det er ikke kun biler, der har været brugt til privat kørsel, som du kan omregistrere. Det er ligeledes muligt at ændre en bils anvendelse fra erhvervsmæssigt brug til brug i privat regi.

Når du skal omregistrere til hvide plader, skal du regne med at betale følgende:

  • Udgifter til ombygning af bilen
  • Udgiften til at få bilen synet
  • Nummerplader
  • En ny sats i ejerafgift eller vægtafgift
  • En ekstra registreringsafgift.

Registreringsafgiften på hvide nummerplader beregnes med 150 %. Du har mulighed for at få et bindende svar om registreringsafgiften, inden du bygger bilen om. Denne afgift kan have stor betydning for udgifterne, hvorfor det anbefales, at du undersøger dette inden.

Der kan derfor være flere udgifter forbundet med en sådan omregistrering. Men hvis det giver mening i din situation, bør du gennemføre omregistreringen.

Husk, at du skal starte med at afmelde din bil på gule plader. Derefter kan du indregistrere den nye bil med de hvide plader.

Vil du gerne vide mere om omregistrering af biler til erhvervsmæssig brug, kan du læse mere her.

Det skal du vide ved ændring i registreringsattest

Der er dog også ændringer, som du selv må foretage. Det kan du læse mere om hos skat.dk.

Hvis du redigerer i en tilladelse, vil Motorregistret sende besked til bilens ejer og andre brugere om, hvad der er ændret. På den måde vil alle brugere af bilen være bekendt med diverse ændringer. Det er vigtigt, at Motorregistret får besked, hvis du foretager en ændring. Hvis du ikke modtager en besked om en ændring, du ved, du har lavet, skal du kontakte SKAT.

Vær opmærksom på, at hver ændring anses som en omregistrering og dermed koster 340 kr.

Det vil sige, at du ved hver ændring skal betale dette beløb. Medmindre du foretager flere ændringer på samme tid. Denne pris skal du betale, fordi du skal have en ny attest ved hver ændring i registreringsattesten.

Selvom det kan være fristende at undlade at dokumentere ændringer, er det vigtigt, du gør det. Hvis du lader være, og bilen skal sælges på et senere tidspunkt, mangler der oplysninger. Og så er det dig som sælger, der kommer til at hæfte.

Omregistrering af bil ved dødsfald

Skulle du stå i den ærgerlige situation, at din ægtefælle går bort, har det betydning for omregistrering af bilen. Selvom det ikke er omregistrering af bilen ved dødsfald, der står øverst på listen, bør du kende reglerne.

Det er boet efter den afdøde, der har pligt til at afmelde eller omregistrere bilen inden for seks måneder efter dødsfaldet. Der er dog en undtagelse, som siger, at hvis der anmeldes en ny ejer forinden i stedet for den afdøde, ellers hvis bilen er registreret med flere ejere.

Når ejeren af en bil går bort, må du råde over bilen i tre måneder.

Selvom du er ægtefælle til en afdød, har du ikke fuld råderet over bilen. Det gælder dog kun i forbindelse med kørsel til begravelse og lignende. Det kommer formentlig bag på mange, men sådan er reglerne ifølge SKAT. Tidligere var det muligt, at to personer stod som ejere af en bil. Men sådan er det ikke i dag.

Da der findes mange regler, du skal kende til ved omregistrering af bil ved dødsfald, kan du læse mere her.

Skal bilen have et registreringssyn?

Kort fortalt skal din bil gennem et registreringssyn, hvis der er foretaget konstruktive ændringer. Eller hvis andre registreringspligtige ændringer er foretaget. Konstruktive ændringer omfatter ændringer ved følgende:

  • Styretøj
  • Bremser
  • Hjul
  • Karosseri og så videre.

Som udgangspunkt kan det også være ændringer, der vejer mere end 50 kg af bilens egenvægt.

For at gøre det mere forståeligt skal du have foretaget et registreringssyn af din bil, hvis:

  • din bil har været afmeldt i mere end et år.
  • bilen ikke løbende er godkendt ved periodisk syn.
  • periodisk syn ikke er overholdt.
  • bilen er registreret i udlandet.

Når din bil har gennemgået registreringssynet, skal den indregistreres hos Motorstyrelsen. Det gør du ved at aflevere de dokumenter, du har modtaget i forbindelse med registreringssynet. Du kan enten aflevere dem til en godkendt nummerpladeoperatør eller til et af Motorstyrelsens centre.

Ved et registreringssyn bliver bilens sikkerhedsmæssige forhold kontrolleret. Desuden tjekkes bilens miljømæssige tilstand.

Når du skal til registreringssyn, skal du medbringe registreringsattesten.

Din bil skal som udgangspunkt ikke synes ved ejerskifte. Hvis din bil alligevel skal forbi synshallen, kan du overveje både at få styr på synet og omregistreringen. Sidstnævnte har synshallen også mulighed for at hjælpe dig med.

Sådan dækker bilforsikringen

I op til tre uger efter salget er bilen dækket af sælgers bilforsikring. Det gælder naturligvis kun, hvis bilen ikke er omregistreret til den nye ejer forinden.

Når du omregistrerer din bil, vil forsikringsselskabet automatisk få besked fra SKAT. Og her vil forsikringen automatisk ophøre grundet ejerskiftet.

Hvis du som sælger ikke selv er med til omregistreringen, skal du selv kontakte dit forsikringsselskab.

Du bør informere dem om, at du har solgt din bil. Og at der vil komme et ejerskifte. Her noterer din forsikring ved omregistrering af bilen, at forsikringen skal være på plads senest tre uger efter ejerskiftet.

Selvom sælger er kørt afsted i den nye bil, bør du stadig gemme slutsedlen. Det er din dokumentation for, at du har solgt bilen. Og du vil dermed ikke komme til at hæfte for uheld gennem din forsikring.

Det er køber af bilen, der skal dokumentere, at bilen kan ansvarsforsikres. I dag er der kommet strengere krav til manglende forsikring.

Du skal dokumentere din forsikring gennem et forsikringsbevis. Det kan også ske gennem den digitale omregistrering. Som nævnt må du kontakte dit selskab og høre, om de tilbyder et digitalt forsikringsbevis.

Her kan du læse mere om de nye regler i forbindelse med den lovpligtige ansvarsforsikring.

Det skal du være opmærksom på ved omregistrering

Hvis du har solgt din bil, og hvis køber ikke har omregistreret med det samme, kan det være en god idé at tjekke op på det. Så har du gjort alt, hvad du kan. Og du ved, hvis du selv skal kontakte SKAT og fortælle om omregistreringen.

Ligeledes kan det være en god idé at tjekke nummerpladerne på den bil, som du overvejer at købe. Det kan give dig et indblik i bilens økonomi. Det vil sige i forhold til gæld, synsrapport, kilometertal og så videre.

En slutseddel er i en købssituation alfa og omega. Det er både din dokumentation som køber og sælger.

Hvis du køber en bil privat, skal du huske at få registreringsattesten med, når du afhenter bilen. Hvis du og sælger ikke omregistrerer bilen sammen, er det særligt vigtigt, at du husker den. Det er som nævnt både vigtigt i forhold til dokumentation, og du skal bruge den til omregistrering af bilen.

Se mere information relateret til dette emne her:

Du er nu færdig med at læse emneartiklen Cindytips. Tak for din tillid.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *