Du ser emneartiklen [Top] 173 I morgen kan du igen handle over grænsen – uden at gå i isolation. Få styr på reglerne her, som er udarbejdet af os fra mange kilder på internettet
Er dit lager af slik, spiritus, og sodavand på dåse også ved at være tømt?
Så er der godt nyt.
Fra i morgen klokken 16 kan du igen krydse grænsen til den tyske delstat Slesvig-Holsten uden at skulle isolere dig i ti dage, når du er på dansk grund igen.
Derfor bliver det nu meget nemmere for danskerne at handle ved grænsebutikkerne.
I Udenrigsministeriets nyeste rejsevejledninger frarådes det ikke længere at rejse til Slesvig-Holsten.
Smittetallene er faldende flere steder i Europa, og derfor vurderer Udenrigsministeriet, at der er plads til flere gule områder – det vil sige områder, hvor man kan rejse til, og kun skal være opmærksom på sin personlige sikkerhed.
Selvom Danmark nu lemper på rejsevejledningerne til Slesvig-Holsten, skal du være opmærksom på de krav, Tyskland stiller til besøgende fra Danmark.
Her er fem ting, der gør, at du undgår karantæne, når du kommer til Slesvig-Holsten, og når du er i Danmark igen efter en tur over grænsen:
Vær tilbage i Danmark indenfor 24 timer
Kører du over grænsen og tilbage igen indenfor 24 timer, er der ingen problemer. Det kan du gøre uden at tænke på hverken test eller isolation.
Planlægger du at blive i Slesvig-Holsten i mere end et døgn, har tyskerne nemlig en række krav, du skal opfylde for at undgå at gå i isolation i Tyskland.
Udfyld en elektronisk indrejseblanket før indrejse
Kommer du fra Danmark og skal opholde dig i Tyskland i mere end 24 timer, er du forpligtet til at melde din ankomst ved at lave en digital indrejseregistrering. Det skal du, fordi tyskerne definerer Danmark som et risikoområde.
Reglen gælder nemlig, når du har opholdt dig i et risikoområde inden for de seneste ti dage, før indrejse i Tyskland.
Meldepligten gælder i udgangspunktet for alle indrejsende uanset transportmiddel.
Indsend et gyldigt coronapas
Når du kommer til Tyskland fra Danmark, skal du i udgangspunktet isolere dig i ti dage.
Du kan dog droppe karantænen ved at sende et negativt testresultat til de ansvarlige sundhedsmyndigheder i Tyskland.
Hvis det er en PCR-test, må den højst være 72 timer gammel ved indrejse til Tyskland. En lyntest må højst være 48 timer gammel.
Har du tidligere været smittet med covid-19, eller er du færdigvaccineret, kan du også fritages for isolationen.
For at undgå de ti dages karantæne i Tyskland skal du altså vedhæfte et gyldigt coronapas, når du udfylder den digitale indrejseregistrering.
Du skal i øvrigt senest 48 timer efter indrejse kunne fremvise en negativ coronatest, hvis du bliver bedt om det af de tyske myndigheder. Det krav gælder i ti dage, efter du har krydset grænsen til Tyskland.
Nogle grupper er undtaget alle krav
De tyske krav om ti dages isolation, negativt testresultat og udfyldelse af indrejseregistrering gælder dog ikke udvalgte grupper.
Er du nødt til at krydse grænsen på grund af job, er du fritaget.
Besøger du nære familiemedlemmer i op til 72 timer, skal du heller ikke leve op til kravene.
Er du på gennemrejse uden ophold i Tyskland, gælder kravene heller ikke. Du skal dog benytte den hurtigst mulige rute og undgå unødvendige stop.
Rejs ikke længere ned i Tyskland
Indtil nu har de danske myndigheder krævet, at du isolerer dig i ti dage efter, du er kommet hjem fra en rejse til Tyskland – også selvom du kun brugte et par timer på at fylde bagagerummet med varer fra en tysk grænsebutik.
Men det er altså slut nu. Med Udenrigsministeriets nye rejsevejledninger skal man ikke længere isolere sig, når man kommer hjem til Danmark efter en tur i Slesvig-Holsten.
Rejser til resten af Tyskland frarådes dog stadigvæk, og derfor kræver de danske myndigheder i udgangspunktet stadig isolation i ti dage, hvis du kommer hjem fra en rejse udenfor Slesvig-Holsten.
Se mere information relateret til dette emne her: https://cindytips.com/hvor-meget-ma-man-have-med-over-graensen-2ozb2dsj