Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 165 Pensionsudbetalinger ved dødsfald

[Top] 165 Pensionsudbetalinger ved dødsfald

Du ser emneartiklen [Top] 165 Pensionsudbetalinger ved dødsfald, som er udarbejdet af os fra mange kilder på internettet

Hvad hjælper en advokat med ved dødsfald?
Hvad hjælper en advokat med ved dødsfald?

Ved et dødsfald vil der ofte komme et beløb fra afdødes pensionsordninger til udbetaling. Som udgangspunkt vil en sådan udbetaling ske udenom dødsboet. Det betyder, at det udbetalte beløb ikke nødvendigvis fordeles på samme måde, som den øvrige arv efter afdøde.

Selvom pensionsudbetalingen sker udenom boet, skal der stadig betales en boafgift og skat af de modtagne pensioner. Såfremt det er afdødes ægtefælle, som udbetalingen sker til, skal der dog ikke betales boafgift, idet ægtefællen er afgiftsfritaget.

Som nævnt ovenfor vil udbetalinger fra pensionsordninger som udgangspunkt ikke indgå i dødsboet. Dette betyder, at disse midler ikke vil fordeles efter dit eventuelle testamente eller efter arvelovens regler om arvens fordeling, når du dør. I stedet vil midlerne udbetales til den eller de personer, der er begunstiget i din pensionsaftale.

Hvis du ikke aktivt selv har indsat bestemte navngivne personer som begunstigede, vil udgangspunktet i de fleste pensionsaftaler være, at pensionerne tilfalder dine nærmeste pårørende. Hvem denne personkreds dækker over, og i hvilken rækkefølge de har ret til at arve pensionerne, er fastsat ved lov.

De nærmeste pårørende vil efter udgangspunktet være følgende personer i denne specifikke rækkefølge:

Rækkefølgen skal forstås således, at en prioritetsgruppe alene arver, hvis der ikke er personer i foranstående gruppe(r). Det betyder f.eks., at dine børn alene arver pensionerne, hvis du hverken efterlader dig en levende ægtefælle/registreret partner eller en samlever.

Ønsker du at ændre udgangspunktet ift. hvem, der skal begunstiges i pensionsaftalen, skal du kontakte dit pensionsselskab med henblik på at få ændret begunstigelsesklausulen. Sådanne ændringer skal nemlig ske direkte i pensionsaftalen, og det er derfor ikke muligt at tage stilling til dette i et testamente.

I stedet for at ændre begunstigelsesklausulen i pensionsaftalen til fordel for en eller flere navngivne personer, kan du også vælge at anføre, at udbetalinger fra pensionen skal indgå i dødsboet. Gør du dette, vil udbetalingen fordeles i henhold til dit testamente eller i henhold til arveloven. Det er dog vigtigt, at du søger rådgivning herom forinden, da det ofte vil være en fordel rent skatte- og afgiftsmæssigt, at pensionsudbetalingen sker udenom dit dødsbo. Omvendt kan der være nogle situationer, hvor det giver bedst mening, at udbetalingen går ind i dit dødsbo. Med andre ord er hver situation forskellige, hvorfor det er vigtigt, at du søger rådgivning, inden du træffer et valg.

Du kan med fordel kontakte en af vores specialiserede advokaterne bag Testamente.dk, såfremt du har brug for rådgivning vedr. dine pensionsudbetalinger, eller hvis du har andre familie- eller arveretlige spørgsmål. Første henvendelse er altid gratis og uforpligtende. Udfyld vores kontaktformular her.

Gratis opkaldfå advokathjælp til testamente

Vil med garanti anbefale Advokatgruppen, både med håndtering af huskøb samt testamente. 😀

Julie Liocouras

Kære Katrine
Så er beløbet indbetalt på min konto og vi kan afslutte sagen. Tak for hjælpen og en god og kompetent vejledning.

AVP

Hej Katrine
Tak for dagens gode oplevelse!

SNL

Det har været et yderst behageligt samarbejde! TAK for hjælpen.

TO

Tak for hjælpen, Katrine. Vi vender helt sikkert tilbage næste gang vi får behov for en advokat.

US

Det var klar tale! Tak for præcist og hurtigt svar!

TP

Så er testamentet allerede helt på plads! Tak for god og hurtig rådgivning!

SB

Tak for hjælpen, vil til en hver tid bruge dig, hvis jeg får brug for juridisk assistance. Vil også anbefale dig til andre.

MS

En stor tak skal lyde til Kathrine B. Mogensen og Helle Brandt for et super foredrag om ”Arv-testamente-fremtidsfuldmagt”.
53 af vore medlemmer mødte op😊
Vi har fået udelukkende positive tilkendegivelser og mange har ”noget” at tænke over.
Emnet lidt mere kompliceret end man kunne tænke sig.
Tak……..

Forening

Mange tak for din hjælp.
Uden dig havde det aldrig gået.
Du er bare så dygtig.
Hvis jeg nogensinde får brug for hjælp på den måde igen( det håber jeg da ikke) vil jeg kontakte dig😀

HG

Testamente.dk er en del af advokatfirmaet Advokatgruppen som har kontorer flere steder i Danmark. Vi har bl.a. stor erfaring med rådgivning indenfor privatret, herunder testamenter, og vi beskæftiger 21 advokater og i alt over 50 medarbejdere.

Se mere information relateret til dette emne her: udbetaling af arv skat

Du er nu færdig med at læse emneartiklen [Top] 165 Pensionsudbetalinger ved dødsfald leveret af cindytips.com. Tak for din tillid.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *