Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 163 Sygesikringskort – hvad duer?

[Top] 163 Sygesikringskort – hvad duer?

Du ser emneartiklen [Top] 163 Sygesikringskort – hvad duer?, som er udarbejdet af os fra mange kilder på internettet

Sådan bestiller du det blå sygesikringskort
Sådan bestiller du det blå sygesikringskort

Sygesikringskort – hvad duer?

Skrevet af Torben Wilkenschildt, fre, 12/07/2013 – 11:48

Sundhed & sygdom

Det er en god idé at gardere sig med alle mulige sygesikringskort, hvis man skal på rejse rundt om i det spanske sommerland. Det er nemlig ikk…

Det er en god idé at gardere sig med alle mulige sygesikringskort, hvis man skal på rejse rundt om i det spanske sommerland. Det er nemlig ikke til at få et klart svar på, hvilke sygesikringskort der gælder hvor.

Mens nogle kilder inden for sygesikringen INSS (Instituto Nacional de la Seguridad Social) siger, at man kan nøjes med at have det blå sygesikringskort med sig, hævder andre, at det er de regionale sygesikringskort, der gælder ved behandling af det offentlige spanske sundhedsvæsen – og det lyder jo logisk nok.

Men faktum er jo altså patienter, der har rejst rundt i Spanien med et sygesikringskort fra deres regionale sundhedsvæsen, er blevet bedt om at fremvise deres sygesikringsnummer fra INSS, således som Spanien i Dag tidligere har skrevet. Og det nummer står ikke på alle regionale sygesikringskort.

Spanien i Dag har talt med flere kilder inden for patientoplysningen ”Servicio de informacion al cliente” hos INSS, og der er ikke enighed om, hvad der gælder. Nogle siger, at man bare skal bruge sit almindelige sygesikringskort, mens andre mener, at det bedste er at bruge det blå EU-sygesikringskort.

Ansøg i god tid

Problemet kan løses ved, at der udarbejdes et nyt, landsdækkende sygesikringskort, men det har lange udsigter. Efter at forslaget blev fremlagt til behandling i regionernes sundhedsudvalg, er der ikke noget nyt, og hos INSS afviser man at kommentere sagen.

Det Blå Sygesikringskort er normalt gældende for to år og bliver tilsendt med posten efter ansøgning hos Seguridad Social. Ekspeditionstiden er omkring ti dage, så lad være med at vente med at ansøge til sidste øjeblik. Hvis du gør det, så sørg for at få en kopi af beviset, der normalt har en gyldighed på tre måneder.

Husk at kortet bliver sendt til den adresse, der står opført hos Seguridad Social, og det har ikke noget at gøre med din folkeregisteradresse. Så hvis du er flyttet siden da, skal du sørge for, at få den rigtige adresse registreret hos Seguridad Social, hvis kortet skal nå frem til den rigtige bruger.

Kommentarer

COPYRIGHT: Det er ikke tilladt at kopiere hverken helt eller delvist fra Spanien i dag uden aftale.

Gratis i din indbakke hver dag!

Abonnér på nyhedsbrevet Spanien i Dag og vær på forkant med begivenhederne.
Klik her for at tilmelde dig.

Se mere information relateret til dette emne her: https://cindytips.com/fornyelse-af-eu-sygesikringskort-i1fpnm0d

Du er nu færdig med at læse emneartiklen [Top] 163 Sygesikringskort – hvad duer? leveret af Cindytips. Tak for din tillid.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *