Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 155 Virtuelt sankthansbål og Drive-in Midsommer: Her kan du fejre Sankt Hans i Nordjylland

[Top] 155 Virtuelt sankthansbål og Drive-in Midsommer: Her kan du fejre Sankt Hans i Nordjylland

Du ser emneartiklen [Top] 155 Virtuelt sankthansbål og Drive-in Midsommer: Her kan du fejre Sankt Hans i Nordjylland, som er udarbejdet af os fra mange kilder på internettet

Sankt Hans Aften
Sankt Hans Aften

Virtuelt sankthansbål og Drive-in Midsommer: Her kan du fejre Sankt Hans i Nordjylland

Sankt Hans i Nordjylland plejer at betyde masser af fantastiske arrangementer rundt omkring i sommerlandet, hvor der er udsigt til store bål, hygge, fællessang og naturligvis afsendelse af heksen til Bloksbjerg.

Men ligesom med næsten alt andet i 2020, bliver Sankt Hans i år en noget anderledes oplevelse.

På grund af forsamlingsforbuddet er de store events med masser af mennesker omkring et stort bål ikke muligt, og mange os må i år nøjes med at tænde et bål i haven og samles med familien og/eller de nærmeste venner.

Men selvom vi ikke kan mødes flere tusinde mennesker, sker der faktisk en hel del på tirsdag, den 23. juni.

Vi har fundet tre bud på Sankt Hans fester i Nordjylland.

Sankt Hans med dyrene i Aalborg Zoo

Der bliver ikke noget Sankt Hans bål i Zoo i år, men derfor er der stadig masser af god grund til at tage et smut forbi Aalborg Zoo på tirsdag.

De fejrer nemlig midsommeren ved at holde åbent helt frem til klokken 21 på tirsdag, så vi alle kan nyde den lange lyse sommeraften sammen med dyrene.

“Spisestederne er åbne og grillerne er tændt, så I kan hygge med aftensmaden i Zoo, uanset om den skal serveres eller I har egen madkurv med,” skriver Aalborg Zoo om eventet.

Traditionen tro er der reduceret entré fra kl. 16, hvor børn kommer ind for 75 kr. og voksne for 125 kr.

Find mere info her.

Helt særligt Sankt Hans arrangement i Musikkens Hus

Traditionen med sankthansbål foran den arkitektoniske perle på Havnefronten, er blevet et kæmpe trækplaster i Aalborg, men i år bliver det en noget anderledes fejring i Musikkens Hus.

Set i lyset af de aktuelle omstændigheder præsenterer Musikkens Hus i samarbejde med TV 2 Nord et nytænkende Sankt Hans-arrangement, der blandt andet vil byde på koncert, stort Sankt Hans-bål og båltale.

Den 22. juni indtager dirigent Peter Ettrup Larsen Koncertsalen sammen med Aalborg Symfoniorkester, Nordjysk Pigekor og Klarup Pigekor til en særlig optræden uden publikum, som vil blive optaget og sendt på TV 2 Nord den 23. juni klokken 19.45.

Virtuelt sankthansbål og Drive-in Midsommer: Her kan du fejre Sankt Hans i Nordjylland

Efter koncerten vil TV 2 Nord sende live fra Sankt Hans-bålet i Nørholm, hvor båltaleren i år er skuespiller Merete Mærkedahl. Ved bålet vil korsangere fra Klarup Pigekor synge for på klassiske midsommersange ledsaget af messingblæsere fra Aalborg Symfoniorkester.

“Vi er rigtig glade for, at vi til trods for den aktuelle situation kan holde fast i vores tradition om at fejre Sankt Hans. Det bliver lidt anderledes i år, men det er heldigvis lykkedes os at skabe et helt specielt arrangement, hvor nordjyderne får rig mulighed for at fejre den specielle aften med alt, hvad det indebærer, siger adm. direktør i Musikkens Hus og Aalborg Symfoniorkester Lasse Rich Henningsen.

Blokhus Bål & Bingo – Drive-in Midsommer ved Vesterhavet

Gennem årtier har Sankthansaften på Blokhus Strand været et enormt tilløbsstykke. Her har tusindvis af mennesker traditionelt fejret de lyse aftener med bål, midsommertale og musik.

Denne smukke tradition ønsker arrangørerne: Erhvervsforeningen Destination Blokhus ikke at ændre på. Men på grund af restriktionerne vedrørende Covid-19 har det betydet at foreningen i år har været nødsaget til tænke kreativt.

Dette udmunder derfor i at programmet indeholder et drive-in arrangement: ”Blokhus Bål og Bingo” – hvor der udover sankthansbål også vil være mulighed for at vinde fede præmier, når der skal spilles bingo over bilradioen.

Først til mølle – 150 pladser

Arrangementet er i år flyttet til et lukket eventområde syd for badehusene med plads til op til 150 biler. Pladserne afsættes efter først til mølle-princippet.

For at kunne deltage skal man ved indgangen på dagen købe en pladsbillet til 100 kr. – men så er der også bingoplader for op til 5 personer med i prisen.

Grundet de helt særlige Covid-19 retningslinjer er arrangørerne blevet pålagt at lave et afspærret område, hvor der kun er adgang for deltagende biler.

Det betyder også, at alle skal blive inde i bilerne under hele arrangementet, og der vil derfor ikke være adgang til eventområdet og klitterne bagved i tidsrummet fra kl. 18.30 – 21.30.

Desuden vil der være begrænset mulighed for gennemkørsel mellem Blokhus og Rødhus i perioden.

Velkommen til en kult bingovært

Aftenen starter med bilbingo, hvor der spilles om flotte præmier fra de erhvervsdrivende i Destination Blokhus. Over bilradioen vil den legendariske bingovært Peter Skram lader tallene rulle.

Peter er nok Danmarks bedst kendte bingovært med hele 30 års erfaring fra SIFAs Tv-Bingo. Peter er et kendt ansigt og har blandt andet gæstet Natteholdet på TV2.

Ved Bingo skal der blinkes og dyttes med lygterne, hvorefter der kommer en af de friske frivillige fra Team Blokhus med præmien.

Sankt Hans til vands

For at sikre bedst muligt udsyn for alle deltagende biler, håber arrangørerne på at bålet kan placeres ude på havet.

Derfor er flere af de friske frivillige fra Blokhus i disse dage i fuldt sving med at bygge en flydeponton til formåle

t. Dog er dette projekt betinget af fralandsvind, da de mange bølger ellers vil kæntre bålet – og den store heks, leveret fra Hune NaturBørnehave, vil ende på havets bund. Bliver der oprørske hav denne aften flyttes bålet derfor i stedet til vandkanten.

Borgmester på dybt vand

Årets båltaler er Borgmester for Jammerbugt Kommune, Mogens Christian Gade (V). Mogens Gade har i den forbindelse indvilliget i at stige ombord på en lokal fiskerbåd, hvorfra årets midsommertale vil blive transmitteret direkte over bilradioen – hvis altså vejret tillader det.

Efter talen tændes bålet – og selvom årets Sankt Hans arrangement er et af de lidt mere utraditionelle af slagsen – så slutter arrangementet med midsommervisen, som det sædvanligvis hører sig til.

Derefter opfordres alle biler til at forlade eventområdet og nyde resten af aftenen på egen hånd på stranden eller hos en af Blokhus´ mange hyggelige spisesteder eller beværtninger.

Programmet

19.00 Eventarealet åbner for biler. Sidste indkørsel er kl. 19.35.

19.45 Bilbingo over bilradioen med Peter Skram.

20.45 Båltale ved borgmester Mogens Chr. Gade.

21.00 Bålet tændes, og der synges midsommervise.

21.30 Event-området lukker.

Du finder mere info her.

Se mere information relateret til dette emne her: https://cindytips.com/hvornar-er-det-sankt-hans-3l4xoz8m

Du er nu færdig med at læse emneartiklen [Top] 155 Virtuelt sankthansbål og Drive-in Midsommer: Her kan du fejre Sankt Hans i Nordjylland leveret af Cindytips. Tak for din tillid.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *