Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 154 I dag får du en ny digital post-løsning – men behøver du ændre noget?

[Top] 154 I dag får du en ny digital post-løsning – men behøver du ændre noget?

Du ser emneartiklen [Top] 154 I dag får du en ny digital post-løsning – men behøver du ændre noget?, som er udarbejdet af os fra mange kilder på internettet

I dag får du – ligsom alle andre danskere over 15 år – en ny offentlig, digital postløsning.

Det vil sige, at den postkasse, hvor du modtager digital post fra for eksempel hospitaler, politi og kommuner, bliver opdateret.

Det gælder uanset om du bruger e-Boks, borger.dk eller en ny, digital post-platform med navnet mit.dk, som også lanceres i dag, til at læse din digitale post.

– Vi får nu en ny og meget smartere løsning, som giver flere muligheder i forhold til let at handle på den post, vi alle sammen modtager fra det offentlige, siger Adam Lebech, der er vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen.

– Man får for eksempel mulighed for at sætte en kalenderinvitation i sin kalender, og der bliver direkte adgang til at betale en regning, fortsætter han.

Derudover får du en række nye funktioner, hvis du vælger den nye private, platform mit.dk.

Det vender vi lige tilbage til.

Du kan beholde din e-Boks

Indtil i dag har e-Boks, som er halvt ejet af PostNord og halvt ejet af Nets, i samarbejde med Digitaliseringsstyrelsen stået bag Digital Post. Nu er det IT-selskabet Netcompany, der står for løsningen sammen med styrelsen.

Du bestemmer dog selv, om du fortsat vil logge ind via for eksempel e-Boks eller Borger.dk, når du vil læse den digitale post fra staten eller din kommune.

For den nye postkasse kan tilgås via flere forskellige platforme: Det offentliges egne platforme (borger.dk, virk.dk og en ny app) samt de private platforme e-Boks og Netcompany’s nye mit.dk. De private platforme har også en app.

– Du behøver ikke vælge imellem dem. Den ene dag kan du bruge borger.dk, og den anden dag kan du bruge e-Boks eller mit.dk. Posten fra de offentlige myndigheder vil være den samme alle steder, siger Adam Lebech.

Hvordan adskiller platformene sig?

Uanset hvilken platform du bruger til at logge ind på din nye offentlige Digital Post, vil funktionerne fra selve den nye løsning være de samme.

Men der er derudover forskel på, hvad du kan – afhængigt af hvilken portal, du bruger.

Vælger du at logge ind via borger.dk, vil du kun modtage beskeder fra det offentlige. Det kan for eksempel være indkaldelse til vaccinestik.

Gennem e-Boks kan du både få post fra det offentlige og fra eksempelvis banker og forsikringsselskaber, hvis du har givet samtykke til det.

På mit.dk er der en række nye funktioner. Blandt andet har Netcompany indgået aftaler med læger, tandlæger, psykologer og flere private virksomheder og organisationer, der vil tage mit.dk i brug.

– Mandag starter vi ud med læger og tandlæger. Hvis du går til lægen og har brug for en lægeattest, kan du bede lægen om at sende den til dit mit.dk. Herefter kan du så sende den videre til for eksempel dit forsikringsselskab, siger André Rogaczewski, der er direktør i Netcompany:

Derudover vil Netcompany med tiden tilføje en række andre funktioner. For eksempel vil de lave en digital assistent, der kan minde dig om, hvornår du skal betale en regning eller lave en ansøgning.

Kan du forstå, hvis man bare gerne vil blive ved med at gøre det, man har gjort indtil nu, for eksempel at logge ind via e-Boks?

– Ja det kan jeg sagtens forstå. Men det, som vi arbejder på, er at gøre det simpelt, så alle de vigtige ting kan fixes nemt med én digital assistent. Det giver forhåbentligt et mere simpelt digitalt liv, siger André Rogaczewski.

Kan vi regne med sikkerheden?

Ifølge André Rogaczewski har man haft fokus på at optimere sikkerheden i den nye løsning.

– Vi bruger en sikkerhedsinfrastruktur, som løbende bliver opgraderet i Danmark. Den sikkerhed, der ligger til grund for NemID og det nye mitID, ligger også til grund for sikkerheden på vores fælles offentlige poststruktur, siger han.

Kan vi regne med, at det hele nu fungerer som det skal?

– Det skál fungere. Vi er meget opmærksomme på, at det er en robust løsning, der ikke går ned, at det kan svare forholdsvis hurtigt, og at sikkerheden selvfølgelig er på plads, siger André Rogaczewski.

Den nye digitale løsning blev lanceret i dag kl. 09. De personer, som har fravalgt at bruge Digital Post, vil stadig være fri for at bruge det.

Mit.dk har i dag haft problemer med diften, og dermed har det ikke været muligt for flere at logge ind.

Se mere information relateret til dette emne her: hvornår kommer posten til mig

Du er nu færdig med at læse emneartiklen [Top] 154 I dag får du en ny digital post-løsning – men behøver du ændre noget? leveret af Cindytips. Tak for din tillid.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *