Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 151 Arveskat – Hvad er arveskat? – Se satser for arveskat 2023

[Top] 151 Arveskat – Hvad er arveskat? – Se satser for arveskat 2023

Du ser emneartiklen [Top] 151 Arveskat – Hvad er arveskat? – Se satser for arveskat 2023, som er udarbejdet af os fra mange kilder på internettet

Arveskat

I de fleste tilfælde skal du betale arveskat, når du modtager arv. Med vores afgiftsrapport kan du helt gratis beregne, hvor meget arveskat, du skal betale. Læs her, hvordan du begrænser arveskatten mest muligt.

Pris: 0,-

Inkl. moms

5 min.

I reelt tidsforbrug

Spar 500,-

Ift. traditionel advokat

Skal du arve et større beløb, skal du betale arveskat til staten – arveskat kaldes ofte også for arveafgift eller boafgift. Arveskat er ikke et fast beløb, men afhænger af, hvor stor arven er og din relation til afdøde…

Sørg for i god tid at sikre fordelingen af din arv med et testamente.

Du kan helt gratis få din arveskat beregnet med Legal Desks arveafgiftsrapport. Alt, hvad du skal gøre, er at udfylde vores formular, og så modtager du straks din rapport.

Arveskatten er opdelt i fire forskellige kategorier, der hver repræsenterer et tilknytningforhold til den afdøde. Det betyder, at din relation til vedkommende spiller en rolle i forhold til, hvor meget arveskat, du skal betale. Kategorierne er følgende:

Ægtefæller og registrerede partnere (betaler ikke arveskat).

Nærmeste familie – dvs. børn, børnebørn, ægtefæller til børn og samlevere (betaler 15 pct. boafgift).

Velgørende organisationer (betaler ikke arveskat).

Andre (betaler 15 pct. arveskat og 25 pct. tillægsafgift).

Hvert år bliver der fastsat et nyt bundfradrag. I 2023 udgør bundfradraget 321.700 kr. per bo. Bundfradraget betyder, at der kun skal betales arveskat af den del af arven, som overstiger de 321.700 kr. Det er derfor vigtigt at huske på, at du skal fratrække bundfradraget, før du beregner arveskatten (dette tager vi selvfølgelig højde for i din arveafgiftsrapport). Du kan se regneeksempler længere nede.

Det kan hænde, at der juridisk er tale om to boer, mens der rent praktisk er tale om det samme bo – I så fald vil der gælde to bundfradrag. Dette er tilfældet, hvis enten begge ægtefæller dør samtidig eller længstlevende, som afgår ved døden, har siddet i uskiftet bo.

Som længstlevende ægtefælle skal du ikke betale nogen form for arveskat.

Nærmeste familie er børn, stedbørn, børnebørn, forældre og separeret eller skilt ægtefælle. Samlever er også omfattet, hvis vedkommende har boet sammen med afdøde i mindst to år. Er du nærmeste familie, skal du betale arveskat på 15 pct.

Er du søskende, nevø, niece eller bedsteforælder til afdøde, hører du under kategorien “alle andre”. Det betyder, at du – foruden at skulle betale arveskat på 15 pct. – også skal betale tillægsafgift på 25 pct.

Hvis du ikke ønsker at betale skat af arven, du efterlader dig, har du følgende muligheder:

30 procentsløsningen: Du kan testamentere 30 pct. af din arv til en velgørende organisation i stedet for at betale arveskat. Denne løsning er kun relevant, hvis du ikke har børn. Læs mere om den her.

Du kan også vælge ikke at lade din arv overstige bundfradraget på 321.700 kr. (2023). Dette kan gøres enten ved at bruge din formue, så længe du er i live, eller ved at forære den væk over en masse overførsler af små beløb, der er indenfor grænsen af afgiftsfri gaver. Læs om gaveafgift her.

Du kan på ingen tid få lavet din egen arveafgiftsrapport med Legal Desk helt gratis. Så slipper du også for selv at skulle sidde og bruge tid på at regne det ud. Du skal blot udfylde vores formular, og så udregner vi det for dig, hvorefter du straks modtager din arveafgiftsrapport. Alt, hvad du skal gøre, er at klikke ‘Lav afgiftsrapport’ forneden, og så er du i gang!

Se mere information relateret til dette emne her: https://cindytips.com/udbetaling-af-arv-skat-m2wi3otj

Du er nu færdig med at læse emneartiklen [Top] 151 Arveskat – Hvad er arveskat? – Se satser for arveskat 2023 leveret af cindytips.com. Tak for din tillid.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *