Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 146 Elafgift sænkes i 2023, hvilket sparer dig penge

[Top] 146 Elafgift sænkes i 2023, hvilket sparer dig penge

Du ser emneartiklen [Top] 146 Elafgift sænkes i 2023, hvilket sparer dig penge, som er udarbejdet af os fra mange kilder på internettet

AMS \u0026 Science 2022 #3 – Parametrize ReaxFF and DFTB with ParAMS
AMS \u0026 Science 2022 #3 – Parametrize ReaxFF and DFTB with ParAMS

Elafgift nedsættes i 2023

elafgift

Lempelse af elafgift til minimumssats i seks måneder kommer dig som elforbruger til gode. Både som elkunde med en variabel elpris aftale og fast elpris aftale.

Elafgiften sænkes

Elafgiften er sænket markant fra 1. januar 2023. Det sker som følge af de stigende energipriser. Satsen på elafgiften er allerede lempet to gange i 2022, men en politisk aftale og en hastebehandling i Folketinget sikrer nu en midlertidig lempelse af elafgiften fra 1. januar 2023 og seks måneder frem. Der forekommer altså ikke en refusion af elafgiften, men derimod en permanent reduceret elafgift i 2023’s første 6 mdr.

Elafgiften nedsættes til EU’s minimumssats for husholdninger, dvs. 0,8 øre pr. kWh, i de første 6 måneder af 2023. Efter de nuværende regler ville elafgiften udgøre 69,7 øre pr. kWh i 2023, og der er derfor tale om en markant nedsættelse af elafgiften. Som elkunde kan det spare dig mange penge. Udnyt tilmed strømmen når den er billigst med en variabel elaftale, og spar endnu flere penge.

I dette billede ser du elafgift satser de kommende år:

Kan jeg stadig få reduceret elafgift?

Ja det kan du. Der er dog forskellige betingelser, som skal være opfyldt for, at du kan få reduceret elafgift. Den reducerede elafgift er gældende for den del af dit elforbrug, der overstiger 4.000 kWh om året.

Du kan få glæde af den reduceret elafgift, hvis følgende betingelser af opfyldt:

  1. Din bolig skal være opvarmet med enten jordvarmeanlæg, luft-til-luft varmepumpe, luft-til-vand varmepumpe, elpaneler eller anden elvarme.
  2. I BBR-registret skal din bolig være registreret korrekt og som en helårsbolig, sommerhus eller feriebolig til privat brug og med el som primære opvarmning.
  3. Særligt for ferieboliger og sommerhuse: Her kan du få reduceret elafgift på forbrug, der overstiger 4.000 kWh om året. Reduktionen af elafgiften kan du her få pr. 1. februar 2023.

Påvirker ikke dig med el sin primære opvarmningskilde

Denne sænkning af elafgift kommer ikke til at påvirke dig, hvis bolig er registreret med el som den primære opvarmningskilde i Bygnings- og Boligregistret (BBR) og hos dit elselskab. Dette kunne for eksempel være dig med en varmepumpe som primær opvarmningskilde, hvis bolig er registreret i BBR-register og får lempelse af elafgift for varmepumper – dette fortsætter du med uændret. Afgiften reduceres for det forbrug, der ligger over 4.000 kWh om året.

Får virksomheder nedsat elafgift?

Lempelsen af elafgiften vil ligeledes ikke få betydning for virksomheder med fuld momsfradragsret, da disse virksomheder fortsat kan få godtgjort elafgiften ned til 0,4 øre pr. kWh.

Det betyder, at virksomhederne fortsat skal ansøge om at få godtgjort den resterende elafgift på 0,4 øre pr. kWh via momsangivelsen (eller fremskyndet tilbagebetaling).

Ændring i prisen for transport af strøm

Der er desuden sket endnu en ændring fra 2023: Landets lokale netselskaber har ændret prisen for transport af strøm. I denne artikel hjælper vi dig til, hvad det betyder, og hvornår transporten af strøm er billigst, mellem og dyrest. Hvis du har en variabel elpris aftale, kan du netop nu spare mange penge ved at placere størstedelen af dit elforbrug i de billigste timer. Den kan sagtens være 5 gange lavere, når den er billigst, end når den er dyrest.

Ønsker du en variabel elaftale fra Velkommen?

Når du vælger grøn strøm fra Velkommen, indkøber vi certifikater i strøm fra 100% vedvarende energikilder svarende til dit elforbrug.

Vi er sammen om at skabe en grønnere fremtid.

Med en elaftale får du:

✅ 100% certificeret grøn strøm uden merpris.
✅ 0 kr. i oprettelse.
✅ 0 kr. i abonnement til Velkommen.
✅ Variabel elpris aftale med afregning time for time.
✅ Fri adgang til fordelsklubben KlubVelkommen.

Alle vores elaftaler er variable med tanke for miljø og din pengepung.
Planlæg med fordel dit elforbrug med vores elpris app.
Du kan til hver en tid også følge med i dit forbrug i selvbetjeningen.

Se mere information relateret til dette emne her: regler for reduceret elafgift

Du er nu færdig med at læse emneartiklen [Top] 146 Elafgift sænkes i 2023, hvilket sparer dig penge leveret af cindytips.com. Tak for din tillid.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *