Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 133 Hvad er Chromecast Audio?

[Top] 133 Hvad er Chromecast Audio?

Du ser emneartiklen [Top] 133 Hvad er Chromecast Audio?, som er udarbejdet af os fra mange kilder på internettet

Do I really need a Google Chromecast?
Do I really need a Google Chromecast?

Januar 2019: Produktionen af Chromecast Audio er stoppet, og det er usikkert om der kommer en erstatning. Vil du have en, er det nu, du skal købe.

Chromecast Audio-æsken med indhold.

Chromecast Audio er et lille stykke elektronik, der bruges til at få lyden fra smartphone/tablet/computer trådløst overført til et stereoanlæg.

Googles populære Chromecast (og Chromecast 2), der bruges til at få vist fx Netflix og HBO Nordic på tv’et uden brug af kabel, fik i efteråret 2015 et nyt familiemedlem: Chromecast Audio. Læs artikel om Chromecast til tv’et her.

Både Android og iOS

Selvom Chromecast Audio er et Google-produkt, fungerer den både med Android-enheder (mobiler og tablets) og med iOS-enheder (iPhone og iPad) – men den har flere features, når den bruges sammen med Android-enheder.

Installation

Æsken indeholder den lille runde Chromecast Audio-enhed, et lydkabel med to minijackstik, et USB-strømkabel og en strømforsyning.

Det hele forbindes: Strømkablet sættes i en stikkontakt og det gule kabel sættes i en indgang på stereoanlægget. Har du ikke en minijack-indgang, skal du købe et ekstra kabel – se nedenfor.

På Android installeres app’en Google Home. I iOS hedder den tilsvarende app også Google Home. Brugsanvisningen er overskuelig: Den begrænser sig til et link til side på nettet, der hjælper på vej med installationen.

Når app’en er installeret og Chromecast Audio er tilsluttet, startes app’en og derefter starter en engangskonfiguration af Chromecast Audio. Det burde gå gnidningsfrit.

Da jeg skulle konfigurere, (hvor jeg brugte en Samsung-mobil), fungerede det faktisk ikke. Jeg prøvede så med en Android-tablet, hvor det fungerede perfekt. Det var kun konfigureringen, der drillede på Samsungen – der var ingen problemer med at afspille fra den.

Afspil med kompatible apps

Efter konfigureringen kan man afspille med de apps, der understøtter Chromecast Audio – fx Spotify, Google Musik eller Deezer (der er flere…).

Det er den samme app, der bruges til både Chromecast og Chromecast Audio, og det er lidt forvirrende, for når man søger efter kompatible apps i Google Play eller App Store, vises alle Chromecast-kompatible apps – også selvom man kun har Audio-udgaven. Imidlertid har Google en side om kompatible apps, der giver bedre overblik.

Chromecast-symbolet ses i den røde cirkel.

Vælger man fx Google Musik (Googles musiktjeneste, der konkurrerer med Spotify, Tidal, Apple Music, Yousee Play, Deezer osv), kan man se et lille Chromecast-symbol. Det trykker man på og vælger derefter den Chromecast-enhed, man vil afspille på (man kan godt have flere).

Så skulle musikken gerne spille.

Afspil al lyd

Har man en Android-enhed, kan man man i menuen i Google Cast-app’en vælge Cast skærm/lyd, og nu vil anlægget afspille al lyd fra Android-enheden. Man kalder den teknik for spejling, fordi den spejler, hvad der forgår på lokalt på enheden.

Har man fx Apple Music (som nok aldrig kommer til at understøtte Chromecast Audio), kan man blot bruge Cast skærm/lyd i stedet. Det fungerer fint, og svarer i princippet til at høre lyd direkte på telefonen.

Ikke på iOS

Men på iOS findes Cast skærm/lyd-muligheden ikke. Der findes forskellige tredjeparts-apps (Plex, Allcast m.fl.), som muligvis kan caste fra iOS, men jeg har ikke prøvet.

Fra Chrome-browseren

Installerer man en Google Cast-udvidelse i Google Chrome-browseren (pc), kan man caste lyden fra en fane – fx lyden fra en Youtube-video.

Cast skærm/lyd sammenlignet med Bluetooth

Som omtalt andetsteds kan man få Trådløs lyd for en tyver. Denne løsning er baseret på Bluetooth, og den minder meget om den spejlning, man kan lave med Cast skærm/lyd. Forskellen er, at Chromecast Audio-løsningen lyder bedre og er mere stabil, fordi den er baseret på wifi. I begge tilfælde er det telefonen, der leverer lyden, og det belaster dermed også batteriet.

Fordele ved cast fra app

Caster man fra en Chromecast Audio-kompatibel app, fungerer telefonen nærmest som en fjernbetjening. Musikken spiller direkte fra den trådløse router til Chromecast Audio.

Man kan fx godt høre Spotify over Chromecast Audio, mens telefonen sættes i flytilstand. På samme måde kan man også se Youtube (også med lyd), mens musikken spiller videre.

Lyden er fin og afspilningen belaster ikke batteriet.

Har du ikke en minijack-indgang…

phono-jack

Mange stereoanlæg har ikke en minijack-indgang, så derfor kan Chromecast Audio ikke sættes til via det medfølgende minijack-kabel.

Phono-indgang

Til gengæld har stort set alle anlæg en phono-indgang, og den kan du bruge! Du skal blot have et minijack-phono-kabel, og det kan købes billigt hos fx AV Cables eller AV-Connection

Køb det så kort som muligt, det giver mindre ledningsrod og bedre lyd.

Bag på forstærkeren du normalt vælge mellem flere phono-ingange. De kan hedde fx Tape in, AUX, CD eller Tuner.

Optisk indgang

Foto: AV-Cables.

Nogle forstærkere har også en optisk (digital) indgang, og den kan også bruges. Her skal du bruge et Mini-TOSLINK til TOSLINK-kabel, og det kan købes hos fx avXperten.

Digital overførsel sikrer at kvaliteten bliver den bedst mulig. Om du kan høre forskel er en anden sag 😉

På Chromecast Audio er der kun én udgang til lyd, men den er lavet så den understøtter både minijack og TOSLINK.

Pris

Chromecast Audio kan stadig købes på nettet – se priser på Chromecast Audio her (Pricerunner).

Artiklen er fra 2016 og den opdateres løbende.

Se mere information relateret til dette emne her: hvad er en chromecast

Du er nu færdig med at læse emneartiklen [Top] 133 Hvad er Chromecast Audio? leveret af Cindytips. Tak for din tillid.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *