Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 126 Danske ældre bor oftere sammen: Bedemand anbefaler åbenhed om døden

[Top] 126 Danske ældre bor oftere sammen: Bedemand anbefaler åbenhed om døden

Du ser emneartiklen [Top] 126 Danske ældre bor oftere sammen: Bedemand anbefaler åbenhed om døden, som er udarbejdet af os fra mange kilder på internettet

Hvordan fjerner man stinkende insekter fra haven ??
Hvordan fjerner man stinkende insekter fra haven ??

Bedemand H.J. Madsen

Danske ældre bor oftere sammen: Bedemand anbefaler åbenhed om døden

Min Sidste Vilje er en standardiseret formular, som dækker de overvejelser, danskerne kan gøre sig i forbindelse med den sidste rejse, og kan hentes hos de fleste bedemænd eller downloades på bedemand.dk. Foto: PR.

Gruppen af ældre danskere er steget markant de sidste tyve år, men selvom singlekulturen er populær blandt unge, så gør det modsatte sig i stigende grad gældende blandt de ældre. Andelen af borgere mellem 70 – 89 år, som vælger at bo sammen med en anden, er steget med knap 23 procent siden år 2000. Det viser helt nye tal fra Danmarks Statistik.

I samme periode har danskerne desuden øget deres middellevetid med mere end fire år, og det skaber en svær kombination for flere ældre og svage borgere som oveni sorgen over et tab af en samlever, også skal håndtere en begravelse. En opgave hvor mange af valgene for de efterladte kan komme som en overraskelse oveni sorgen.

– Langt de fleste kommer på et tidspunkt i deres liv til at stå overfor døden, og tit så oplever jeg, at de efterladte kommer i vildrede over de mange beslutninger, som skal tages. Beslutninger som, skal den afdøde stedes til hvile i deres yndlingstøj eller en ligskjorte, og findes der et familiegravsted, eller skal der kremeres, fortæller Lars Kingo, medindehaver af Aarhus ældste bedemandskæde, H. J. Madsen Bedemandsforretning.

Lars Kingo mener, at selvom han som bedemand har god erfaring med at rådgive de efterladte, så er den bedste løsning altid, at den afdøde selv har taget stilling, længe inden det bliver relevant. Her oplever han, at danskerne i stigende grad de senere år er mere åbne omkring døden og deres ønsker, hvilket han bifalder.

’Min Sidste Vilje’ er også for de pårørendes skyld

Opgaven med at oplyse danskerne om ønskerne ved dødsfald falder ikke på nogen bestemt instans. Derfor er bedemanden ofte det naturlige valg, når døden skal italesættes. Direktøren for Landsforeningen Liv og Død, Kirsten Søndergaard oplever dog endnu oftere, at danskerne bliver bedre til at tage bladet fra munden og planlægge frem.

– Uanset om man er ung eller gammel, så ser vi, at danskerne i stigende grad er motiveret for at have fokus på vores egen død og planlægge vores begravelse som en naturlig del af individets personlige livsprojekt. At det desuden betyder, at man løfter nogle svære valg fra de pårørende, som i samme ombæring kan afholde en begravelse eller bisættelse i overensstemmelse med den afdødes ønsker, er selvfølgelig samtidig en stor lettelse.

Ole Roed Jakobsen, direktør for danske bedemænd, fortæller, at der gennem Danske bedemænd, alene i 2019 blev sendt flere end 15.000 trykte versioner af Min Sidste Vilje til interesserede danskere. Det er en standardiseret formular, som dækker de overvejelser, danskerne kan gøre sig i forbindelse med den sidste rejse, og kan hentes hos de fleste bedemænd eller downloades her.

Husk også det juridiske efterslæb

Lars Kingo har med sit virke som bedemand i mere end 35 år oplevet alle de udfordringer og spørgsmål, som begravelser kan afstedkomme. Og han bakker op om, at den bedste måde at komme igennem en afsked for de efterladte på er, at have et dokument som Min Sidste Vilje at støtte sig til. Men testamentet er mindst lige så vigtigt.

– At udfylde Min Sidste Vilje kan ikke sidestilles med et juridisk bindende testamente, men er en rettesnor for de efterladte. Så for alle økonomiske og juridiske henseender, er det vigtigt med et rigtigt testamente. Det sparer familien og de efterladte for mange sorger på den lange bane, at der også er taget hånd om det, råder Lars Kingo.

Nøgleord

Kontakter

Lars Kingo
Indehaver og bedemand, Bedemand H. J. Madsen
(+45) 86 12 28 66
hjm@bedemandmadsen.dk

Billeder

Min Sidste Vilje er en standardiseret formular, som dækker de overvejelser, danskerne kan gøre sig i forbindelse med den sidste rejse, og kan hentes hos de fleste bedemænd eller downloades på bedemand.dk. Foto: PR.
Ifølge direktøren for Danske Bedemænd Ole Roed Jakobsen, blev der sidste år afsendt flere end 15.000 trykte eksemplarer af Min Sidste Vilje – og langt flere blev hentet online. Foto: PR.
– At udfylde Min Sidste Vilje kan ikke sidestilles med et juridisk bindende testamente, men er en rettesnor for de efterladte. Så for alle økonomiske og juridiske henseender, er det vigtigt med et rigtigt testamente. Det sparer familien og de efterladte for mange sorger på den lange bane, at der også er taget hånd om det, råder bedemand Lars Kingo, medindehaver af Aarhus ældste bedemandskæde, H. J. Madsen Bedemandsforretning. Foto: PR.

Links

Information om Bedemand H.J. Madsen

Bedemand H.J. Madsen

Bedemand H. J. Madsen er Aarhus ældste familieejede begravelsesforretning, og har i mere end 100 år varetaget full-service bedemandstjeneste med rådgivning indenfor praktik, ceremoni og jura i Danmark og på tværs af religiøse overbevisninger. Læs mere på www.bedemandmadsen.dk

Følg pressemeddelelser fra Bedemand H.J. Madsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Bedemand H.J. Madsen

Bedemand: Behov for kirken kom til udtryk under corona-nedlukning28.9.2020 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Den store trøst, vi finder i folkekirken og dens traditioner i forbindelse med begravelser og bisættelser, blev ifølge bedemand tydeliggjort under nedlukningen af Danmark.

Algoritmer narrer dig i armene på internetbedemænd12.11.2019 06:06:00 CET | Pressemeddelelse

Når vi søger bedemænd på nettet, er der masser af lokale tilbud, men mange af dem er slet ikke så lokale igen. Brancheforening oplever stigning i vildledte kunder, der har brug for hjælp til begravelsen.

Bedemand: Vi annoncerer markant mindre med døden i avisen17.10.2019 07:07:00 CEST | Pressemeddelelse

Indenfor de sidste 10 år er interessen for dødsannoncer faldet fra, at tre ud af fire kunder i Bedemand H. J. Madsens afdelinger efterspørger produktet, til at nu blot hver fjerde efterladte har brug for annoncen.

Se mere information relateret til dette emne her: hvor går man hen når man går bort

Du er nu færdig med at læse emneartiklen [Top] 126 Danske ældre bor oftere sammen: Bedemand anbefaler åbenhed om døden leveret af cindytips.com. Tak for din tillid.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *