Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 124 Banker vil droppe dine renter: Her skal du lægge dine sparepenge

[Top] 124 Banker vil droppe dine renter: Her skal du lægge dine sparepenge

Du ser emneartiklen [Top] 124 Banker vil droppe dine renter: Her skal du lægge dine sparepenge, som er udarbejdet af os fra mange kilder på internettet

Jyske Banks boligøkonom om de stigende renter
Jyske Banks boligøkonom om de stigende renter

Danskerne kan meget snart opleve, at flere banker sætter deres indlånsrente til et rundt 0 grundet pres fra den enormt lave rente, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten i dag.

Men hvad skal man så sætte sine hårdt tjente sparepenge i?

For at finde ud af det har Ekstra Bladet spurgt tre forskellige eksperter, om man så skal sætte dem i aktier/obligationer, eller måske bare grave dem ned i haven og slippe for gebyrer.

John Norden, direktør i Mybanker:
Hvis man skal føle sig sikker, er der kun én ting at gøre ifølge John Norden.
– Det bedste, man kan gøre, er at finde de andre banker, der stadig giver en indlånsrente og dermed en sikkerhed for ens penge. De vil stadig findes.

– Der er ikke andre alternativer, hvor man kan indsætte sin opsparing og stadig have en høj sikkerhed. Med for eksempel aktier og obligationer er der for stor en risiko, siger han.

Han nævner to banker, som giver den højeste indlånsrente uden nogen form for binding.

– Der er for eksempel Santander Consumer Bank og Basisbank, som giver henholdsvis 1,5 og 1,25 procent i renter.

– Når inflationen er så lav som nu med 0,5, så behøver renten heller ikke være så høj. Hvis man for eksempel får 1 procent i indlånsrente nu, så svarer det til, at man for to år siden fik 3 procent i rente.

– Skal man så ikke bare grave sine penge ned i haven, så man slipper for gebyrerne?

– Det er besværligt, og hvis man glemmer at hente dem, så er der måske andre, der finder dem, siger John Norden med et glimt i øjet.

Lone Kjærgaard, cheføkonom ved Arbejdernes Landsbank:
Først og fremmest bør man droppe opsparingen i banken, såfremt man har gæld.

– Hvis man har en gæld, så skal man bare se at få banket den ned i stedet for at spare op. Der er renten fordelagtig lav for tiden, så det vil jeg klart anbefale, siger hun.

Men er man gældfri, så er der flere muligheder. Ens valg afhænger dog også af størrelsen på formuen.

– Har du 50.000 kroner på opsparingen, så er der ikke så meget at gøre. Men hvis du har mere end 200.000 kroner, som du ved, du ikke skal bruge de kommende år, så kan man investere i aktier og obligationer.

Men det er der selvfølgelig også en risiko forbundet ved.

– Man skal gøre op med sig selv, hvor høj en risiko, man er villig til at løbe. Det er en balancegang. Dernæst skal man finde det rette blandingsforhold mellem aktier og investeringer. Man bør altid sprede pengene ud på forskellige ting, og så kan man jo også få rådgivning, anbefaler hun.

Hun peger især på aktier som en god ide, da de tidligere så sikre obligationer er blevet en dårligere forretning for forbrugerne.

– Obligationer er blevet meget mere usikre. Det giver ikke så meget i rente, og de lange obligationer kan stige og falde i pris. Man løber en større risiko end tidligere.

Bankerne bugner af penge og vil gerne låne ud

Jan Bartholdy, lektor ved Institut for Økonomi ved Aarhus Universitet:
Selvom der ikke er mange penge i at have sin opsparing på en indlånskonto, så skal man huske, at inflationen er tilsvarende lav, hvilket skal tages med i vurderingen.

– I en bank får du opbevaret dine penge, der er nogle serviceydelser og sikkerhed for dine penge, siger Jan Bartholdy, der nævner realkreditobligationer som en mulighed, hvis man tør tage chancen.

– Her er afkastet større, men du binder dig samtidig i en vis række år, og det øjeblik renterne stiger, falder dit afkast. Så der er ligesom med aktier en større risiko. Det kommer meget an på, hvad man er villig til at risikere, og det er meget individuelt.

– Hvad med guld – skal man investere i det?

– Hvis jeg vidste det, sad jeg ikke her og var på arbejde, siger Jan Bartholdy.

Se mere information relateret til dette emne her: https://cindytips.com/bank-med-hoj-indlansrente-tyray0jf

Du er nu færdig med at læse emneartiklen [Top] 124 Banker vil droppe dine renter: Her skal du lægge dine sparepenge leveret af cindytips.com. Tak for din tillid.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *