Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 124 Advokatforbehold er bolighandlens tryghedsgaranti

[Top] 124 Advokatforbehold er bolighandlens tryghedsgaranti

Du ser emneartiklen [Top] 124 Advokatforbehold er bolighandlens tryghedsgaranti, som er udarbejdet af os fra mange kilder på internettet

Hvad er et holdingselskab \u0026 hvorfor.. – Advokat Jacob Tøjner #2
Hvad er et holdingselskab \u0026 hvorfor.. – Advokat Jacob Tøjner #2

Advokatforbehold er bolighandlens tryghedsgaranti

Der er kommet gang i boligmarkedet og flere købere fortæller, at de bliver presset til at skrive under, før de har haft tid til at drøfte handlen med deres boligadvokat. Derfor kan det blive nødvendigt med et advokatforbehold.

Formanden for Danske BOLIGadvokater, Jan Schøtt-Petersen,forklarer: “Vi hører desværre købere fortælle, at ejendomsmægleren fraråder, at der indføjes et advokatforbehold i købsaftalen, og at køber, såfremt han indføjer et advokatforbehold, kommer nederst i bunken af interesserede. Det er ganske enkelt den dårligste vejledning, der kan gives. Et advokatforbehold sikrer nemlig både køber og sælger mod efterfølgende tvister og uenigheder”.

Ejendomsmægleren sikrer muligvis sælger en hurtig handel, men skaber samtidig grobund for, at køber efterfølgende rejser en lang række krav over for sælgeren. Sælger har ansvar for mangler i 10 år fra det tidspunkt, hvor købsaftalen underskrives. Dette ansvar kan stort set fraskrives, når der er udarbejdet en tilstandsrapport, el-installationsrapport samt et tilbud på en ejerskifteforsikring. Men den mulighed er normalt kun til stede ved handel med villaer og fritidshuse, og den fritager ikke sælger for ansvar, hvis han ikke loyalt har fremlagt de nødvendige og relevante oplysninger.

Jan Schøtt-Petersensiger: “Med et advokatforbehold undgår både køber og sælger faldgruber i handlen, fordi en boligadvokat gennemgår alle dokumenterne nøje og efterspørger evt. manglende oplysninger, netop med henblik på at finde forhold, som eventuelt kan give køber problemer senere . Det giver således boligsælgeren en sikkerhed for, at boligkøberen ikke efterfølgende påpeger forhold, som burde have været oplyst, og som efterfølgende kan give anledning til langvarige tvister”.

Sælger får solgt sin bolig til en køber, der er fuldt oplyst og rådgivet om hvad han køber og minimerer dermed risikoen for, at køber efterfølgende gør krav gældende. Advokatforbeholdet er sikkerhed for en handel, der ender med at være til begge parters tilfredshed.

Jan Schøtt-Petersenmener derfor, at advokatforbeholdet bør indgå som fast del i alle bolighandler. “Når handlen er afsluttet, vil sælger med ro i sindet komme videre med sit liv, uden at skulle bekymre sig om økonomisk efterslæb af nogen art”, slutter han.

FAKTA OM ADVOKATFORBEHOLD

Et advokatforbehold i købsaftalen betyder, at sælger kan være sikker på, at køber ikke kommer og brokker sig, når handlen er afsluttet, fordi boligadvokaten har godkendt handlen i sin helhed. Et advokatforbehold giver nemlig køber tid til få boligadvokaten til at sikre at alle forhold omkring boligkøbet er undersøgt og evt. forhandlet på plads . Viser boligadvokatens undersøgelser og evt. forhandlinger at der er forhold/vilkår som køber ikke ønsker at accepteret, kan køber omkostningsfrit fortryde handlen, dog kun i den periode, advokatforbeholdet gælder.

Advokatforbeholdet er ikke automatisk med i købsaftalen. Køber skal derfor selv sørge for, at advokatforbeholdet skrives ind i købsaftalen. Advokatforbeholdet skal formuleres således:

“Købers underskrift på denne købsaftale er betinget af, at købers advokat kan godkende købsaftalen i dens helhed. Godkendelse skal være meddelt sælgers ejendomsmægler senest den … dato … kl. 16.”

Formand for Danske BOLIGadvokater, advokat Jan Schøtt-Petersen. Mobil: 3060 3311

Danske BOLIGadvokater er en sammenslutning af advokater med speciale i boligrådgivning. De har som de eneste fået branchens blå stempel som BOLIGadvokater, fordi de udelukkende arbejder efter de etiske regler for køb og salg af fast ejendom, der er aftalt mellem Advokatsamfundet og Forbrugerrådet. Det betyder bl.a., at en dansk BOLIGadvokat yder uafhængig rådgivning og ikke må repræsentere sælger og køber i samme handel. Og det betyder også, at Danske BOLIGadvokater ikke har alliancer med andre aktører i branchen som fx banker, realkreditinstitutter, forsikringsselskaber m.v. Alle medlemmerne af Danske BOLIGadvokater har et certifikat i bolighandel. Foreningen blev stiftet i år 2000 og har i dag godt 150 medlemmer fordelt over hele landet. Danske BOLIGadvokater kæmper for at du kan få 100% uafhængig rådgivning. Du kan læse mere på www.danskeboligadvokater.dk, og www.facebook.com/danskeboligadvokater og www.youtube.com/danskeboligadvokater.

Nøgleord

Billeder

Information om Danske BOLIGadvokater

Danske BOLIGadvokater

Vesterbrogade 32

1620 København V

7020 9790https://www.danskeboligadvokater.dk/

Danske BOLIGadvokater er en sammenslutning af advokater med speciale i boligrådgivning. De har som de eneste fået branchens blå stempel som BOLIGadvokater, fordi de udelukkende arbejder efter de etiske regler for køb og salg af fast ejendom, der er aftalt mellem Advokatsamfundet og Forbrugerrådet.

Det betyder bl.a., at en dansk BOLIGadvokat yder uafhængig rådgivning og ikke må repræsentere sælger og køber i samme handel. Og det betyder også, at Danske BOLIGadvokater ikke har alliancer med andre aktører i branchen som fx banker, realkreditinstitutter, forsikringsselskaber m.v. Alle medlemmerne af Danske BOLIGadvokater har et certifikat i bolighandel.

Danske BOLIGadvokater er repræsenteret i følgegrupperne for hhv. huseftersyn og tinglysning.

Foreningen blev stiftet i år 2000 og har i dag godt 100 medlemmer fordelt over hele landet.

Følg pressemeddelelser fra Danske BOLIGadvokater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danske BOLIGadvokater

Intetanende boligkøbere stod tilbage med tomme lommer og byggegrunde efter byggekonkurs21.2.2023 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

DR’s ’’Kontant’’ præsenterer seneste eksempel på et konkursramt byggefirma, der har efterladt intetanende forbrugere uden hverken drømmebolig eller deres penge. Det nuværende marked har fået mange bygge- og typehusfirmaet i knæ og skaber et risikofyldt farvand for forbrugere, som risikerer at komme i klemme. Grundig forberedelse i samarbejde med en advokat er nøglen til større sikkerhed, udtaler Danske BOLIGadvokater.

Lokalplaner og servitutter kan spænde ben for boligdrømmen – selv flere år efter boligkøbet31.1.2023 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

Lokalplaner og servitutter kan være en klods om benet, når drømmeboligen skal realiseres. Mange boligkøbere ikke er tilstrækkeligt godt oplyst om gældende servitutter og lokalplaner, der kan være begrænsende for både ejendommens anvendelse, udseende og købers råderet. Søg uvildig juridisk rådgivning, inden købsaftalen underskrives, lyder rådet fra Danske BOLIGadvokater.

Større sikkerhed og mere for pengene hos en certificeret BOLIGadvokat19.12.2022 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

Særligt førstegangskøbere fravælger ofte en advokat, når de skal ud på boligmarkedet. Ofte til fordel for køberrådgivere. Men det er at snyde sig selv, mener Danske BOLIGadvokater, som påpeger, at salæret til en køberrådgiver i mange tilfælde er det samme eller større end salæret til en advokat, der kan yde uafhængig rådgivning om både jura, økonomi og med bred praktisk erfaring om boligkøb.

Pas på ejendomsmæglerfælden – hold øje med unødvendige udgifter6.12.2022 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

Man bør altid holde et vågent øje med de mange forskellige udgifter, der er forbundet med at sælge sin bolig hos en ejendomsmægler. Gebyret for indhentning af en ejendomsdatarapport koster f.eks. ofte det firdobbelte. Fortjenesten ryger direkte i lommen på mægler.

Vælg advokatforbeholdet til og spar penge23.11.2022 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

Antallet af førstegangskøbere, der vælger advokatforbeholdet til, er få sammenlignet med anden- og tredjegangskøbere. Fravalget af juridisk rådgivning kan dog blive en dyr fornøjelse, hvis der dukker uforudsete overraskelser op efter købsaftalen er underskrevet. Et advokatforbehold giver boligkøbere en gratis mulighed for at fortryde.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum

Se mere information relateret til dette emne her: advokatforbehold handlen i sin helhed

Du er nu færdig med at læse emneartiklen [Top] 124 Advokatforbehold er bolighandlens tryghedsgaranti leveret af cindytips.com. Tak for din tillid.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *