Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 121 Nu kan de første søge om tidlig pension: Tjek om det lønner sig for dig

[Top] 121 Nu kan de første søge om tidlig pension: Tjek om det lønner sig for dig

Du ser emneartiklen [Top] 121 Nu kan de første søge om tidlig pension: Tjek om det lønner sig for dig, som er udarbejdet af os fra mange kilder på internettet

Pension simpelt forklaret: Lær om Ratepension, Aldersopsparing, SKAT, Investering mm.
Pension simpelt forklaret: Lær om Ratepension, Aldersopsparing, SKAT, Investering mm.

Fra 1. august åbnes for ansøgninger om tidlig pension. Helt præcist fra klokken 08.00 kan man på borger.dk indsende sin ansøgning.

Alle, der har seks år eller mindre til, at de kan få folkepension, kan søge om pensionen. Men man skal opfylde en række krav for at opnå retten, herunder kravene om mange år på arbejdsmarkedet (42-44 år), der så kan omsættes til et, to eller tre år som tidlig pensionist.

Læs også: Kend din ret: Sådan får du tidlig pension

Mange af FOAs medlemmer er med i efterlønsordningen, og de skal nøje overveje, om efterløn eller tidlig pension betaler sig bedst for dem.

Nederst i artiklen får du tre eksempler på, hvilken ordning der giver den bedste økonomi, alt efter hvornår du vil trække dig tilbage fra arbejdsmarkedet og hvilke rettigheder, du har.

Lav dit eget regnestykke

Eksemplerne er modelberegninger, der tegner et overordnet billede, så det vil altid være klogt at tage udgangspunkt i sine egne personlige forhold.

”FOAs lokale afdelinger kan rådgive om mulighederne for at trække sig tidligere tilbage fra arbejdsmarkedet ved at gå på tidlig pension, efterløn og seniorpension. Og FOAs A-kasse kan hjælpe med beregninger af efterlønsydelsen og eventuel efterlønspræmie,” siger Bent Gravesen, der er konsulent i FOA.

For dem, der allerede er gået på efterløn, gælder særlige regler for tidlig pension.

”De kan vælge at udtræde af efterlønsordningen og få tidlig pension i stedet. Så kan de få udmålt en kompensation for den efterløn og eventuelle skattefrie præmie, som de dermed frasiger sig,” forklarer Bent Gravesen.

Ansøgning i flere led

Ansøgningsproceduren til tidlig pension foregår i flere led. Når du søger om tidlig pension, skal Udbetaling Danmark i første omgang afgøre, om du har ret til den pension i et, to eller tre år (og de første kan søge fra 1. august). Hvis afgørelsen giver dig ret til tidlig pension, skal du tre måneder i forvejen søge konkret om at bruge retten (det kan ske fra 1. oktober for de første). Det får du nærmere besked om fra Udbetaling Danmark

I januar 2022 får de første tidlige pensionister deres ydelser udbetalt. Man har dog først endelig sikkerhed for ydelsen, hvis man enten har været i arbejde eller er medlem af en A-kasse op til det det tidspunkt, hvor man søger om at starte på tidlig pension. Og det skal dokumenteres, hvis ikke Udbetaling Danmark allerede har kunnet finde dokumentation for det i de offentlige systemer og registre.

Du kan blive klogere på alle detaljer om tidlig pension både hos FOA, PenSam og på borger.dk . Og du kan kontakte Udbetaling Danmark med spørgsmål om tidlig pension på telefon 7012 8094 (mandag -fredag kl. 10 -14)

Mange i FOA vil søge tidlig pension

I FOA ser forbundssekretær Maria Melchiorsen frem til, at muligheden for tidlig pension, som FOA har været blandt forkæmperne for, nu bliver til virkelighed.

”Tidlig pension er for dem, der har haft et langt og slidsomt arbejdsliv, uden at blive helt nedslidte. De fortjener at kunne trække sig tilbage i form af et aktivt valg. Det vil mange være interesseret i, men jeg kan godt være lidt bekymret for, om FOAs medlemmer har råd til at gå på tidlig pension og for, hvor mange der opfylder kriterierne og får retten,” siger hun.

Læs også: Tidlig pension på vej: Se, hvordan du ellers kan trække dig fra jobbet

Ydelsen på tidlig pension svarer til folkepension, cirka 13.500 kroner om måneden (beløbet kan dog mindskes ved eventuel modregning af pensionsdepot). Mens ydelsen på seniorpension er næsten 6.000 kroner højere.

”Seniorpensionen er for dem, der ikke har andet valg, og den har mange flere end forventet nu fået bevilget. Mange af FOAs medlemmer er nedslidt flere år før folkepensionen, og også før de kan få tidlig pension, så der er stort behov for seniorpensionen. Men jeg kan frygte, at de mange tilkendelser får politikerne til at justere på reglerne, og det vil være en katastrofe,” siger Maria Melchiorsen.

Selv om kommuner og regioner har hårdt brug for, at ældre ansatte bliver på arbejdsmarkedet, skal ingen få dårlig samvittighed over at vælge tidlig pension.

”Efter så mange år på arbejdsmarkedet og efter et helt arbejdsliv, hvor man har sat andre forrest, må man godt tænke på sig selv. Og vi ser flere, som bliver vikarer, frivillige, besøgsvenner eller lignende, fordi de er så engagerede i menneskelige relationer. Det slipper de ikke, fordi de stopper med at arbejde,” siger Maria Melchiorsen.

Tidlig pension eller efterløn?

Se mere information relateret til dette emne her: https://cindytips.com/hvornar-skal-man-soge-folkepension-smxdirbx

Du er nu færdig med at læse emneartiklen [Top] 121 Nu kan de første søge om tidlig pension: Tjek om det lønner sig for dig leveret af cindytips.com. Tak for din tillid.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *