Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 120 Banker hæver rente – kunder skal betale mindre for penge på kontoen

[Top] 120 Banker hæver rente – kunder skal betale mindre for penge på kontoen

Du ser emneartiklen [Top] 120 Banker hæver rente – kunder skal betale mindre for penge på kontoen, som er udarbejdet af os fra mange kilder på internettet

Så kommer du igång med ditt sparande!
Så kommer du igång med ditt sparande!

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’

Flere af Danmarks største banker ændrer nu den indlånsrente, som afgør, hvad private kunder skal betale eller have for de penge, de har stående i banken.

Det sker som reaktion på, at Nationalbanken torsdag har hævet den ledende rente.

Der er tale om Danske Bank, Nordea og Jyske Bank.

Renten er stadig negativ, men ændres med 0,50 procentpoint fra minus 0,70 procent til minus 0,20 procent om året.

Det koster dermed stadig penge at have beløb stående hos bankerne. Grænsen hos de tre banker for at skulle betale negativ rente af indestående er 100.000 kroner.

»Ændringen afspejler blandt andet, at Nationalbanken har forhøjet sine rentesatser på indlån, der dog fortsat er negative,« siger Mark Wraa-Hansen, direktør for Danske Banks privatkunder i Danmark, i en pressemeddelelse.

»Vi fastholder grænsen for betaling af negativ rente, så vores kunder med NemKonto i banken først betaler negativ rente af indeståender, der overstiger 100.000 kroner. Dermed friholder vi fortsat to tredjedele af vores kunders indlån fra negativ rente.«

For Danske Bank gælder ændringen fra 1. august, mens det hos Nordea er fra 1. september. Det står umiddelbart ikke klart, hvornår ændringen gælder for Jyske Bank.

Ritzau forsøger at få en melding fra Sydbank om, hvorvidt banken også vil ændre renten.

Mads Reinholdt, direktør i Forbrugerrådet Tænk, mener dog, at de danske banker helt bør fjerne de negative renter. Det skrev han tidligere torsdag på Twitter.

Bare lige inden ECB og derefter forventeligt Nationalbanken hæver renten: de store danske banker har selv bestemt de har (enslydende) minusrenter og de er ikke nødt til pga Nationalbanken, så i dag bør være sidste dag med minusrenter uanset hvad Nationalbanken gør eller ikke gør.

Han henviser til, at de store danske banker selv har bestemt, at »de har minusrenter« og »ikke er nødt til« at have det på grund af Nationalbanken har det.

Ifølge mediet Finans var Jyske Bank den første danske bank til at opkræve negative renter af kunder. Det skete i december 2019.

»Vi var de første til at indføre negative renter, og vi har besluttet, at vi også vil tilstræbe at være de første, der tager hul på at fjerne dem igen,« siger Anders Dam, ordførende direktør i Jyske Bank, til Finans.

Tidligere torsdag oplyste Den Europæiske Centralbank (ECB), at den vil hæve renten med 0,5 procentpoint til 0,0 procent. Herefter fulgte Nationalbanken trop.

I Danmark fører Nationalbanken en fastkurspolitik, der betyder, at den danske krone i grove træk skal følge værdien af euroen, som ECB er centralbank for. Derfor var det ventet, at Nationalbanken ville følge ECB.

Hvis ECB hævede renten, og Nationalbanken undlod at gøre det, ville det risikere at gøre det mere attraktivt at flytte sine penge over i euro frem for kronen – – dermed ville styrkeforholdet mellem de to rykke sig.

ECB har hævet sin rente med henvisning til, at prisstigningerne, også kaldet inflation, i eurolandene har været langt over de to procent, som er ECB’s målsætning.

Se mere information relateret til dette emne her: bank med høj indlånsrente

Du er nu færdig med at læse emneartiklen [Top] 120 Banker hæver rente – kunder skal betale mindre for penge på kontoen leveret af cindytips.com. Tak for din tillid.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *