Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 11 »Bearnaise-kongen« åbner ny fransk restaurant og vinbar: »I en periode blev alt jo nynordisk – det er vi ved at komme væk fra igen«

[Top] 11 »Bearnaise-kongen« åbner ny fransk restaurant og vinbar: »I en periode blev alt jo nynordisk – det er vi ved at komme væk fra igen«

Du ser emneartiklen [Top] 11 »Bearnaise-kongen« åbner ny fransk restaurant og vinbar: »I en periode blev alt jo nynordisk – det er vi ved at komme væk fra igen«, som er udarbejdet af os fra mange kilder på internettet

Denmark Food – BEST SMØRREBRØD + Lunch at 800 Year Old Castle!
Denmark Food – BEST SMØRREBRØD + Lunch at 800 Year Old Castle!

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Allerede abonnent? Log ind

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’

Nu er der mulighed for at sætte tænderne i en peberbøf og drikke et glas bourgogne i Dronningens Tværgade 43, hvor Restaurant Maison netop er åbnet.

Det er Rasmus Oubæk – også kaldet bearnaisekongen – der sammen med Jesper Marcussen står bag den franske kombinerede restaurant og vinbar. De har i forvejen københavnerrestauranter som Pluto, Gorilla, Retour og Barabba, ligesom Rasmus Oubæk er kokken bag burgerkæden Jagger. Men nu gælder det klassisk fransk mad.

Menukortet på den nye restaurant kommer til at bestå af klassiske retter som franske østers, rosérejer, jomfruhummer, pighvar, peberbøf, søtunger med små kartofler og smør og landkylling. Det bliver ren a la carte, og noget bliver serveret i fad midt på bordet.

»Det er ikke, fordi vi har opfundet noget nyt. Vi har taget det gamle, klassiske franske køkken, og så prøver vi at gøre det, så godt vi kan – frem for at lave fint, fint haute cuisine, som man gjorde det i 1980erne,« siger Rasmus Oubæk, der med restauranten vender tilbage til sine gastronomiske rødder.

Han er blandt andet kendt for at have startet bistrobølgen tilbage i 00erne og har tidligere høstet en Michelinstjerne på franske Oubæk, der senere skiftede ejere og ændrede navn til Rebel. Rasmus Oubæk var desuden med til at starte bøfkæden MASH.

Rasmus Oubæk, medindehaver af Restaurant Maison
»For 20 år siden var det fuldstændig dominerende i København. I mellemtiden er Noma sket. I en periode blev alt jo nynordisk – det er vi ved at komme væk fra igen.«

Ny nordisk mad fortrængte det franske

Restaurant Maison åbner på et tidspunkt, hvor det franske køkken ellers fylder relativt lidt på den københavnske madscene.

»For 20 år siden var det fuldstændig dominerende i København. I mellemtiden kom Noma. I en periode blev alt jo nynordisk – det er vi ved at komme væk fra igen,« siger Rasmus Oubæk, der netop blev kendt for det franske køkken.

»Jeg har jo altid lavet fransk inspireret mad, og jeg savnede det bare,« tilføjer han.

Ud over restauranten får København også en vinbar til.

»Mens man i restauranten skal man booke bord, bliver vinbaren et sted, man kan dumpe forbi. Der kommer også nogle mindre retter – hvilket en fransk bistroting. På et tidspunkt kommer vi også til at servere frokost,« siger Jesper Marcussen.

Ikke bare investor

Det er ikke nyt, at Dronningens Tværgade 43 huser restauranter. Før har Jan Hurtigkarls Les Étoiles og Ejler Jørgensens Escoffier holdt til her – sidstnævnte blev kendt for at have introduceret det franske køkken til danskerne i 1960erne. Senest har Casa D’Antino serveret italienske retter i den fredede bygning.

»Jeg har sagt, at hvis jeg skulle tilbage og lave klassisk fransk mad, så ville jeg gerne herind. Jeg har altid syntes, at de lokaler var helt fantastiske, og at de lå rigtigt. De var til salg for to år siden, men der var jeg midt i noget andet. Men vi besluttede, at nu skulle det være,« siger Rasmus Oubæk og understreger, at de to kommer til at være til stede i restauranten en stor del af tiden.

»Det er ikke et investeringsprojekt. Jeg skal være en del af driften, og det skal være Jespers og mit sted. Jeg er ikke investor, jeg er kok, som så bare har en del restauranter efterhånden. Det er køkkenet, jeg brænder for.«

Se mere information relateret til dette emne her: https://cindytips.com/franske-restauranter-i-kobenhavn-lc03322h

Du er nu færdig med at læse emneartiklen [Top] 11 »Bearnaise-kongen« åbner ny fransk restaurant og vinbar: »I en periode blev alt jo nynordisk – det er vi ved at komme væk fra igen« leveret af cindytips.com. Tak for din tillid.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *