Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 103 Coop 365discount til den kommende regering: Skær momsen på frugt og grønt

[Top] 103 Coop 365discount til den kommende regering: Skær momsen på frugt og grønt

Du ser emneartiklen [Top] 103 Coop 365discount til den kommende regering: Skær momsen på frugt og grønt, som er udarbejdet af os fra mange kilder på internettet

Mandesnak Podcast ep. 1: Hvad vil kvinder gerne have fra mænd? – Med dating coach Patricia Jiménez
Mandesnak Podcast ep. 1: Hvad vil kvinder gerne have fra mænd? – Med dating coach Patricia Jiménez

Coop 365discount til den kommende regering: Skær momsen på frugt og grønt

Sjældent har behovet for billigere, sunde fødevarer været større end nu. Inflationen har medført store prisstigninger, som ikke mindst rammer de danske familier og husholdninger hårdt – og både klimaet og den danske folkesundhed har brug for mindre kød og mere af de plantebaserede fødevarer. Derfor mener Coop 365discount, at tiden er inde til at gøre noget ved priserne på frugt og grønt.

Fra 27. oktober og en uge frem fjerner kæden et beløb svarende til momsen på frisk frugt og grønt* og bruger dermed et betydeligt millionbeløb på at undersøge, hvad en prisnedsættelse på 20% betyder for salget. Formålet er netop at samle dokumentation for effekten – og selvfølgelig at skærpe politikernes opmærksomhed på sagen.

“Vi mener, at det er nu, politikerne skal skære momsen på frisk frugt og grønt. Det er nu, de høje dagligvarepriser presser mange forbrugere. Det er nu, der skal handles på vegne af klimaet og folkesundheden. Derfor er det nu, vi går ud og siger til den kommende regering: Skær momsen på frisk frugt og grønt,” siger kædedirektør Thomas Nielsen, Coop 365discount.

Samtidig med prisnedsættelsen indleder kæden en landsdækkende underskriftsindsamling blandt kunderne for at vise den kommende regering, at der er folkelig opbakning til initiativet.

”Lavere moms på frugt og grønt vil flytte salget over på de sundere og mindre klimabelastende varer. Det vil ikke øge det samlet forbrug, men det vil forventeligt erstatte nogle af de animalske fødevarer med nogle flere plantebaserede fødevarer. Det har vi brug for, og derfor giver det god mening at gøre noget markant, der vil hjælpe mange danskere og styrke folkesundheden,” siger Thomas Nielsen.

365discount er Danmarks nye dagligvarekæde, som lige nu består af ca. 250 butikker, og som frem mod jul vil blive udvidet med yderligere ca. 100 butikker. Kæden er ejet af Coop, der med 1,9 millioner medlemmer i ryggen støtter initiativet om at skære momsen på frisk frugt og grønt.

Yderligere information: Kommerciel direktør Jeff Salter, 2163 9091

*Teknisk set sænker kæden priserne med hvad der svarer til den danske moms; kæden betaler naturligvis den lovfastsatte moms.

Faktaboks:

De officielle kostråd, som Fødevareministeriet står bag, opfordrer danskerne til at spise mere grønt og mindre kød. I gennemsnit udleder hver dansker ca. 3 ton CO2 om året via vores forbrug af drikke- og fødevarer. Det kan reduceres rigtig meget – faktisk op mod 35, ifølge tal fra DTU -, hvis vi vender os til f.eks. at skrue op for det grønne og ned for kød på vores tallerkner.

Og hvis kunder i 365discount f.eks. erstattede bare 10% af købet af kød og færdigretter med frugt og grønt, ville det samlede klimaaftryk fra salget af alt mad og drikke i 365 falde med 3% – eller svarende til næsten 100 kg. CO2 om året per kunde, hvis man altså regner med, at hver kunde har et aftryk, som svarer tilbage det gennemsnitlige klimaaftryk per dansker.

Billeder

Information om Coop Danmark A/S

Coop Danmark A/S

Roskildevej 65

2620 Albertslund

43864386

Følg pressemeddelelser fra Coop Danmark A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Coop Danmark A/S

SuperBrugsen i Ejby bliver til Coop 365discount17.3.2023 06:00:00 CET | Pressemeddelelse

Brugsforeningen for Middelfart og omegn vil ombygge SuperBrugsen i Ejby til en Coop 365discount. Discountkæden er med-investor på projektet og kommer desuden til stå for den daglige drift af den nye butik, der åbner i maj.

Änglamark vinder Sustainable Brand Index 20239.3.2023 12:00:00 CET | Pressemeddelelse

De danske forbrugere peger på Änglamark, når de skal vælge det mest bæredygtige brand. Det er Ânglamarks stærke position inden for økologi, høj troværdighed og koblingen til Coop, der sender Änglamark til tops på Sustainable Brand Index 2023.

Coop Danmark tilbagekalder kosttilskud, vitamin B complex2.3.2023 17:09:53 CET | Pressemeddelelse

Hvilken vare: Coop Vitamin B complex, kosttilskud, 175 stk EAN: 7340011486565 Bedst før udgangen af: gælder alle datoer Solgt i; Dagli’brugsen, Kvickly, SuperBrugsen og 365discount, Coop.dk/mad Virksomhed, der tilbagekalder: Coop Danmark A/S Årsag: Indeholder 800 µg folsyre, de danske nationale grænseværdier for folsyre er 600 µg. Vitaminpillerne er derfor vurderet farlige for børn under 15 år Råd til forbrugerne: Skulle du have varen opbevaret, kan varen leveres tilbage til butikken, hvor den er købt eller kassere den.

Coop Danmark tilbagekalder økologiske rodfrugtschips grundet højt indhold af akrylamid24.2.2023 18:58:10 CET | Pressemeddelelse

Skulle du have varen opbevaret, kan varen leveres tilbage til butikken, hvor den er købt eller kassere den.

Overskydende energi skal opvarme Coops lager i Brøndby23.2.2023 09:42:59 CET | Pressemeddelelse

Fra 2023 skal overskudsvarmen på Coops ferskvarelager i Brøndby bruges til at opvarme de tilstødende kontorer og levere procesvarme til kassevaskeren. Derfor kan bygningen blive koblet fra gasnettet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum

Se mere information relateret til dette emne her: hvad er momsen i danmark

Du er nu færdig med at læse emneartiklen [Top] 103 Coop 365discount til den kommende regering: Skær momsen på frugt og grønt leveret af cindytips.com. Tak for din tillid.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *