Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 100 Køb “firmabilen” brugt

[Top] 100 Køb “firmabilen” brugt

Du ser emneartiklen [Top] 100 Køb “firmabilen” brugt, som er udarbejdet af os fra mange kilder på internettet

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Allerede abonnent? Log ind

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’

En ting er, at »nytårsudsalget« presser de aktuelle priser ned, noget andet er, at mængden af gode brugte firmabiler giver de private firmabilister muligheden for at erhverve sig en bil af en god kvalitet og kaliber, uden at det koster dem kassen. Her er tale om tre-fire år gamle velholdte og topservicerede biler – ofte stationcars med dieselmotor, som har taget de værste økonomiske og tekniske tæsk, og som alt andet lige sagtens kan tage en tørn mere i ’’ringen’’.

Stor besparelse ved brugtkøb

Business Søndag har fået analysefirmaet Bilpriser.dk til at regne på, hvad det egentlig koster at købe ny eller brugt bil, eje den i tre år og køre hhv. 20.000 privatkilometer og 10.000 firmakilometer – og omvendt.

Konklusionen er, at besparelsen ved at køre brugt frem for ny bil er så stor, at det kun skal være for duften i kabinen og måske noget statuspleje på parkeringspladsen, at du køber ny bil. Vælger du f.eks. at købe en tre år gammel Volkswagen Passat 1,9 TDI stationcar til 213.000 kroner, vil du med 20.000 firmakilometer og 10.000 private af slagsen pr. år i tre år kun skulle hive 33.446 kroner op af din egen lomme mod 120.847 kroner for en tilsvarende Passat anno 2012.

Er tilfældet, at du kun kører 10.000 firmakilometer og 20.000 privat skal du have 147.446 kroner op af din egen lomme i den brugte Passat mod 234.847 kroner i den nye. Uanset fordelingen mellem privat- og firmakørsel lyder besparelsen fra ny til brugt bil på 87.401 kroner over de tre år. Penge, der ifølge privatøkonom i Danske Bank, Las Olsen, absolut er værd at tage i betragtning, når man skal vælge bil.

»Beregningerne viser, at man skal se sig overordentlig godt for, når det handler om biler. Det er jo store beløb, vi taler om, og det meste af det er skat. Men selvfølgelig skal man også lige huske, at selv om man måske kan få en lækker bil billigere ved at købe på den rigtige måde, så er det altså stadig en meget dyr fornøjelse at have en stor bil i Danmark,« siger han.

Skal den være ny, skal den leases

Insisterer du alligevel på, at din kommende Volkswagen Passat skal være ny, bør du privatlease den. Det er nemlig 61.508 kroner billigere over tre år end at købe den.

Billedet mudres lidt, hvis der skal stå en Audi A4 i carporten. På papiret er det i så fald værd at overveje, om den skal købes. En Audi A4 koster i vores regnestykke 7.049 kroner mere at lease over tre år end at eje i samme periode, men merudgiften ved leasing beløber sig til kun 195,80 kroner om måneden og de småpenge kan være givet godt ud, hvis noget uventet skulle opstå.

Så overvejelsen om køb bør i Audi A4-tilfældet kun være teoretisk. BMW-manden skal lease Kan du nøjes med den udgående BMW 3-serie med den mindste, men velfungerende dieselmotor, har du derimod ingen argumenter for hverken at købe ny eller brugt.

Ifølge vores beregninger er det ubetinget billigst at privatlease en BMW 316d – og det er endda billigere end leasing af en Volkswagen Passat med en nogenlunde tilsvarende motor – eller for dens sags skyld Hyundais nye bud på en firmabil, i40. Over tre år vil en BMW 316d med 20.000 privatkilometer og 10.000 firmakilometer om året koste dig 157.662 kroner at privatlease, mens at købe brugt eller ny BMW 3-serie med tilsvarende motor vil koste dig henholdsvis 181.019 kroner og 244.855 kroner – altså 23.357 kroner mere i brugtvognsscenariet og 87.193 kroner som ny bil.

Ud til brugtvognsforhandleren

De op mod 10.000 tidligere firmabiler er for en stor dels vedkommende allerede ude hos brugtvognsforhandlerne. For at slippe for eventuelle garantispørgsmål sælger stort set alle leasingselskaberne dem nemlig engros til forhandlerne. Kun ALD har eget bilsalg. Det betyder dog ikke, at man skal bekymre sig mere end normalt, når man handler bilerne, for de er ifølge direktør i Easyfleet, Peter Lorentzen, topserviceret gennem hele leasingperioden:

»Leasingselskaberne har en interesse i at holde dem i god stand, så du kan altid være sikker på, at bilerne er serviceret i henhold til fabrikkernes forskrifter. Det kan du, fordi ingen selskaber gør brug af uautoriserede værksteder, for i det øjeblik der er en defekt, der kræver fejlsøgning, så er der ikke de rigtige kompetencer, og så ender den alligevel hos en autoriseret, der så tager en høj pris oveni. Så vi bruger dem ganske enkelt ikke,« siger Peter Lorentzen på vegne af branchen.

Og står du over for en tidligere firmabil, mener han ikke, at du kan være i tvivl:

»Er det en bil i størrelsen Ford Mondeo, Citroën C5 eller en af MPV’erne, så behøver du ikke at være i tvivl. Den slags sælges ikke til private mennekser i Danmark mere. De sælges til firmabilsbrug og møder så hr. og fru Danmark efter de tre-fire år. Så du skal ikke være nervøs, hvis du finder en tre år gammel Mondeo,« siger han.

Brugtbilen kan også leases I nogle tilfælde er det muligt at lease en af de brugte firmabiler eller – efter de sidste års privatleasingboom – en af de mange privatleasede biler, der i de kommende år løbende vil komme ind efter endt leasingperiode. Således åbnede Easyfleet kort før jul op for et nyt ’’re-leasing’’-koncept, der gør det muligt for private at lease en tidligere leasingbil.

Engangsydelsen er her umiddelbart noget lavere, ligesom der kan spares noget på den månedlige ydelse. Men besparelserne er nok ikke så voldsomme, som mange ville forestille sig for når bilerne er mere end tre år gamle, er garanti og kulance perioden overstået og så beregner leasingselskaberne sig noget for at dække den risiko.

»Det er klart, at jo ældre bilen er des større afskrivning, men driftsomkostningerne stiger også. Og det kompenserer lidt for prisfaldet,« medgiver Peter Lorentzen fra Easyfleet.

En knapt to år gammel tidligere privatleaset lille hidsig Alfa Romeo Mito QV, som aktuelt er på ’’re-leasing’’ tilbud, koster således 2.910 kr. om måneden med en engangsydelse på 15.000 kr. for 15.000 årlige km hos Easyfleet, mens en spritny tilsvarende model på mere eller mindre de samme præmisser fra Alfa Romeo selv koster 30.000 kr. i engangsbetaling og 3.695 kroner om måneden.

Der er altså i dette tilfælde tale om en pæn besparelse, men den vil variere fra model til model og mærke til mærke afhængigt af aktuelle nybil-leasingkampagner, så her kræver det, at man afsøger markedet godt, inden man kaster sig ud i det.

Se mere information relateret til dette emne her: firmabil eller egen bil

Du er nu færdig med at læse emneartiklen [Top] 100 Køb “firmabilen” brugt leveret af Cindytips. Tak for din tillid.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *